Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás,

po několika letech nošení fashion bych si rád pořídil první automaty.

Po pečlivém pročtení fóra jsem se zakoukal do Omega Seamaster 300M (modrá varianta).

V tuto chvíli v prodeji:

GMT

Můj odkaz

Mají průhledné dýnko, ale jsou trochu vyšší.

Ceramic

Můj odkaz

Keramická luneta, která je odolnější?

Je u těchto dvou variant jiný zásadní rozdíl, který by mi pomohl s finálním výběrem?

Mohli by jste mi prosím poradit zahraničního prodejce (např. Drážďany)? Popřípadě vyzkoušený internetový obchod?

Hodinky plánuji nosit každý den, velikost 41mm pěkně sedí na mé 17mm zápěstí (zkoušel jsem si variantu GMT).

Děkuji za pomoc.

Odesláno (upraveno)

Nevím jak Ty,ale já funkci GMT vůbec nevyužiju,takže bych dal rozhodně přednost tý keramice,která je odolnější a celkově působěj na pohled úplně jinak.Stroje mají podobné,starší calibry s coax,vyzkoušený a spolehlivý.

Jinak co člověk to názor,já bych bral černý v keramice,bez vlnek. http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/300-m-diver-chronometer/21230412001003

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Zdravím Vás,

po několika letech nošení fashion bych si rád pořídil první automaty.

Po pečlivém pročtení fóra jsem se zakoukal do Omega Seamaster 300M (modrá varianta).

V tuto chvíli v prodeji:

GMT

Můj odkaz

Mají průhledné dýnko, ale jsou trochu vyšší.

Ceramic

Můj odkaz

Keramická luneta, která je odolnější?

Je u těchto dvou variant jiný zásadní rozdíl, který by mi pomohl s finálním výběrem?

Mohli by jste mi prosím poradit zahraničního prodejce (např. Drážďany)? Popřípadě vyzkoušený internetový obchod?

Hodinky plánuji nosit každý den, velikost 41mm pěkně sedí na mé 17mm zápěstí (zkoušel jsem si variantu GMT).

Děkuji za pomoc.

Ja by som odporucil klasiku bondovky - http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/300-m-diver-chronometer/22208000 tie vlnky mi na keramike chybaju...

Odesláno

Souhlas. Kup si klasicky Bondovky, tady v prodejní sekci je jich spoustu. Ta keramika nemá zadnou přidanou hodnotu (kromě nesmyslne ceny) a GMT jim nesluší už vůbec!

Odesláno

Jak už je zde napsáno- GMT komplikace je zbytečná.....a jestli keramiku nebo klasický bondovky? To je na tobě. Vlnky jsou úžasný ale keramika mě taky docela oslovila, je odolnější ale cena je taky trochu výše, určitě bude nejlepší porovnat vedle sebe...jinak dobrá volba thumbsup_anim.gif

Odesláno

Osobně mi třeba červená GMT ručička připadne jako celkem fajn oživení modrého ciferníku. Co se týká samotné GMT funkce, tak souhlasím že je to jenom frajeřinka, ale to se dá říct skoro o každé komplikaci. Průhledné dýnko na GMT je taky fajn, mně se třeba průhled na strojek líbí.

Odesláno

Koukám samej odborník tady:

Ta keramika nemá zadnou přidanou hodnotu (kromě nesmyslne ceny)

Nový Semastery 300M mají kromě keramiky taky nejposlednější verzi strojku 2500 ve verzi D, která se více blíží kalibru 8500, hlavně co se týká krokového ústrojí. Zpracování ciferníku s vystouplými indexy a Omega logem je taky podle mě trochu jinde než natištěný ciferník u klasický bondovek. Tah má šroubované články. Co se týká ceny, rád bych si nechal vysvětlit tu nesmyslnou přirážku. Předchozí Bondovky stály v době ukončení prodeje 3800 dolarů, současné keramické stojí 4400 po celoplošném zdražování, které bylo plus mínus u většiny modelů kolem 500 dolarů, tzn. nové keramické bondovky jsou dražší možná o 100-200 dolarů oproti těm starým - opravdu vyloženě nesmyslné navýšení.

Jak už je zde napsáno- GMT komplikace je zbytečná.....

Co se týká samotné GMT funkce, tak souhlasím že je to jenom frajeřinka..

Dočíst se takovýhle věci na hodinkovém foru, navíc když tazatel zařadil GMT do svého výběru je fakt smutný...

Jinak ať si samozřejmě vybere podle svých preferncí... Mě se vždycky líbily ty GMT Semastery, takže hlasuju pro ně. A je podle mě škoda, že Omega už dávno nemá PO s GMT komplikací...

Odesláno

Nový Semastery 300M mají kromě keramiky taky nejposlednější verzi strojku 2500 ve verzi D, která se více blíží kalibru 8500, hlavně co se týká krokového ústrojí. Zpracování ciferníku s vystouplými indexy a Omega logem je taky podle mě trochu jinde než natištěný ciferník u klasický bondovek. Tah má šroubované články. Co se týká ceny, rád bych si nechal vysvětlit tu nesmyslnou přirážku. Předchozí Bondovky stály v době ukončení prodeje 3800 dolarů, současné keramické stojí 4400 po celoplošném zdražování, které bylo plus mínus u většiny modelů kolem 500 dolarů, tzn. nové keramické bondovky jsou dražší možná o 100-200 dolarů oproti těm starým - opravdu vyloženě nesmyslné navýšení.

Dočíst se takovýhle věci na hodinkovém foru, navíc když tazatel zařadil GMT do svého výběru je fakt smutný...

Jinak ať si samozřejmě vybere podle svých preferncí... Mě se vždycky líbily ty GMT Semastery, takže hlasuju pro ně. A je podle mě škoda, že Omega už dávno nemá PO s GMT komplikací...

Jednoznačně souhlasím, se vším co jsi napsal...smile_anim.gif

A přikláněl bych se k GMT verzi... ta červená ručka jim hrozně sluší... Ale zase keramika taky není k zahození... vol srdcem, chybu neuděláš...

Odesláno

Dočíst se takovýhle věci na hodinkovém foru, navíc když tazatel zařadil GMT do svého výběru je fakt smutný.

Já se také kloním k GMT Seamasterům, prostě proto že se mi líbí a jak jsem napsal červená ručka mi k tomu modrému ciferníku sedí. Skutečně ale pro sebe nenacházím jiné praktické využití této funkce a ani jsem to před nákupem neočekával. Prostě jsem je tenkrát chtěl a tak jsem si je koupil, nic víc nic míň.

Domnívám se, že zakladateli tohto tématu šlo převážně o takovéto názory, neboť se rozhoduje co si pořídit. Každé hodinky mají něco do sebe a je na něm, čemu dá přednost. Přejme mu jak radost ze sbírání informací, tak následnou radost z nových hodinek, protože v tohle výběru nemůže vybrat špatně. Myslím, že tohle nemá nic společného s "odborníky" na tomhle fóru:-)

Odesláno

Nevím, co ti na tom přijde smutnýho- všechny komplikace (až na datumovku) jsou víceméně zbytečné (pokud nejsi aktivní potápěč, závodník, cestovatel....), ale to neznamená, že se mi některé nelíbí. Zrovna ale u GMT mi přijde ručka navíc rušivá. Přiznávám, že jsem to napsal blbě. A co se týče první části tvého příspěvku- tak nějak souhlasím, akorát i bondovky se později dělaly s plastickým cifrem, takže zásadní rozdíl je opravdu jenom v lunetě a o trochu propracovanějším kalibrem (když pominu vlnky).

A když už jsme u odborníků- myslím že sekce Poraďte s výběrem je o tom aby každý kdo má nějakou zkušenost napsal co si o výběru myslí, případně přidal další možnosti. Kdybychom tady byly všichni odborníci, tak taková sekce ani neexistuje. A rozhodně to není o tom, abys v celém svém příspěvku vlastně jenom kritizoval všechny ostatní, to asi tazatel nechce. Myslím, že není ovce a dokáže si udělat názor sám.

Odesláno

Pokusim se upresnit svuj nazor, nevim, jestli pred odbornikem jako jsi ty obstoji, ale pokusim se. Seamastery se daji zde na foru koupit od 30 do 40 000,- v super stavu is co-axialem. To je oproti tebou udavane cene novych rozdil asi 40 000,- a podle me keramika za tyto penize nestoji! Strojek je velmi podobny a sroubky v tahu jsou asi ok, ale ani to me nepresvedci, ze to stoji za vice jak 40 000,- rozdil. Proto jsem odpovedel, tak jak jsem odpovedel. GMT u Bondovek je designove velice nepovedene, ver mi, ze jsem jich mel hodne a znam hodne bondovkaru a NIKDO nema GMT. Takze to tak ber, je to jen muj nazor, opirajici se o selskej rozum a logicke pocty.

Odesláno

Taky bych si koupil klasicky vlnkovy SMP, novejsi modely cca 2007+ jiz maji logo a indexy plasticke, ne tistene jak pise kloubik. Keramicke s cifernikem bez vlnek mi prijdou prazdne a GMT jsem mel na ruce nekolikrat a prisly mi strasne nevyvazeny. Kazdopadne vyber je na tobe, chybu neudelas zadnyma a tak bych vybral ty co se ti nejvic libi. K tomu co pise Frantik - pokud nejsi presvedcenej, ze ti vydrzi mnoho let, kup si nejake v prodejni sekci na foru, kdyz se ti okoukaji, muzes je bez ztraty kyticky poslat dal, kdyz si je koupis za 80-90k v obchode, tak te mozna ty desitky tisic ztracenych pri prodeji budou mrzet ;)

Odesláno

Taky bych si koupil klasicky vlnkovy SMP, novejsi modely cca 2007+ jiz maji logo a indexy plasticke, ne tistene jak pise kloubik. Keramicke s cifernikem bez vlnek mi prijdou prazdne a GMT jsem mel na ruce nekolikrat a prisly mi strasne nevyvazeny. Kazdopadne vyber je na tobe, chybu neudelas zadnyma a tak bych vybral ty co se ti nejvic libi. K tomu co pise Frantik - pokud nejsi presvedcenej, ze ti vydrzi mnoho let, kup si nejake v prodejni sekci na foru, kdyz se ti okoukaji, muzes je bez ztraty kyticky poslat dal, kdyz si je koupis za 80-90k v obchode, tak te mozna ty desitky tisic ztracenych pri prodeji budou mrzet ;)

Jo, takhle jsem to chtel napsat, ale nejsem takovej diplomat-rukavickar jako Spider smile_anim.gif

Odesláno

@Frantik: Reagoval jsem tady protože všechny příspěvky který jsem citoval byly podaný jako holý fakta a člověk, který má 2 příspěvky je tak může vzít, když se podívá, že to píše někdo s tisícema příspěvků. Pokud někdo napíše, že on osobně GMT nepoužívá nebo pro něho vylepšení na novém modelu neopodstatňuje cenu nových hodinek oproti starším použitým, nemám s tím nejmenší problém.

Odesláno

@Frantik: Reagoval jsem tady protože všechny příspěvky který jsem citoval byly podaný jako holý fakta a člověk, který má 2 příspěvky je tak může vzít, když se podívá, že to píše někdo s tisícema příspěvků. Pokud někdo napíše, že on osobně GMT nepoužívá nebo pro něho vylepšení na novém modelu neopodstatňuje cenu nových hodinek oproti starším použitým, nemám s tím nejmenší problém.

Jasne, ja vim a chapu to notworthy.gif

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...