Z. Paul Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května před 3 hodinami, semi001 napsal: Díky pane všiml jsem si, že jsi tu velký matador Asi to na funkcích nepoznám, vidím to tak, že zajedu na Čerňák do Garminu a rozhodnutí padne na základě pocitu.. Ještě jsem koukal, že by teoreticky stačily Fenix 7 pro, svítilnu mají a funkčně vždy půjdu nahoru, když mám teď 945 Mají už 7 pro ten lepší senzor na zápěstí? (2 vs 4 čidla?). Já měl klasiku 7 a pak šel 8 amoled a jsem naprosto spokojený. 20 dní na baterku (cca 28 aktivit za těch 20 dní, většina s gps a dalšimi pripojenými senzory). Nepouživám je ale jako chytré hodinky, s mobilem je pripojim jen pro synchronizaci mimo domáci wifi.
Beet Odesláno 7. května Nahlásit Odesláno 7. května Fenix 7 PRO už mají nový Elevate 5 snímač tepovky. Já popíšu svoji genezi s Garminama z poslední doby. Byl jsem spokojený uživatel Fenixů 6, pred tím Fenixů 3. Pak přišel moment kdy jsem začal uvažovat o upgradu. Tady na fóru jsem koupil FR 955 solar. Z těch jsem naprosto nadšený. Nové funkce, ale hlavně byly lehoučké a krásně mi seděly na ruce. Pak jsem nějak zaznamenal novou funkci Svítilna. No tu jsem musel mít. Takže jsem stál před podobnou otázkou jako @semi001. Fenix 8 jsem považoval za zbytečně drahé, takže Fenix 7 PRO nebo Epix 2 PRO? Ideálně ale FR 970. Nakonec jsem vzal tady na fóru Instinct 3 solar. A za nějakou dobu jsem pořídil i FR 970. Takže aktuálně mám FR970 a jako otloukánky Instinct 3. Z FR970 nejsem tak nadšený jako jsem byl z FR955. Ani nevím proč. Svítilna svítí úžasně, ale nesedí mi tak dobře na ruce i když papírově jsou podobné jako FR955. Jelikož už tolik neběhám (skoro vůbec) a na kolo mám Edge, uvažuju, že bych si nechal jen Instincty3. V zásadě mají vše co potřebuju. Takže jsem ve stavu kdy přemýšlím, jestli absence WiFi, map a hudby je pro mě tak zásadní, abych si nechal jen Instincty3. @semi001 Nevím jestli jsem ti trochu pomohl v rozhodavání. 1
semi001 Odesláno 7. května Nahlásit Odesláno 7. května Rozhodně mám do toho větší vhled Já měl vždy jasno, že po 945 budou zase FR.. Ale čím cíce se do toho nořím, tím více je to problém Jednoznačně by mi stačily Instincty, ale je tu to ALE možná cesta je toho míc víc a pak si na to přijít jako to máš Ty Musím říct, já jsem léta vyrovnaný s automaty, tak tohle mě vrátilo -14 let, když jsem řešil své první "lepší" hodinky 1
semi001 Odesláno 7. května Nahlásit Odesláno 7. května před 2 hodinami, Beet napsal: Takže jsem ve stavu kdy přemýšlím, jestli absence WiFi, map a hudby je pro mě tak zásadní, abych si nechal jen Instincty3. Takže se rýsují volné 970tky ? 1
Beet Odesláno 7. května Nahlásit Odesláno 7. května No všechno je možné. Ale zatím si je ještě chvíli nechám. Dal jsem je po týdnu na ruku a ty barvy jsou přece jen zabavnější než ten monochromatický dispej u Instinctů.
Ivan Lelák Odesláno 1. června Nahlásit Odesláno 1. června O víkendu jsem si dal na ruku prastaré D2 Charlie (jak znalci ví, jednalo se o leteckou verzi Fenix 5X s jinou lunetou, což jim podle mne hodně sekne). Nemůžu se s nimi rozloučit, mám je asi 9 let a hodně jsme toho spolu zažili, vypadají stále dobře, sklo bez škrábance, baterka drží 10 dnů, je k nim i zásoba různých řemínků. Tady je srovnání s Fenix 8, 47 mm, Amoled. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Lord Odesláno 1. června Nahlásit Odesláno 1. června tak Endura 3 jsou doma a tady srovnani s Inctictama 2x Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
lloffass Odesláno 1. června Nahlásit Odesláno 1. června Já jsem po cca 7 letech přešel z Fenix 6 na Fenix 8 AMOLED a teda musím říct, že jsem úplně nadšený. Dlouho jsem váhal, jestli to má smysl. Šestky pořád fungují bezvadně. Ale ano, nelituju… 1
Beet Odesláno 24. srpna Nahlásit Odesláno 24. srpna Tak prý zítra bude představení Fenix 9 https://mobilmania.zive.cz/clanky/garmin-fenix-9-unik/sc-3-a-1365251/default.aspx
m4stic Odesláno 24. srpna Nahlásit Odesláno 24. srpna No nevie sa co to este bude, vsetci dufaju vo Fenix 9 a Enduro 4 ale... aj ten clanek kt si postol to tam hned pise
stando Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna ...za mna nie je dovod menit. Mam 8 s MIP a som spoko.... Bol som prekvapeny, ze je pri deviatkach aj model s MIPom, aj ked pri 51mm verzii su hodiny vyssie, rovnako velkym displejom, ako 8 (1,4) a slabsou vydrzou baterie, ako maju AMOLED......MIP IS DEAD
John_Lenon Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna Není. Já do něj zase půjdu. jen si počkám na recenze, jestli to má smysl měnit. Protože mě to zatím moc nepřesvědčilo.
Ivan Lelák Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna před 12 hodinami, Beet napsal: Tak je to venku. Co na ně říkáte? Popravdě, podrobně jsem tonestudoval, ale zachytil jsem aspoň, že F9 Pro jsou nižší než F8 Pro (když tak mne opravte). F9 mají stejný snímač jako F8. F9 mají displej s větší svítivostí. F9, 51 mm, mají displej o průměru 1,5" (F8 1,4"), nezdá se to, ale těch 2,5 mm navíc je znát, na druhou stranu, 51 mm nechci a 47 mm mají displej stejně velký. Svítilna F9 je údajně lepší a má více barev. Některá verze má prý komplet titanové pouzdro oproti "plastu" u F8. No a to je všechno, na co si vzpomínám, když tak mne doplňte. Co se týká funkcí, možná tam navíc nějaké budou ale protože je použitý stejný snímač jako u F8, nemohou měřit nic navíc a další funkce budou tedy výsledkem algoritmu, který by se mohl dostat v rámci aktualizací postupně i do F8. Protože mám své zatím stále skvělé F8, 47 mm, Amoled, zatím o výměně neuvažuji, ale kdo má nějakou starší verzi, pro toho mohou být F9 skvělou volbou, protože i já vidím obrovský rozdíl mezi mými F8 a také mými starými Fenix 5X.
John_Lenon Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna Ja mam právě f7 pro solar a říkám si, ze mi možná bude stačit koupit ve výprodeji 8 pro solar a vyřeším si důvod, proč mám Apple Watch - volání. nebo ma smysl platit 27? Nejde mi o tu cenu, ale o její obhajitelnost.
Bukoowsky Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna před 3 hodinami, Ivan Lelák napsal: Popravdě, podrobně jsem tonestudoval, ale zachytil jsem aspoň, že F9 Pro jsou nižší než F8 Pro (když tak mne opravte). F9 mají stejný snímač jako F8. F9 mají displej s větší svítivostí. F9, 51 mm, mají displej o průměru 1,5" (F8 1,4"), nezdá se to, ale těch 2,5 mm navíc je znát, na druhou stranu, 51 mm nechci a 47 mm mají displej stejně velký. Svítilna F9 je údajně lepší a má více barev. Některá verze má prý komplet titanové pouzdro oproti "plastu" u F8. No a to je všechno, na co si vzpomínám, když tak mne doplňte. Co se týká funkcí, možná tam navíc nějaké budou ale protože je použitý stejný snímač jako u F8, nemohou měřit nic navíc a další funkce budou tedy výsledkem algoritmu, který by se mohl dostat v rámci aktualizací postupně i do F8. Protože mám své zatím stále skvělé F8, 47 mm, Amoled, zatím o výměně neuvažuji, ale kdo má nějakou starší verzi, pro toho mohou být F9 skvělou volbou, protože i já vidím obrovský rozdíl mezi mými F8 a také mými starými Fenix 5X. Myslím, že otázku přechodu z F/T8 na F9 netřeba příliš řešit, rozdíly jsou minimální a podle mě nepodstatné. Jistě, víc paměti pro plynulejší mapy je prima, ale ruku na srdce - kdo to potřebuje plynulejší a rychlejší proto, že mapy používá většinu času a stávající rychlost mu nevyhovuje? Starší generace - tam je to samozřejmě na diskuzi. A otázka MIP a AMOLED je odvěká...já si vyzkoušel tactix 8 s AMOLED i s MIP, jelikož cenově jsou stejné...a nechal si MIP, jelikož v 8. generaci kvalitu MIP displeje vymazlili, že mi nedává smysl o tuto "výhodu" přijít. Pro potřeby práce v horších světelných podmínkách je svítící displej nežádoucí, výrazně víc září ve všech spektrech....ačkoliv se na něj samozřejmě lépe kouká, to bez debat 1
Ivan Lelák Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna před 44 minutami, Bukoowsky napsal: Myslím, že otázku přechodu z F/T8 na F9 netřeba příliš řešit, rozdíly jsou minimální a podle mě nepodstatné. Jistě, víc paměti pro plynulejší mapy je prima, ale ruku na srdce - kdo to potřebuje plynulejší a rychlejší proto, že mapy používá většinu času a stávající rychlost mu nevyhovuje? Starší generace - tam je to samozřejmě na diskuzi. A otázka MIP a AMOLED je odvěká...já si vyzkoušel tactix 8 s AMOLED i s MIP, jelikož cenově jsou stejné...a nechal si MIP, jelikož v 8. generaci kvalitu MIP displeje vymazlili, že mi nedává smysl o tuto "výhodu" přijít. Pro potřeby práce v horších světelných podmínkách je svítící displej nežádoucí, výrazně víc září ve všech spektrech....ačkoliv se na něj samozřejmě lépe kouká, to bez debat Já mám F5X (MIP) a F8 (Amoled). Jasně, hodil by se mi "vymazlenější" MIP, o kterém píšeš, ale s tímhle umím žít. Ciferník jsem nikdy neměnil, mám už 10 let ten svůj letecký, který mám rád. V zásadě proti MIP nic nemám, KROMĚ - dotykový displej pro mne má prostě řadu výhod, je prokreslený, mohu si hrát s desítkami ciferníků, nemusím mít puchýř na bříšku prstu od neustálého mačkání tlačítek. Když chci cokoliv najít, musím něco X-krát stisknout. Kdysi jsem si na to u F5X zvykl, bral to jako vlastnost a v za letu v éru dokonce za přednost - měl jsem naučené některé věci vyhledat poslepu jen počtem stisknutí různých tlačítek, během toho jsem řídil a koukal kolem, až pak se kouknul na hodinky a bylo tam, co jsem potřeboval. Mimo éro mi to nevyhovovalo, pokud je čas kouknout na displej, kombinace dotyků a tlačítek mi přijde mnohem komfortnější. I když je MIP na slunci dokonalý, nikdy jsem na Amoled neviděl tak blbě, že bych něco nerozeznal a F9 (i F8 Pro) má displej ještě jasnější. Je ale super, že Garmin oba systémy stále používá, každý má svůj okruh příznivců a každý je vhodný na něco. Já jsem amoledový, ale do éra, nebo kdybych jel na delší expedici mimo civilizaci, do džungle, pouště nebo na severní pól, tak jedině MIP + solár.
AndyAaron Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna Ale tak MIP displej taky umi byt dotykovy (Fenix 7S standard to tak ma), to predpokladam na tech novych Fenixech zachovali... 1
Beet Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna Tak téměř všechny nove funkce v devitkach dostanou i osmicky https://www.dcrainmaker.com/2026/08/garmin-fenix9-software-feature-overview.html?fbclid=IwY2xjawT70qpwZG9mBGV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDzQwOTk2MjYyMzA4NTYwOQABHsaKvM7-SCZypOdDzI-HKni4PVRn8pkliAV91eJbSRbFWUVN6Ny9dYBcQc6s_aem_-YrGmrsqA7dpHR94sf3KZw I me FR970. Jsem zvědav.
Z. Paul Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna před 14 minutami, Beet napsal: Tak téměř všechny nove funkce v devitkach dostanou i osmicky https://www.dcrainmaker.com/2026/08/garmin-fenix9-software-feature-overview.html?fbclid=IwY2xjawT70qpwZG9mBGV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDzQwOTk2MjYyMzA4NTYwOQABHsaKvM7-SCZypOdDzI-HKni4PVRn8pkliAV91eJbSRbFWUVN6Ny9dYBcQc6s_aem_-YrGmrsqA7dpHR94sf3KZw I me FR970. Jsem zvědav. Jop minimálně nové aktivity už v F8 od posledního update mám. Pro mě neni důvod měnit, ale F9Pro jsou moc pěkný.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se