Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je to fakt zvláštní trend, který asi zřejmě vyplývá z toho, že "opravdových" výrobců není mnoho, že se každý považuje za výrobce v pravém slova smyslu. Dělá se to bohužel tak, Eta nám jako strojek strkaný skoro všude také vadí. Začínám si ale vážit každého, kdo si alespoň něco vyrobí sám. Prim dělá pouzdra a ke strojkům se třeba snad někdy dopracuje, chce se mi tomu věřit. Co mi ale vadí a zatím to neumím překousnout je to, že bez jakékoliv modifikace vezmu strojek a prohlásím ho za svůj kalibr XX a napíši, že vychází z kalibru XX, ale přitom tam nedám ani šroubek. Minimálně mi to přijde jako nefér a snaha postrčit značku na pomyslném žebříčku někam, kde ještě prostě není. Jak k tomu přijdou ti výrobci, kteří si dají tu práci a nějaký ten ne vlastní kalibr opravdu viditelně přepracují. A logo na rotoru nepovažuji za modifikaci.

• Odpovědi 283
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Kamil
Odesláno
  time24 napsal:
  PRIM napsal:
Ha, ha ha :)

Slováci přece nejsou žádní blbci, aby si nechali nabulíkovat takovou pitomost. Ti co se o hodinky zajímají, dobře vědí jak to je.

Naše ochranná známka má mezinárodní registraci s platností v celé EU....

Takže Vy tvrdíte, že žádný soudní spor na Slovensku neproběhnul a že firma MPM nebyla na Slovensku jako jediná oprávněna distribuovat hodinky PRIM a že hodinky Prim z Vaší firmy nebyly na Slovensku označeny za padělky, jelikož jak je známo, registraci značky PRIM nevlastníte...

Nevím jak to mám přesně formulovat, jelikož se mi zdá, že ve Vaší odpovědi slovíčkaříte a výhýbate se jasnému stanovisku.

Proto napište jasnou odpověď ať i ostatní uživatelé tohoto fóra vědí, jak se věci mají.................

Pořád ještě jsme se nedočkali jasné odpovědi od PRIMA! Jak to tedy je? Proběhl na Slovensku nějaký soudní spor a jaký byl verdikt?

NEBO SE OPRAVDU VYHÝBÁTE ODPOVĚDI???

Jako člověk, který už dal za hodinky Prim poměrně dost peněz a do budoucna možná dá ještě víc, bych rád od spolumajitele výrobce slyšel jasné stanovisko! Děkuji.......

Odesláno

Kamil otázku formuloval tak jasně, že se snad odpovědi ani nelze vyhnout.

Kamil: otázka je stejně urputná jako výraz psa v avataru. Není to čubina? Jenom ty se dokáží tvářit takhle přísně ;)

Návštěvník Kamil
Odesláno
  31682 napsal:
Kamil: otázka je stejně urputná jako výraz psa v avataru. Není to čubina? Jenom ty se dokáží tvářit takhle přísně ;)

Je to fenka. Máme Kryštofa a Elišku a obrázky občas střídám.:)

Odesláno

To Popshop: Víte, naprosto mě překvapují Vaše pochyby o tom, kdo je výrobce a tím spíše oprávněný uživatel značky PRIM na hodinkách, protože na rozdíl od mnoha lidí zde jste měl tu možnost vidět, že skutečně existujeme a skutečně vyrábíme. Že to doposud není vše, co jsme v minulosti vyráběli, to uznávám bez mučení, ale na druhou stranu si jdeme za svým cílem naplnit význam slova manufactura i tím, že směřujeme k výrobě vlastního strojku.

To Kamil: Na Slovensku skutečně již proběhlo soudní řízení a uznávám, že nevyznělo v náš prospěch. Moc si z toho ale nedělám, protože naše pozice je pro každého člověka se zdravým rozumem naprosto zřejmá a těžko zpochybnitelná. Je to běh na delší trať a mě se nechce vyvolávat paniku něčím, co nemá až zase takovou důležitost. Na Slovensku zatím moc neprodáváme, a tak docela chápu, že tam soud dospěl k takovémuto závěru.

Na druhou stranu v Čechách taháme za delší konec provazu my. Přál bych Vám vidět průběh některých soudních řízení. Je to skutečně směšné, jak argumentují právníci naší protistrany. Kde chybí argumenty nemůže to dopadnout jinak.

Ještě jedna důležitá věc, pokud se nám podaří prosadit naše právo v Čechách, bude to mít přímý důsledek i na známky registrované na Slovensku, takže mě to skutečně nechává v klidu.

Odesláno
  popshop napsal:
Mam otázku - aký je rozdiel v tom či hodinky so strojčekom ETA vyrobí niekto v Čechách alebo v Číne?

Ak je na číselníku PRIM - kto vlastne "určuje" ktoré Primky sú pravé a ktoré nie?

Nerozumiem preco mate pocit, ze ked niekto polozi konkretnu otazku, namiesto konkretnej odpovede, je osoba vyhlasena za "lidé, kteří nám moc nepřejí.

Vazne ma zaujima, podla coho "amater" zisti, ktore "nove" Prim su tie prave?

O starych modeloch povodnej firmy pochybovat o pravosti nemusi ani "osoba neobdarena vysokou davkou intelektu".

Vazne Vam prajem vela uspechov.

K první otázce: V zásadě je rozdíl v tradici a charakteru/technologii výroby, je ale na zákaznících, aby posoudili rozdíl. Velký problém ale je, když si český obchodník nechává vyrábět hodinky v Číně a používá pro ně značku, která mate zákazníky, kteří pod ní očekávají zboží českého původu. Ať si MPM ty svoje hodinky nabízí pod svou značkou, vždyť tak hezky zní. Když budou kvalitní, zákazníci jim dají zelenou, ale tyto nečisté formy podnikání jsou prostě hnus.

Krom toho, že existují lidé, kteří nerespektují pravidla hospodářské soutěže je to také špatná vizitka českých soudů.

Pikantní je, že poposledním soudním stání paní soudkyně prohlásila, že jen doufá, že jsem narážkami na pomalost soudů nemyslel zrovna jí. Popravdě, měl jsem namysli spíše fakt, že první stání soudu s MPM bylo nařízeno až po téměř 5 letech. Nezdá se Vám i toto trošku síla?

Ještě jednou zdůrazňuji, že pro soud s MPM již máme vítězný precedens. Vyhráli jsme stejný spor se společností Hanhart Tarde, který se ještě před pár lety dopouštěl téhož konání.

K druhé otázce: To určuje zákon! Jen ho prosadit je v ČR trošku problém.

Zdůrazňuji především fakt, že my jsme známku PRIM užívali prokazatelně 15 let před datem její registrace ze strany Chronotechny. Ať už tedy vlastní práva ke známce PRIM kdokoliv, nesmí je dle zákona použít pro stejný druh zboží. Krom toho i ta zmiňovaná registrace byla neplatná. Já už nevím, co všechno potřebujete vědět, abyste věřili, že máme právo na spravedlnost.

K třetí otázce: myslím, že i laik rozdíl pozná, stačí se ptát po průvodní dokumentaci.

Odesláno
  PRIM napsal:
naše pozice je pro každého člověka se zdravým rozumem naprosto zřejmá a těžko zpochybnitelná.

Když tak sleduji některá soudní rozhodnutí, na ten zdravý rozum u soudu bych moc nespoléhal. :(

Návštěvník Kamil
Odesláno

Aby bylo jasno, nijak nezpochybňuji právo Eltonu na značku Prim a osobně jsem o něm 100% přesvědčen. Je to jedna z tradičně českých značek a myslím si, že na ni můžeme být a ještě budeme hrdi. Taky proto si je kupuji.;) Jen mě štvalo, že PRIM (myslím p. Prokopa osobně) se nepřiznáním dílčí prohry na Slovensku, začal chovat podobně jako MPM. Že by od nich něco pochytil?:o

Odesláno

Ono MPM nějakým způsobem veřejně komunikuje?:)

Kamile, já nijak nepochybuji o tom, že víte jak to celé je. Je ale hodně lidí, kteří to nevidí nijak optimisticky. U soudu se skutečně nelze spolehnout na zdravý rozum, ale i tam jsou výjimky, které mě opravňují k víře, že nakonec vše dopadne tak, jak je to spravedlivé.

Myslím, že každý, kdo se na to podívá trošku z nadhledu musí uznat, že vítěztví MPM ve sporu s námi by už bylo fakticky důvodem k emigraci. Chci vidět toho člověka, který panu prezidentovi sdělí, že hodinky, které nosí jsou padělkem v Číně vyráběných hodinek pro MPM.

Návštěvník Kamil
Odesláno
  PRIM napsal:
Chci vidět toho člověka, který panu prezidentovi sdělí, že hodinky, které nosí jsou padělkem v Číně vyráběných hodinek pro MPM.

:D :D :D

Odesláno

Já bych se dohodě ani nebránil, jenže z charakteru sporu je jasné, že o tu nebude ze strany MPM žádný zájem. V minulosti jsme se jim pokoušeli nabídnout smírné řešení, ale bezvýsledně.

Když celý svůj business plán založíte na pomalosti soudů a na návratnosti vložené investice do okamžiku vyřešení sporů, pochopíte, že největším vítěztvím MPM je to, že se to celé tak vleče.:(

Odesláno
  PRIM napsal:
Když celý svůj business plán založíte na pomalosti soudů a na návratnosti vložené investice do okamžiku vyřešení sporů, pochopíte, že největším vítěztvím MPM je to, že se to celé tak vleče.:(

Pomalost soudní je opravdu zděšení. I člověk zvládající pouze základy matematiky časem zjistí, že se mu vyplatí odsedět 8 let za vraždu a tím svůj spor vyřeší a urychlí. Psal jsem to jako nadsázku, ale když o tom zpětně přemýšlím...

Je divné, že žádná partaj se nesnaží soudnictví urychlit. Plky nezávislosti soudu jsou k ničemu. Pokud se našinec nedomůže jejich rozhodnutí co nejdřív, tak k čemu je tu máme? Mám pocit, že ty pijavice to prodlužují uměle ;)

Odesláno
  mechano napsal:
Promiňte , nedá mi to abych si nepřisolil : pojďme tedy definovat kdo  VYRÁBÍ.

Je to ten kdo vyrábí jen stroje hodinek (třeba ETA)?

Nebo je to ten kdo vyrábí jen pouzdra hodinek (třeba Prim)?

Nebo je to ten kdo to obojí zadává "Číňanům" a píše tam třeba Breitenfelder (já vím, je to Breitenbach)?

No v případě hodinek s ETA mám osobně dosti smíšené pocity, nicméně tam se obecně akceptuje, že výrobcem hodinek je ta firma, která hodinky navrhuje, konstruuje a provádí finální montáž a kontrolu.

Nevím, kolik % neustadtské produkce jsou hodinky s ETA, ale dost hodinek má kalibry PRIM, o kontinuitě výroby (včetně velmi slušné podpory pro majitele starých PRIMek) v NMnM také asi není pochyb...

Oproti tomu MPM si v katalogu nějakého čínského výrobce vybere hodinky, nechá si na ciferník vytisknout logo PRIM, převezme bednu hotových hodinek a prodává je. Je-li MPM vlastníkem značky PRIM, má na to pochopitelně právo. Nicméně v mých očích není *výrobcem*, protože jde o pouhý re-branding čehosi, na vzniku čeho se ta firma vůbec nijak nepodílela.s

Co se týče silných výrazů jako "fake" a "parasitování", tam bych byl asi o něco méně kategorický. Ačkoli je mi daleko sympatičtější to, co dělá Elton, MPM tu značku podle všeho v dobré víře koupila a po ústech by IMHO zasloužil ten, kdo tak zvoral privatisaci bývalé Chronotechny.

Odesláno

MPM moc dobře věděla, do jakého kšeftu se pouští.

Každopádně nejvíce po ústech by zasloužil bývalý management Chronotechny a následně Eutechu, který porušil letité dohody a několik nových smluv a závazků. Tam už je to na regulérní basu!

Odesláno
  PRIM napsal:
MPM moc dobře věděla, do jakého kšeftu se pouští.

Každopádně nejvíce po ústech by zasloužil bývalý management Chronotechny a následně Eutechu, který porušil letité dohody a několik nových smluv a závazků. Tam už je to na regulérní basu!

Takže vidíme další z dlouhé řady sviňáren , které se tradičně v tom našem bordelu bezvadně vyplácí. Hlasuji taky pro emigraci , už dlouho , ale moje žena nechce.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...