atomicsteve Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Odesláno 20. března 2013 Co v nich je vlastně za strojek? Vyypadá to, že jsou od stejného dodavatele. Jinak hodinář mi říkal, že kuchyňky jsou ta nejhorší práce, co může být Luďku, ty si stroje čistíš sám?
Luděk Talián Odesláno 21. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2013 V 20. 3. 2013 v 14:32, valjoux napsal: Mám za sebou taky nějaký ten pokus o číselník hodně jsem jich nadělal na škoťáky ale tohle vypadá jako DOST SLUŠNÁ PRÁCE. Jen tak dál Děkuji!Od člověka, který spáchal http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/10773-bastleni/?p=897944 to těší dvojnásob
Luděk Talián Odesláno 21. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2013 V 20. 3. 2013 v 17:43, atomicsteve napsal: Co v nich je vlastně za strojek? Vyypadá to, že jsou od stejného dodavatele. Jinak hodinář mi říkal, že kuchyňky jsou ta nejhorší práce, co může být Luďku, ty si stroje čistíš sám? Strojek je tam klasický, bicí, Chronotechna. Čistím si je sám... Rozeberu, vydrhnu kartáčkem na zuby, složím a namažu olejem Moebius 8040 (č. 4), který jsem výhodně koupil v Mavexu... (Pořád ještě ho tam mají "v akci" za 250Kč) (Doufám, že to nebude bráno jako reklama ).Jediné, co nerozebírám je pérovnice...No a pak přijde to nejzajímavější - seštelování kotvy a krokového kola... Uznávám, že je to většinou docela zdlouhavá práce, ale že by to byla ta nejhorší, jak uvádíš, to bych neřekl... Rozebrat a složit kalibr 68 mi trvá déle a jsem v tom mnohem více nejistý . Ony tyhle strojky jsou masivní a jednoduché. Tam není co zkazit...
atomicsteve Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 Myslím, že spíš mluvil o rovnání a leštění čepů a podobných věcech... To je pak asi znát, že je to ten obyčejný levný bezkamenový strojek. Ale dík za tip na olej, až bude tepleji, tak si pro něj zajdu rovnou ke zdroji ;-)
valjoux Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 V 21. 3. 2013 v 7:10, Luděk Talián napsal: Děkuji!Od člověka, který spáchal http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/10773-bastleni/?p=897944 to těší dvojnásob A to už skoro měsíc čekám až na gravirce udělají vložku lunety a na koncovky řemínku PRIM a na druhou SPORT a na sponu PRIM. Snad je přislíbeno na dnešek.
Luděk Talián Odesláno 18. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Takže. Po malé odmlce zase jedno chlubení...Zase se podařilo zachránit jedny krásky Původní stav: Po rekonstrukci: Pár detailů: Při čištění jsem zjistil, že poměrně odrbaná ozdobná lišta je z bronzu a po vyčištění a vyleštění vypadá docela zajímavě.Majitel mi nechal volnou ruku, takže jsem zvolil místo původní, bílo-stříbrné, kombinaci bílo-zlatou.Sice nejsou jako originál, ale vzhledem k tomu, že nemám kde chromovat, tahle kombinace vypadá s novou "zlatou" lištou lépe...
atomicsteve Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Tak to je vážně paráda Asi bych se taky měl začít soustředit jen na jednu věc, ať se propracuju k podobným kouskům... Rád bych brzy otestoval lumi barvu, snad to bude ještě letos
martin3333333333 Odesláno 24. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2013 (upraveno) Zdravím, daroval bych někomu za poštovné tyto hodiny Prim, které by si určitě zasloužily renovaci. Uživatel Luděk Talián přislíbil, že by se renovace ujal. Takže kdo by měl zájem, stačí napsat SZ a určitě se domluvíme. Je možné také osobní převzetí, jsem z Karviné. Upraveno 24. dubna 2013 uživatelem martin3333333333
Luděk Talián Odesláno 10. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. května 2013 Modrá je dobrá Přišly mi takové fádní, tak jsem je trochu koloroval
ladmat Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Tak díky Luďkovi jsou zachráněné další zajímavé hodiny.Mám z nich velkou radost.
Luděk Talián Odesláno 28. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Dneska jedny méně obvyklé... Před: Po: Pro Tik - Taky mám prostě slabost Změna barvy je způsobena tím, že nemám možnost rozumně chromovat a pod poškozeným chromem se skrývala mosaz... Takže jsme zase přešli od stříbrné ke zlaté... A když už jsem byl v tom, trochu jsem pozměnil ciferník... Pravověrní by možná řekli, že to není rekonstrukce, když výsledný stav hodin neodpovídá originálu, ale viset budou u mne na zdi a mně to nevadí
atomicsteve Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Jako vždy, paráda. Nedávno bylo dost podobných na Aukru, tak mi dorazila jedna obrovská bedna, já je teda zatím stihnul jen otřít, polorozebrat a uklidit, na podobné výtvory si asi ještě počkám... Zrovna dnes jsem si taky konečně došel pro olej a mazáčky, tak o víkendu asi začnu čistit strojky a až najdu schopného sklenáře, tak snad zkusím i ciferník.
Luděk Talián Odesláno 3. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2013 Jo jo... Tohle jsou taky jedny z té masivní vlny cca 40 hodin na Aukru... Bohužel se mi povedlo vyhrát jen tyhle. Ceny ostatních vyhlídnutých se přehouply přes hranici, kterou jsem byl ochoten akceptovat... :-)Pošli fotky těch tvých, ať můžu závidět...
Frostie Odesláno 3. července 2013 Nahlásit Odesláno 3. července 2013 V 24. 5. 2013 v 5:54, ladmat napsal: Tak díky Luďkovi jsou zachráněné další zajímavé hodiny.Mám z nich velkou radost.reaguji trochu později, uniklo mi to. Nicméně pohled na reklamní Junghansy z dob první republiky mne nenechává klidným. Parádní práce, kolego!
Luděk Talián Odesláno 6. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. září 2013 Jedna méně viditelná rekonstrukce... Před: A po:
Karlos Odesláno 7. září 2013 Nahlásit Odesláno 7. září 2013 Vidím, že už jsi renovaci ciferníků dovedl k dokonalosti a neuvěřitelné rychlosti. Obdivuju.
Luděk Talián Odesláno 8. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Jedna hotová zakázka... Před: A po:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se