Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak mam na ceste od HU Tobacco:

Fayyum

Olaf's favourite english

My special one

Zulu 2x

Tuarekh

Masai

Sweet latakia

Asmara

Flanagan 2x

Tak nevim kam to dam :-)))

Odesláno (upraveno)

Berte, Díky moc. Úplně jsem neporozuměl té 2x větší nasákavosti oproti briaru, jdu si doplnit vzdělání.

Ed.: Návaznost.

Upraveno uživatelem nividic
Odesláno (upraveno)

No Prammer píše: The uniqueness of morta is the good humidity absorption (density > 0,7). Compared to briar it's equal up to twice as high.

Edit: píšu z telefonu a dal jsem blbě příspěvek, tak znovu a lépe.

Přidávám ještě pěknou studii o mortě.

Morta.pdf

Upraveno uživatelem nividic
Odesláno

Nejsem vědec, jen výrobce a kuřák dýmky, takže ti říkám, co mám vyzkoušené z praxe.

Poréznost tam asi bude větší, než u briaru, je to dřevo, ne kořen, ale ujišťuji tě, že ty jako kuřák to nepocítíš.

Odesláno

Ja te ale nezpochybnuju, o morte vim prd, tak mne to prislo zajimavy. Vzhledem k mineralizaci jsem totiz cekal presnej opak.

Jinak, po letosni zime nechapu, jak jsem mohl bez dymek driv zit :D

Odesláno

Tak, Vauenka je doma. Nacpal jsem si ji tim visnakem, co tak chutnal Bohusovi. Nevim, jestli to ty obchody dovlhcuji, nez to odeslou, ale bylo to vlhky jako svine. Chutove dobry :)

vauen01.jpg

Radku, ta mezera neni mezera. Vim, co myslis, ale ono je to obrouseny naprosto neznatelne, jenomze ta hrana byla namorena tim tmavym lakem, takze to proste jde trochu videt. Ale neni to vubec zadna tragedie.

• Dát hlas 1
Odesláno

Tak, Vauenka je doma. Nacpal jsem si ji tim visnakem, co tak chutnal Bohusovi. Nevim, jestli to ty obchody dovlhcuji, nez to odeslou, ale bylo to vlhky jako svine. Chutove dobry :)

vauen01.jpg

Ultimum je vlhké až dost,nejdříve jsem jej odložil a snad až po půl roce se mi zdá ta vlhkost ok.Ze začátku díky vlhkosti mizerně hořel,chce to lehčí ruku při nacpání.Chutnal Honzo ?

Odesláno

Bohus: Chutnal, chutnal. Diky za tip. Ale priste ho musim poradne prosusit nebo pred nacpanim nechat aspon par hodin uplne na vzduchu. Kazdou chvili jsem to musel krisit, takze vic nez na vychutnani novych chutovych vjemu jsem venoval cas neustale korekci horeni - teda pripalovani, aby z toho vubec neco bylo. No... necim podobnym si prochazim vicemene opakovane... jsem netrpelivy, nerad cekam :) Kdyz koupim neco noveho, hned mam potrebu to vyzkouset. 

Radek: Cim vic premyslim nad tim olejem, tim jsem bezradnejsi... srandicky stranou, jaky olej se da pouzit, aby to dymku neposkodilo? Myslis nejaky specialni olej na osetrovani dreva, jaky se pouziva treba na konzervaci nabytku?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...