Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Podobnych pristroju je strasna spousta. Pokud chces osvedcenou kvalitu doporucuju meric od Polaru. Taky zalezi na jake urovni sportujes. Ne kazdy vyuzije profi pristroj za 12000 kde je milion funkci a jeste pripojeni k PC. Taky si ujasni jestli ty hodimky chces i bezne nosit vetsinou je totiz desing podrizeny ciste funkcnosti a ne esteticnosti.

Odesláno

2 Daf jde mi o rekteační sportování, takže určitě nic složitého. Měření pulsu datum, čas, stopky, případně budík. Jinam, než na kolo nebo běhání, případně lyžování je určitě nosit nebudu. Díky za názory.

Odesláno

Aj casio a timex majú modely s meračom pulzu.

Alebo www.chung-shi.cz, tie majú aj možnosť merania tepu bez hrudného pásu, iba priložením prstov.

Sám som rozmýšľal nad Suunto T4 alebo Polar RS200d, ale ja som to chcel čisto na behanie.

Odesláno

To stan tepak bez hrudaku je podle me na nic. Je to neprakticke a hlavne velice nepresne. Jinak T4 mi prijde skoro zbytecne kupovat. Oproti T3 ma jen jakehosi virtualniho trenera. Podle me funkce na nic. Ten Polar mi prijde jako jednoznacna volba. Pas WearLink a displej s vetsimi cisly. Ty Suunta jsou sice moc hezky, ale na kulaty displej se vejde malo udaju. Dobry tak spis na to kdyby je chtel clovek pouzivat i k beznemu noseni misto hodinek.

Odesláno

ja sice beham, ale malo. Podobne vsak zhanam hodinky s meranim pulzu, ale na plavanie. Tam su POLAR neprakticke, prave koli hrudnemu pasu. Poznate niekto dalsie moznosti?

• po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Daf napsal:
Pokud vim, tak s hrudnim pasem se plavat da. Prenos sice neni tak dokonaly, ale myslim ze neni lepsi reseni.

Tak na to bych si tedy dal pozor. V naprosté většině není hrudní pás vhodný na plavání a výrobci to i v manuálech píšou. Většinou je pás vlhkotěsný, nikoli však vodotěsný a můžeš si ho zlikvidovat. Jediné hodinky na které jsem zatím narazil a mají uvedenou i možnost plavání s hrudním pásem jsou Chung-Shi.

• po měsíci...
Odesláno

Jestli pro běh a kolo, tak Polar S625X + dokoupení sady pro kolo, nebo S725X, která sadu pro kolo má a nemá zas FoodPod pro měření rychlosti a vzdálenosti běhu (chůze). Jinak s pásem se plavat dá...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Dali napsal:
Sháním nějaké hodinky s měřením pulsu pro běh a na kolo. Máte někdo s něčím takovým zkušenosti ? Díky

Zdravim Dali,

reagujem na tvoju otazku ohladne hodiniek s meranim pulsu pre beh. Mam dvoje hodinky s takymito funkciami Casio BP-100 a Polar RS-100 s popruhom na hrud (uz su nefunkcne). Ked som behaval pouzival som hodinky Polar s bezdrotovym popruhom okolu hrudnika. Hodinky merali EKG a srdcovu frekvenciu. Celkom uzitocna vec ale skor pre profesionalnych bezcov nez pre rekreacnych. Vsetky namerane udaje su mozne prehrat do pocitaca takze si mozes robit databazu svojich merani. Dalsi spomenuty model Casio BP-100 tak ten myslim,ze bol prvy,kt patril medzi priekopnikov. Neobsahovali ziaden popruh a merali, systolicky/diastolicky tlak a pulz. Meranie fungovalo na principe prilozenia dvoch prstov na hodinky ukazovaka a prostrednika. Spodna strana hodiniek sluzi ako stycna plocha na meranie. Nevyhoda je,ze si si musel nastavit vlastnu pociatocnu hodnotu tvojho krvneho tlaku aby vysledky neboli skreslene. V reale to znamena,ze ked tvoj tlak je v klude 130/70 tak si nemohol nastavit hodinky na optimalny 120/80 lebo pri zvysenych hodnotach napr pri zatazi by ti vyskakovali kriticke hodnoty. Obsahovali pamat na 30 merani. Bol som s nimi velmi spokojny. Az na to,ze boli plastove a zlomila sa mi cast, kde sa prichytava remienok o hodinky a tym padom su momentalne nenositelne.

Z vlastnej skusenosti by som asi odporucil Polar RS400 pripadne nejake Suunto.

Odesláno

Plno informací o měření tepu je http://forum.behej.com/forum-15-merice-tep...epove-frekvence.

Sám používám Polar S210, předtím jsem měl Protrainer.

Zvláště doporučuji rekreačním a zvláště začínajícím běžcům - nastavením rozsahu tepové frekvence lze snadně korigovat vlastní výkonnost. Začátečníci většinou mají pocit, že běží pomalu a proto zrychlují - polar je pípáním upozorní.

Je dobré si pořídít nějakou literaturu o běhání - Tvrzník,Škorpil, Soumar - Běhání od joggingu po maraton, vydala Grada.

• po měsících...
Odesláno

Dobrý večer,dovolil jsem si vykopat tohle rok staré vlákno.Svého času jsem take používal Polar s měřením tepu,ale čím více jsem pronikal do tajů vytrvalostního běhu,tím jsem začal zjištovat,že jsou to vlastně zbytečne vyhozené peníze,oni stačí hodinky se stopkama a při běhu poslouchat a vnímat svoje tělo,mít radost z pohybu.Přípravu na svoje nejlepší maratony a pulmaratony jsem absolvoval bez meření tepu (maraton 2h34m),vyzaduje to predevsim disciplinu a pravidelny trenink,hodinky s měřením tepu jsou pro amaterskeho sportovce spíše jen placebo a image.

Odesláno
  romanm napsal:
Dobrý večer,dovolil jsem si vykopat tohle rok staré vlákno.Svého času jsem take používal Polar s měřením tepu,ale čím více jsem pronikal do tajů vytrvalostního běhu,tím jsem začal zjištovat,že jsou to vlastně zbytečne vyhozené peníze,oni stačí hodinky se stopkama a při běhu poslouchat a vnímat svoje tělo,mít radost z pohybu.Přípravu na svoje nejlepší maratony a pulmaratony jsem absolvoval bez meření tepu (maraton 2h34m),vyzaduje to predevsim disciplinu a pravidelny trenink,hodinky s měřením tepu jsou pro amaterskeho sportovce spíše jen placebo a image.

Hmm dobry cas 2:43 :thumbsup_anim:

gratulujem.

Odesláno
  redd napsal:
Jestli pro běh a kolo, tak Polar S625X + dokoupení sady pro kolo, nebo S725X, která sadu pro kolo má a nemá zas FoodPod pro měření rychlosti a vzdálenosti běhu (chůze). Jinak s pásem se plavat dá...

plne suhlasim :thumbsup_anim:

sam pouzivam POLAR S625X, aj ked iba na biku ;)

• po měsíci...
Odesláno

Nejdříve jsem používal Sigmu PC 15 , teď jsem přešel na Polar 725x, používám na kolo. Naprostá spokojenost, jenom jiná cenová hladina.

Odesláno
  Dali napsal:
2 Daf jde mi o rekteační sportování, takže určitě nic složitého. Měření pulsu datum, čas, stopky, případně budík. Jinam, než na kolo nebo běhání, případně lyžování je určitě nosit nebudu. Díky za názory.

Nic složitého, tak tréninkové Suunto T1 Training

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...