PavelM Odesláno 8. března 2020 Nahlásit Odesláno 8. března 2020 V Norsku je dokonce daný zákonem, že do 18kg jezdí děti protisměrně.. Viz komentář netopejra
geometr Odesláno 8. března 2020 Nahlásit Odesláno 8. března 2020 Do 18 kg? Si dávají nohy za hlavu ne? To je cirka 4 až 5 letý dítě, 100 až 110 cm vysoký.
shaggy Odesláno 8. března 2020 Nahlásit Odesláno 8. března 2020 Vajicko je tak do 1 roka max. Nas drobec ma 2 roky, cca 13kg a sedi v normalnej sedacke s ochrannym pultikom. Neviem si ho predstavit vo vajicku... Sent via IPoAC
geometr Odesláno 8. března 2020 Nahlásit Odesláno 8. března 2020 Já už si to přesně nepamatuju, ale taky tak kolem roka nebo než jim byl rok jsme začali vozit děti po směru jízdy. Tím nechci říct, že nejsou sedačky protisměru i pro větší děti, nám z vajíčka vyrostly a koupili jsme sedačku po směru, polohovací, pětibodový (?) pásy, tuším 9 až 18 kg.
Masák80 Odesláno 9. března 2020 Nahlásit Odesláno 9. března 2020 A když mě nabou zezadu? Kolikrát jste bourali vy a kolikrát nabourali vás?
zceyee Odesláno 9. března 2020 Nahlásit Odesláno 9. března 2020 A když mě nabou zezadu? Kolikrát jste bourali vy a kolikrát nabourali vás?Kdybys nejezdil pomalu, nenabouraj te zezadu.
Jiří_99 Odesláno 9. března 2020 Nahlásit Odesláno 9. března 2020 Tak tohle se mi hodně nelíbí. Ale je to na vkusu každého soudruha. Už jenom myšlenka na to, že dítěti v zimě musim sundavat boty od sra... mě děsí.Dokud je ve vajicku, boty si stejne nezasere a az povyroste, vajicko se vytahne, sedacka se otoci a jedes dal. Nic by se zasrat nemelo.. Je tech sedacek trh tak zaplaveny, ze neco vybrat je fakt mazec..
Dantechno Odesláno 9. března 2020 Nahlásit Odesláno 9. března 2020 Ahoj mam tuhle maxi-cosi par tydnu a spokojenost. je tezsi takze prendavani z vozu do vozu neni idelani ale zase pusobi dost solidne... https://www.maxi-cosi.com/international/car-seats/titan-plus
kloubik Odesláno 9. března 2020 Nahlásit Odesláno 9. března 2020 (upraveno) @Jiri_99 - ta recaro vypada dobre, akorat vezmi v uvahu, pokud bys tu zakladnu potreboval prendavat casteji z auta do auta. Na to ta zakladna vypada dost velka, tezka. Pak by stalo za uvahu koupit vajicko a k nemu pripadne 2 zakladny, pokud bys casteji vozil ve 2 autech. My to tak meli a bylo to fajn reseni - druhou zakladnu jsme sehnali na inzerat za levno. Na prvnich cca 9-12 mesicu bude stacit vajicko a pak koupis sedacku ktera vydrzi dele. Jinak ted mame tuhle Britax a muzu doporucit....to otaceni je k nezaplaceni - akorat nam vydrzela kratsi dobu nez jsme cekali, nejak nam prcek trha rekordy v rustu , takze ve 3 letech uz je ji jen tak tak, ale prumernym detem podle me musi vydrzet do 4-5 let. https://www.romershop.cz/autosedacka-roemer-dualfi-xi-size Upraveno 9. března 2020 uživatelem kloubik
VintageLover Odesláno 9. března 2020 Nahlásit Odesláno 9. března 2020 Já mám v autě protisměrnou Klippan Triofix Comfort a malá si ji podle mě nemůže vynachválit. Je to finská firma. Severské země a bezpečnost jdou podle mě dohromady. http://www.klippan.cz/
Jiří_99 Odesláno 9. března 2020 Nahlásit Odesláno 9. března 2020 Prave bude nastalo jen v jednom aute, takze vaha neni problem. Snad mozna velikost, jeste ji nekde vyzkouset dat do auta, ale predpokladam ze do naseho eRka se vleze, pac je to prostorne jak nakladak Jedinou takovou nevyhodu vydim ve vyssi cene, jenze kdybych mel koupit zakladnu s vajickem, pak sedacku pro vetsi dite, stejne se na minimalne tuhle cenu dostanu. A nevim proc, ale prijde mi bezpecnejsi, kdyz je vajicko primo v sedacce. Ted jsem koukal na video s nejakym rusakem, ktery rikal, ze pokud clovek da ty penize, nic lepsiho nemuze koupit. Jeste zajedeme do Prahy na veletrh, tak nejak se ujistit ze je to fakt tak fajn, jak si myslim.
ragu Odesláno 19. července 2024 Nahlásit Odesláno 19. července 2024 Zdravím pánové, trochu oživím zapadlý téma, protože to pro mě snad (ťuk ťuk na dřevo) začne být koncem října aktuální. Potřebuju vybrat sedačku/vajíčko pro dítě od narození, ideál s tou základnou co zůstane v autě a možností natočení při nakládání a poutání. Máte nějakej ověřenej tip?
Lamiczka Odesláno 19. července 2024 Nahlásit Odesláno 19. července 2024 Za mě historicky dobrá zkušenost s cybex...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se