Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 135
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsíci...
Odesláno

Pro zajímavost: načtení přestupné vteřiny opět zlobí (teď sice změna nebyla, ale GPS hodinky si ji musí zjišťovat tak jako tak, protože jak by jinak věděly, že k ní došlo). Bude reklamace 2, a pokud to nedají ani v prosinci, bude reklamace tři čili konečná a vrácení prodejci (resetem to vyřešili, jen holt smůla, že to neumí uživatelsky - ani reset, ani vyvolání synchronizace té přestupné vteřiny).

Odesláno

Pro zajímavost: načtení přestupné vteřiny opět zlobí (teď sice změna nebyla, ale GPS hodinky si ji musí zjišťovat tak jako tak, protože jak by jinak věděly, že k ní došlo). Bude reklamace 2, a pokud to nedají ani v prosinci, bude reklamace tři čili konečná a vrácení prodejci (resetem to vyřešili, jen holt smůla, že to neumí uživatelsky - ani reset, ani vyvolání synchronizace té přestupné vteřiny).

A proč až v prosinci, když se čas mění koncem října?

Odesláno

Přestupná vteřina nerovná se letní/zimní čas, ten je růčo v každém případě, celý problém je v tom, že přestupná vteřina růčo nejde a hodinky zase stávkují :)

Zajímavé spíš je, že si Astrony přestupnou vteřinu zjišťují s předstihem (pokud změna je, tak je to 30.6. nebo 31.12., hodinky si to ale načítají už po 1.6., resp. 1.12., pokud to teda funguje). GPS signál v sobě prý informaci o chystané přestupné vteřině s předstihem obsahuje.

Odesláno

Přestupná vteřina nerovná se letní/zimní čas, ten je růčo v každém případě, celý problém je v tom, že přestupná vteřina růčo nejde a hodinky zase stávkují :)

Zajímavé spíš je, že si Astrony přestupnou vteřinu zjišťují s předstihem (pokud změna je, tak je to 30.6. nebo 31.12., hodinky si to ale načítají už po 1.6., resp. 1.12., pokud to teda funguje). GPS signál v sobě prý informaci o chystané přestupné vteřině s předstihem obsahuje.

Aha, díky za vysvětlení. Myslel jsem, že to právě souvisí se změnou času

• po měsících...
Odesláno

Technologie je ta samá, rozdíly najdeš ve:

zpacování indexů, ručiček, rámečku datumovky, safír nebude mít SCC (pokud je to vůbec safír, nekteré weby mají uvedený hardlex), absenci diashieldu, zpracování tahu, zpracování sčítače/indikátoru nabití, DST atd.

Astrony jsou v aktuálním prtofoliu Seika nástupci Anant (a je otázka, do jaké míry úspěšnými), Sportury jsou pokus prodávat vyvinutou technologii v nižším segmentu.

Ty Landmaster/Marinemaster ručičky by tady třeba ale mohly být dobré.

Odesláno

Mě se líbí skoro víc. Jsou takové čisté, na nic si nehrají a technologie teda stejná. Jestli i dobře svítí, proč ne. Škoda že Seiko nedělá Tritium. Dokonalé hodinky asi neexistují. Za mě by to bylo přesnost, vodotěsnost, Tritium a nebo něco podobného, big date a bezůdržba.

Odesláno (upraveno)

Na Astrony Big Date byly teďka neskutečné Black Friday slevy v DE :)

Ale jak lze vyčíst výše, ono to s tou bezúdržbou u Astronů taky není úplně na 100%. A tak, jak jsou, budou tyhle svítit dobře, na takhle velkých hodinkách by navíc myslím ty malé tritiové trubičky na ručičkách působily trochu groteskně.

Kdybys upustil od soláru a GPS, už bys leccos našel.

Upraveno uživatelem dr.sphinx
  • po měsících...
Odesláno

Netusi nekdo kdy vyjde nova generace GPS kalibru? Chtel bych aby byly mensi a umely treba letni cas. Bohuzel ted mi vychazi lip citizen ale rad bych zustal u seika tak nevin jestli neni lepsi vydrzet az se vyvoj posune.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Odesláno

Nevím (takže sorry, že odpovídám :) ). Mám za to, že implementace letního času by snad nemusela být velký problém, ale značky se do toho nehrnou. Stejně tak s velikostí.

Citizen - pokud se díváš pouze na GPS - vychází líp (možnost manuální leap second, reset; trochu rychlejší synchronizace), ale rozhodující plusy to nejsou, pokud by tě nějaké Astrony chytly za srdce.

Částečné řešení existuje: RC/GPS G-shocky :) (vlastně to umí i pár Oceanusů).  Odvážní mohou experimentovat třeba i s Morgenwerk (ale ty by zase z definice neměly umět letní čas, to je myslím GPS/TC).

Odesláno

Dekuji za odpoved. Chtel bych aby vypadaly co nejcisteji (Co nejmin ficur na cifru) Vic se mi libi citizeny ( treba ty Hasnovy) Vidim to kolem 43mm max.

Muzu si je koupit ted ale jestli za 3 mesice vyjde nejaky novy kalibr s lepsima funkcema tak me to bude mrzet.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...