Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

má cenu kupovat hodinky výše zmíněné značky? Jedná se sice o no-name značku hodinek, dle reakcí lidí se však zdá, že na materiálu se úplně nešetřilo a alespoň by tam měl být quartzový strojek Miyota? Má někdo z přítomných zkušenost s touto značkou, popř. viděl nějaké reference na ně?

Díky za každý postřeh.

• Po letech...
Odesláno

Zdravím a pozdravuju,

u našeho v klenotnictví mi paní ukazovala - nabízela hodinky této značky. Dokonce je to prý český výrobce. Hodinky na omak vůbec nevypadaly zle, naopak.

Stále se nenajde nikdo, kdo by měl zkušenost, postřeh apod.?

Mají např 10atm, ocelový tah a safír za nějakých patnáct stováků.. Což jsem za ty peníze nikde ani nezahlídl..

Odesláno

Zdravím a pozdravuju,

u našeho v klenotnictví mi paní ukazovala - nabízela hodinky této značky. Dokonce je to prý český výrobce. Hodinky na omak vůbec nevypadaly zle, naopak.

Stále se nenajde nikdo, kdo by měl zkušenost, postřeh apod.?

Mají např 10atm, ocelový tah a safír za nějakých patnáct stováků.. Což jsem za ty peníze nikde ani nezahlídl..

Za patnáct stovek asi ne, ale o chlup dráž můžeš mít třeba pěkný quartzový Seika se safírem a 100m WR (který bych i narozdíl od těch foibosů věřil).

http://www.creationwatches.com/products/seiko-quartz-262/seiko-neo-classic-quartz-sapphire-100m-sgeh39p1-sgeh39p-mens-watch-7823.html

p008582677508-item-1799xf3x0650x0650-m.j

Co jsem teď koukal na ty Foibos výtvory, jsou poměrně dost hnusný, což by mi vadilo asi ještě víc než to, že je to zjevná aušusová Čína.

Odesláno

Tomu teda moc nerozumím.. :eek:

Nevypadají zle. Zpracováním se mi zdály docela dobrý, za ty peníze určitě. A pokud v nich běží Miyota, měly by i šlapat dobře. Navíc, pokud je to CZ výroba, proč radši dávat peníze do ciziny??

Odesláno (upraveno)

CZ výroba to určitě není. Maximálně si nějaká firma se sídlem v ČR nechá na cifr natisknout vlastní název, když zadává zakázku do Číny. Tak jako to dělá hodně firem. U nás svoje vlastní hodinky dělá asi jen Elton a v nějaký velmi omezený míře MPM (MPM má techniku na výrobu pouzder/cifrů, ne na strojky). Jinak je to všechno Čína jak prase, ať už je to JVD, Foibos, Meoris a bůh ví jaký další firmy ještě.

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

Kluci maji pravdu, jukni na Seiko.

Odesláno (upraveno)

Seiko Seiko.. Jakoby jiné hodinky skoro neexistovaly.. Abych se přiznal, i já už mám vybrané SNZF29, ale stejně se pořád dívám i jinam..

Edit: Héérgot, než jsem odepsal, kolik reakcí..  :clap:

Upraveno uživatelem Jiří_99
Odesláno (upraveno)

Ono v cenový konkurenci toho Foibos šrotu toho ale fakt moc normálního neexistuje. Seiko, Casio, Citizen...nic moc jinýho člověk nevymyslí. A to ty Foibosy vypadaj příšerně i na poměry běžnýho čínskýho šmejdu.

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

O té české výrobě jsem to někde četl, bohužel se mi to nedaří dohledat. Ale věřím, že to bude China.. Rozpočet by viděl tak do pěti tisíc počítám. Nakonec to snad vyhrají ty Seika.. Ne že by se mi nelíbily, nebo bych ji nevěřil. Ale pořád se jakoby snažím najít i něco jiného.. Zatím docela marně.. JVD je taky čína? Myslel jsem, že je to taky CZ? To si to česká firma nechá vyrobit v číně a pak to tady prodává pod razítkem CZ? To je dobrý teda..  :frusty:

Odesláno

Jo, Wengery jsou celkem fajn. Ačkoli bych možná měl větší důvěru v japonský strojky, než v ty low-end Rondy, ale ve většině případů to bude asi prašť jako uhoď.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...