Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chlapi, prosím všechny chytré a zkušené o radu. V jedné ze zeleně označených korunek je zalomený kus osičky pohánějící manuální nátah hodinek. Stejná korunka vedle má osičku vyšroubovanou a obě korunky mají uvnitř označený jakoby vnitřní kroužek, který si nejsem jistý že je možné vyndavat. Lze ho tedy "vymontovat" z korunky nebo se mi to jenom zdá?

Děkuji převelice

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

taky se mi to tak pozdává, takže moje verze že do toho něco strčím, to roztáhnu a vyjmu (či vyšroubuju) ten střed je asi dost nereálná co?

jsou i druhy korunek kde tohle lze?

Odesláno

taky se mi to tak pozdává, takže moje verze že do toho něco strčím, to roztáhnu a vyjmu (či vyšroubuju) ten střed je asi dost nereálná co?

jsou i druhy korunek kde tohle lze?

Co vlastně potřebuješ udělat ?

Pokud odstraníš to zalisování, tak akorát vytáhneš to gum. těsnění pod ním. Závit je napevno s korunkou.

Odesláno

Potřebuji vyndat z jedné z těch zazelenělých korunek ulomený kousek osičky, která rupla a upadla těsně nad závitem. Proto jsem si myslel, že když vyndám ten střed nějak, budu k ní mít lepší přístup... :(

Odesláno

Potřebuji vyndat z jedné z těch zazelenělých korunek ulomený kousek osičky, která rupla a upadla těsně nad závitem. Proto jsem si myslel, že když vyndám ten střed nějak, budu k ní mít lepší přístup... :(

Ten střed není vyndavací.

Odesláno

Jediná možnost je, trochu ten závit (střed korunky ne těsnění)odsoustružit a pokusit se chytit a vytočit tu zalomenou hřídel , ale jak píšou ostatní korunka je včetně závitu z jednoho kusu (když nepočítám šroubovací) a těsnění je tam vloženo a zapertlováno kroužkem. To když vyndáš, moc Ti to nepomůže lepší bude když seženeš jinou korunku Jirka

Odesláno

Korunka je vyrobená jako klobouček s nožičkou, nožička je dutá a je v ní ten závit. Do toho je zalisovaný O kroužek a někdy na něj zaklepnutý prstýnek, který ho tam má držet.

Jestli se nejedná o nějakou raritní korunku, tak se s tím nes*at a koupit jinou novou.

Jestli ano, opatrně odpáčit zapertlovaný konec, vypáčit těsnění, připravit si n-bokou jehlu, celé to nahřát (bez těsnění, zničilo by se) na 200-300stC (popustit zbytek osičky, praskla protože byla "tvrdá"), nechat pomalu vychladnout, propenetrovat a zbytek osičky navrtat a vyšroubovat.

Ovšem povrchovka bude v háji, práce hafo atd.

Odesláno

existuje ještě jeden způsob - odleptat v bezoplachovém odrezovači - doba leptání řádově dny

ALE - dobře to půjde, pokud jádro korunky je Ms, pokud je inox a osička taky, tak to nebude fungovat.

V případě že je korunka inox a hřídelka uhlíkovka, zkusil bych na ni nějak v tom odrezovači tlačit Ms trnem (galvanický článek).

Odesláno

existuje ještě jeden způsob - odleptat v bezoplachovém odrezovači - doba leptání řádově dny

ALE - dobře to půjde, pokud jádro korunky je Ms, pokud je inox a osička taky, tak to nebude fungovat.

V případě že je korunka inox a hřídelka uhlíkovka, zkusil bych na ni nějak v tom odrezovači tlačit Ms trnem (galvanický článek).

To je zajímavý návod opravdu to funguje? nebo to je jenom teorie ? Jirka

Odesláno

možnost jakkoliv opět "spojit" ulomenou část osičky s tou co zůstala v korunce? netuším co je to za materiál, ale vypadá to na kolmý čistý zlom. jen kdyby náhodou?

sehnat korunku nebude takový problém jako sehnat tu přesnou osičku, proto bych to hrozně rád vyřešil takhle být to možné...

díky

Odesláno (upraveno)

Funguje to - měl jsem takto poškozenou, zarezlou female část v korunce thin-o-maticu, kterou jsem zlomil při vydávání. Korunka signovaná GF. Po dvou dnech lázně to šlo skoro samo ven. Z nerezu jsem to nezkoušel. Jedna moudrá kniha doporučuje podobný postup na zalomené šrouby v platli, ale s kys octovou nebo mravenčí (nezkoušeno).

nastavení hřídelky - viz cousins, stem extender. Nutno znát rozměr závitu

Upraveno uživatelem Rs.
Odesláno

Funguje to - měl jsem takto poškozenou, zarezlou female část v korunce thin-o-maticu, kterou jsem zlomil při vydávání. Korunka signovaná GF. Po dvou dnech lázně to šlo skoro samo ven. Z nerezu jsem to nezkoušel. Jedna moudrá kniha doporučuje podobný postup na zalomené šrouby v platli, ale s kys octovou nebo mravenčí (nezkoušeno).

nastavení hřídelky - viz cousins, stem extender. Nutno znát rozměr závitu

Tak to je dobré možná to někdy také skusím . Jirka

Odesláno

možnost jakkoliv opět "spojit" ulomenou část osičky s tou co zůstala v korunce? netuším co je to za materiál, ale vypadá to na kolmý čistý zlom. jen kdyby náhodou?

sehnat korunku nebude takový problém jako sehnat tu přesnou osičku, proto bych to hrozně rád vyřešil takhle být to možné...

díky

Jestli na hřídeli zůstal trochu závit tak tam dej prodloužení hřídele (odhaduji 0,9 na 0,9) a novou korunku. A nebo to skus s tím odrezovačem .

Jen tak pro zajímavost jakej tam máš vůbec strojek ? Jirka

Odesláno

ahoj,

je tam nějaký "no name" s manuálním nátahem, ale klasika - nevyčíslitená citová hodnota.

DOTAZ: byl by někdo z vás schopen přijmout ode mě z obrázku úplně nahoře tu zalomenou/zlomenou hřídelku (prostřední korunka+prostřední hřídelka na obrázku) a korunku se zalomeným kouskem hřídelky a pokusit se jakýmkoliv způsobem o znovuzprovoznění / záchranu? Platím zlatem - já na to manuálně nemám :(

Díky za nabídky ;)

Odesláno

ahoj,

je tam nějaký "no name" s manuálním nátahem, ale klasika - nevyčíslitená citová hodnota.

DOTAZ: byl by někdo z vás schopen přijmout ode mě z obrázku úplně nahoře tu zalomenou/zlomenou hřídelku (prostřední korunka+prostřední hřídelka na obrázku) a korunku se zalomeným kouskem hřídelky a pokusit se jakýmkoliv způsobem o znovuzprovoznění / záchranu? Platím zlatem - já na to manuálně nemám :(

Díky za nabídky ;)

No jirka ti to řek uplně jasně.Nejjednodužší je dát novou hřídel i korunku. Jde o to,a to nás tady jistě zajímá,kolik by toho zlata bylo..............

• po 3 týdnech...
Odesláno

dovolím si malou aktualizaci

dobrý večer páni, troufl by si někdo z vás, vážených mechanicky zručných z korunky č. 2 (na obrázku zde nahoře uprostřed) pokusit vyndat zalomenou hřídelku (resp. její zbytek)?

Nevím, něco odvrtat, opilovat, obrousit, vytočit, nějak vyšroubovat, odmočit, odleptat, použít na to nějaký určený přípravek atd... nevím :(

Hřídelku přesně takovou jakou tam potřebuji vsadit již jsem sehnal, ale korunku ne.

Jedná se o korunku Omega a rád bych znovu použil tu samou co byla u strojku původně.

Prosím o pomoc, radu (placenou samozřejmě) :)

Děkuji, já

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...