Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Souhlasím a taky jsem něco zaslechl, že Panasonic zase plánuje obnovit prodej plazmy, nějaká nová generace, ale budou to asi rány....

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Vypadá to, že vylučovací metodou dostane otec na šedesátiny v říjnu novou telku. S hodinkama mně poslal někam, gril taky nakonec padl, a tohle udělá spoustu srandy. Už se v tom moc neorientuju a taky bych chtěl požádat o radu.

Zadání: co nejvetší úhlopříčka bez zbytečných 3,14vin (3D, Smart fce, apod), podpora DVB-T2 a rozlišení min. FHD.

Poslední telku má 102cm plazmu od Panasonicu, asi 6-7 let k plné spokojenosti. Cenově bych se rád vlezl do 20-25k strop.

Výběr spíše v rámci zavedených značek, tzn. čangčong a podobní raději ne (neřikam, že jsou nutně všichni špatní, ale v tomhle je otec docela konzerva).

Zatim zaujaly např. tyto:

https://www.czc.cz/lg-50uf8307-126cm/171797/produkt

https://www.czc.cz/lg-58uf8307-146cm-zaruka-3-roky/171810/produkt?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Televizory&utm_term=LG_58UF8307_146cm_Zaruka_3_roky

https://www.czc.cz/samsung-ue55j5572-138cm/171837/produkt

https://www.czc.cz/panasonic-tx-55cs520e-140cm/169453/produkt

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

U těch poslednich dvou nevidím potvrzení kodeku T265/HEVC. Na to pozor, za čtyři roky může být problém. To že podporuje mpeg T2 ještě nic neznamená.

Odesláno (upraveno)

Ten Samsung ano, viz. popis a diskuze. LG netušim.

Díky za doplnění, takže do zadáni doplňuji ještě podporu HEVC.

Co prohnuté TV? Je to k něčemu?

Bude na to koukat cca ze 3-3,5m.

Odesláno

U těch poslednich dvou nevidím potvrzení kodeku T265/HEVC. Na to pozor, za čtyři roky může být problém. To že podporuje mpeg T2 ještě nic neznamená.

Chceš mi říct že můj top model můžu za 4 roky vyhodit? já mám za to ,že se to bude zase řešit nějakou krabičkou....... 

Odesláno

2Maxel: Říjen je na elektroniku dost blbej temín - pamatuju se jak to bylo vloni, když jsem po prázdninách potřeboval novou bednu do ložnice: až do listopadu prodejci šponovali ceny starých šrotů, aby měli vatu na "vánoční akce" + následné "výprodeje" - a skutečný pokles u loňských modelů přišel snad až koncem jara.

Hrozbu pozemním 4K za 4 roky (ve státě kterému na 20km dálnice nestačí 20 let a kde jen přechod na DVB-T zabral 10 let?) neřeš: díky internetu tou dobou po sračkách koncesovaně pumpovaných do pozemního éteru neštěkne ani pes - ostatně kabelovky vícekanálové streamování zvládají už dnes a maximálně dědovi vymění krabičku s kartou za novější  B)

Prohnutá bedna by ze 3 metrů měla smysl snad jen kdybys plánoval víc než 2-metrovou úhlopříčku + přišroubování "televizního křesla" k podlaze - prostě na civění zblízka. 

Jestli je ta plazma slušná, nechte ji radši dožít. Coby "opulentní dárek ke kulatinám" bych osobně volil spíš něco co oslavenec vůbec nemá a nebo co by si sám nikdy nepořídil - u naší máti to třeba letos vyhrálo nové espresso (takže na návštěvách nemusíme srkat žbrundu)  ^_^

Odesláno

Radek124: ten darek espresso byl pro ni nebo o vas, aby se pilo lepsi kafe? :-)

Maxel: resil sem pro sebe telku podobnych parametru pred 2 mesici, hodim ti sem dnes nejake postrehy. Ale nejsem zadnej expert.

Odesláno (upraveno)

2Maxel: Říjen je na elektroniku dost blbej temín - pamatuju se jak to bylo vloni, když jsem po prázdninách potřeboval novou bednu do ložnice: až do listopadu prodejci šponovali ceny starých šrotů, aby měli vatu na "vánoční akce" + následné "výprodeje" - a skutečný pokles u loňských modelů přišel snad až koncem jara.

Hrozbu pozemním 4K za 4 roky (ve státě kterému na 20km dálnice nestačí 20 let a kde jen přechod na DVB-T zabral 10 let?) neřeš: díky internetu tou dobou po sračkách koncesovaně pumpovaných do pozemního éteru neštěkne ani pes - ostatně kabelovky vícekanálové streamování zvládají už dnes a maximálně dědovi vymění krabičku s kartou za novější B)

Prohnutá bedna by ze 3 metrů měla smysl snad jen kdybys plánoval víc než 2-metrovou úhlopříčku + přišroubování "televizního křesla" k podlaze - prostě na civění zblízka.

Jestli je ta plazma slušná, nechte ji radši dožít. Coby "opulentní dárek ke kulatinám" bych osobně volil spíš něco co oslavenec vůbec nemá a nebo co by si sám nikdy nepořídil - u naší máti to třeba letos vyhrálo nové espresso (takže na návštěvách nemusíme srkat žbrundu) ^_^

Děkuju za postřehy. Věnoval jsem tomu větší část večera a usoudil prakticky to samé. FullHD s velkou plochou úhlopříčkou (140cm+) a podporou HEVC. K tomu by bylo fajn aspoň trochu user friendly ovládání, abych nebyl jako zákaznická linka podpory neustále na drátě.

Důvodem, proč jsem skončil u televize je bohužel fakt, že jsem šel vylučovací metodou a nic vhodnějšího mně (nás) bohužel nenapadlo. Prostě všechno má :) Espresso má cca tři roky DeLonghi, na které si nedá šáhnout a opečovává ho tak, že pořád vypadá jako nové. Hodinky vůbec, koníčky (už) moc žádné nemá, na zahradu/barák taky nic, a tak z toho vypadl tenhle neoriginálně praktický dárek v podobě televize. K tomu mu asi ještě dám nějaké pero s věnováním (Parker, MB, apod.), je ekonom a co vim, tak si všechno ještě postaru píše na papír.

Radek124: ten darek espresso byl pro ni nebo o vas, aby se pilo lepsi kafe? :-)

Maxel: resil sem pro sebe telku podobnych parametru pred 2 mesici, hodim ti sem dnes nejake postrehy. Ale nejsem zadnej expert.

Děkuju předem, budu rád!

Odesláno (upraveno)

Maxel:

Ja chtel FHD, bez 3D

Frekvence zobrazovaciho panelu musi mit 100hz,to si pohlidej.

U me vyhral https://m.mall.cz/led-tv/samsung-ue55j6272?tab=parameters#parameters

Dobra cena, 100hz panel, teoreticka priprava na nove vysilani (nikdo nevi jak to bude), ma satelitni tuner, ale nema scart.

Ve vyberu sem mel i http://m.heureka.cz/televize/panasonic-tx-55cs620e/specifikace/

Podle me lepsi obraz nez samsung, ale nema satelitni tuner a priprava na nove vysilani nebyla potvrzena (osobne nesnasim krabicky, pro satelit apod. Takze radeji at ma vse telka v sobe, proto sem volil samsung)

Jeste sem koukal na http://m.heureka.cz/televize/sony-bravia-kdl-55w805c/ ted sla s cenou dolu.. pred par mesici byla 26t+ design ma peknej, hlinikovej ram :-) rozhodne na ni mrkni, kdyz se divam jak sla s cenou dolu, mozna bych do ni sel.

Jen chci znovu upozornit, ze nejsem zadnej expert a sepsal sem jen me osobni postřehy, kdyz sem vybiral Tv pro sebe. Snad ti to aspon trochu pomuze s vyberem.

Upraveno uživatelem j.ocvirk
Odesláno

Ta Bravia mi z toho vychází asi nejlépe. Designově pěkná a výbavově taky nic nechybí ; spíš přebývá, ale non-smart TV už se asi nenosí.

Uvidim jak se to vyvine do konce září, ale větší slevy už moc nepřepokládám. Díky ještě jednou!

Odesláno (upraveno)

FYI: U Bravií je fajn ta vychytávka s nohou, co se dá použít i jako věšák na zeď  :cool02:

Ke smart-funkcím jsem stejně skeptický jako Ty: jednomu to při koupi nedá a "připlatí si" - ale v podstatě jediná věc kterou jsem před připojením AppleTV jednou za čas využil bylo YouTube (a i u něj je otázka, jak bude funkční za 2-3 roky), záznam/přehrávání videa na externí disk a dálkové ovládání mobilem/tabletem ve stejné síti (dvě telky Panasonic), když nebyly k nalezení dálkáče. Na 3D nenarazíš jak je rok dlouhej a jak to bude s aplikační podporou za 3 roky si taky nedělám zbytečné iluze, vzhledem k tomu že poslední "update" (spíš "hotfix", který zkriploval streaming kódovaných pořadů do sítě) vyšel bezmála před 2 lety...  -_-

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Přesně tak, naprostý souhlas. Kdyby udělaly obyč (stupid) telku s úhlopříčkou 60", za cenu 40-50" smart, podle mně by se po nich jen zaprášilo. Svůj 65" Sharp si budu hýčkat, neni tam chytrého skoro nic (jak vlastně ani nevim :D ) a taky mi tam nic nechybí :)

Návštěvník YPO
Odesláno

FYI: U Bravií je fajn ta vychytávka s nohou, co se dá použít i jako věšák na zeď  :cool02:

jo ........ to je jedinej benefit ......jinak vobraz trochu rozjetej (ale to je daný asi mým pofidérním vstupem) ..... smart funkce nebudu komentovat ..... zlatej japonskej sharp, kterej sem v pominutí smyslů věnoval tchýni, aby jí ho za štrnáct dní vypálil blesk

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...