Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

BUZZING je vlastnost plasem. Výrobci o tom ví. Reklamaci nikdo neuzná. Nejmíň bzučí Panasonic, ale je to kus od kusu. Ideálně si na prodejně před koupí nechat zapnout Tebou vybraný model a přiložit ucho k zadní části TV (přiložit z toho důvodu, že na prodejně bude hluk). Takhle mně v Datartu rozbalily 4 ks, potom jsem to vzdal a šel do LCD... Doma bych se z toho bzukotu zbláznil. Jestli máš možnost, tak plasmu vrať a vyměň za LCD / LCD s LED podsvícením. Jestli ne, tak ji se ztrátou někomu prodej. Nezvykneš si na to bzučení nikdy a jen Tě to bude užírat. Zesilovat hlasitost není řešení. Bude tichá pasaáž filmu a Ty uslyšíš bzzzzzz :suicide_anim:

Návštěvník Kamil
Odesláno

Mně plazma LG sice bzučí, ale i při ztlumeném zvuku to od vzdálenosti 1,5 metrů od TV není slyšet. Nebo aspoň já to neslyším.:)

Odesláno

Já mám plazmu Panasonic 107cm, a ticho jak po pěšině" Musím přiložit ucho na bednu, abych mírné bzučení slyšel" Pokud by mě nějáké zvuky z Tv rušily při sledování pořadů, určitě bych to řešil reklamací"

Odesláno

a ono taky uspět u samsungu s reklamací je kolikrát náročnější jak koupit na foru rolexy za 50% tržní ceny, dost často vrátí nefunkční výrobek opravený se zápisem závada se neprojevila, a uznat zboží jako vadu a neopravitelné je nadlidský výkon

Odesláno

to přijde, neznam plasmu co by nezačala časem bzučet, někdy je to slyšet někdy ne...je pravda že nejvyšší modely to měly lépe vychytano a zas tak slyšet to nebylo ale za naprostého ticha ano..

No jsi-li fanda do němých filmů...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Pánové, kolegové,

Potřeboval bych konkrétní tip. Dostal jsem doma za úkol koupit novou telku a vůbec se v tom nevyznám a vlastně ani vyznat nechci.

Z toho mála co vím, jsem si sestavil rámcový požadavky:

LED nebo Plazma (spíš LED ale nevim)

3D (má to smysl? dcera to chce...)

full HD

100Hz

úhlopříčka 42-46 (možná by se vlezla i 50)

radši Značku než značku, jsem asi snob:-)

limit řekněme 25000,- ale nebudu se zlobit, když to bude míň

Nechci rozpoutávát další diskuzi na téma co je lepší nebo horší v obecný rovině. Spíš mě zajímá, jestli jste někdo teď neřešil podobnou situaci s uspokojivým výsledkem. V tom případě bych poprosil o tip na konkrétní model, s nímž jste spokojeni...

Díky předem!

Odesláno

Díky předem!

Aktuálně řeším totéž (vč. toho 3D s otazníkem) a PHILIPS 47PFL7666H mi nepřipadá na pohled špatný (a ambilight se mi fakt líbí). Srovnání nemám, naposledy jsem kupoval vloni na jaře nějakou nejvyšší řadu LCD od Samsungu (vč. zabudovaného sat. tuneru) a byl jsem spokojený (zůstala doma, já už ne..;) ).

Ovšem dopadne to tak, že se sbalím a zajdu do prodejny - chci FullHD, uhl. 42-47palců, USB nahrávání a přehrávání všeho, WiFi může být a pak ať se mi prostě líbí a dobře drží dálkové ovládání. Jsem nenáročný, chci televizi, ne další drahý koníček.;)

Hodnocení a praktické využití 3D taky s otazníkem - možná ke konzoli (ale copak mě to ještě baví? spíš pro návštěvy..)

Potěší mě další zkušenosti a informace od členů, m.j. jsem se bavil v pátek večer s majitelem jedné z největších společností na profi řešení projekcí a ten si do nového domečku koupí plazmu - prostě v tom dělá 12 let, má k dispozici projektorů, že by mohl promítat na měsíc (25kANSI každý..) a plazma je pro něj stále "jediná černá" přestože na toho mého LCD Samsunga docela koukal..

Obecně mi debata "plazma vs. LCD vs. LED" připadá jako Mercedes vs BMW vs Lexus (hodinkový příměr schválně nedávám ;)), ale pravda je někde tam... Stačí mi být spokojený a pokud nebudu mít doma vedle sebe X televizorů se stejným signálem, tak imho vše v kategorii 20-25tis. bude hrát stejně.

Odesláno

Ten Philips je velmi dobrá volba,líbí se mi asi nejvíc ze současných LED televizí na trhu,ale na můj v kus má Philips pro me strasne menu, je pomale a takove krkolomne.Ale jinak obrazove a zvukove parada.

Pozor na jednu vec rada 7666 -3D umi zobrazovat pouze a jen to co je ve 3D nativne natoceno nepodporuje prepocet,3D zobrazi jen z HDMI vstupu,nejde pustit film,ktery je na USB hdd nebo flash ve 3D.musi to bejt z nejakeho 3D BD prehravace.

Ale pokud neni 3D prioritou super volba a doporucuju

Odesláno

BUZZING je vlastnost plasem. Výrobci o tom ví. Reklamaci nikdo neuzná. Nejmíň bzučí Panasonic, ale je to kus od kusu. Ideálně si na prodejně před koupí nechat zapnout Tebou vybraný model a přiložit ucho k zadní části TV (přiložit z toho důvodu, že na prodejně bude hluk). Takhle mně v Datartu rozbalily 4 ks, potom jsem to vzdal a šel do LCD... Doma bych se z toho bzukotu zbláznil. Jestli máš možnost, tak plasmu vrať a vyměň za LCD / LCD s LED podsvícením. Jestli ne, tak ji se ztrátou někomu prodej. Nezvykneš si na to bzučení nikdy a jen Tě to bude užírat. Zesilovat hlasitost není řešení. Bude tichá pasaáž filmu a Ty uslyšíš bzzzzzz :suicide_anim:

WOW, tak plasmu (pioneer) mám cca 5let a bzučení jsem si do dnes nevšimnul, a jestli někdo pustí TV a nalepí si ucho na sklo a poslouchá jakési jemné bzzzz tak je asi úchyl :D na druhou stranu se pěkně zahřeje :D a to jsem na zvuk docela náročnej a dom.kino mě stálo ve své době cca 250k. Jinak ten člověk z posledního příspěvku co si do nového domu koupí plasmu a dělá v tomto oboru asi ví proč chce plasmu :)ale plasma za 9.990,- asi není řešení....

Odesláno

WOW, tak plasmu (pioneer) mám cca 5let a bzučení jsem si do dnes nevšimnul, a jestli někdo pustí TV a nalepí si ucho na sklo a poslouchá jakési jemné bzzzz tak je asi úchyl :D na druhou stranu se pěkně zahřeje :D a to jsem na zvuk docela náročnej a dom.kino mě stálo ve své době cca 250k. Jinak ten člověk z posledního příspěvku co si do nového domu koupí plasmu a dělá v tomto oboru asi ví proč chce plasmu :)ale plasma za 9.990,- asi není řešení....

Souhlasim,

mam doma plazmu asi 4 roky a nemuzu rict ze bych bzukot nebo neco podobneho slysel v normalni pozorovaci vzdalenosti,pokud zapnu tv a stoupnu si dvacet cisel predni tak jo.

Odesláno

Pročítám si toto téma a zavzpomínal na peripetie, které jsem při nákupu TV zažíval. Jsou to asi 4 roky, co jsem řešil nákup TV. Hodně jsem se do této problematiky dostával a mé nároky narůstaly. Koupil jsem tedy v té době vlajkovou LCD Philips a asi po měsíci začala velice nepříjemně pískat. Manželka to tak moc nevnímala, ale mně to trhalo uši. Byla třikrát na reklamaci, až mně vrátil prodejce peníze. Pak jsem koupil opět Philips, ovšem už full led, který je kvalitou nejblíže plasmě + ambilight a od té doby max. spokojenost.

LCD/LED jsem zvolil hlavně proto, že mám k tv připojeno i PC, jinak bych zvolil plasmu - ovšem pokud plasmu, tak jedině pioneer, který je už dnes minulostí. Pioneer byla kvalita, které ještě dnešní plasmy nedosahují. Navíc Pioneer ještě dnes slouží při testování TV, jako referenční obraz.

U dnešních plasem mně vadí ,,blikání,, obrazu, dost uživatelů si na toto i stěžuje - hlavně je tím pověstná značka LG

Pokud bych tedy dnes měl kupovat TV, tak bych asi opět zvolil LED TV Philips, ovšem full led - local dimming. Ta dnešní hra na zákazníka s EDGE LED je úsměvná. Prodejce zarputile tvrdí, jak se jedná o LED TV, což je ovšem blbost.

Odesláno

muzes to nejak rozvest? aspon mi to usetri cas :) diky

jinak ja ted hledam na samsung strankach a to bych se z nich pos®al. kdyz zaskrtnu ze chci full hd, najde mi to jen par kousku. u tech co to nezobrazi, ale v popisu stejne maji ze to full hd ma. asi na ne dlabu

Odesláno

Ten Philips je velmi dobrá volba,líbí se mi asi nejvíc ze současných LED televizí na trhu,ale na můj v kus má Philips pro me strasne menu, je pomale a takove krkolomne.Ale jinak obrazove a zvukove parada.

Pozor na jednu vec rada 7666 -3D umi zobrazovat pouze a jen to co je ve 3D nativne natoceno nepodporuje prepocet,3D zobrazi jen z HDMI vstupu,nejde pustit film,ktery je na USB hdd nebo flash ve 3D.musi to bejt z nejakeho 3D BD prehravace.

Ale pokud neni 3D prioritou super volba a doporucuju

Díky za upozornění, orientace v menu je otázkou zvyku, rychlost mi dost vadí.. 3D z USB zatím nemám proč (a jak a kde) vzít proto je skutečně 3D jen doplněk k Playstation (což je jediný BlueRay, co aktuálně mám) a nepadá na tom svět. Zkušenost s "přepočtem 2D do 3D" nemám žádnou a tak to nepovažuji za důležité (ale může to mít své kouzlo - na Kubricka asi ne, ale na béčkové oddychovky, pokud to funguje..;))

A díky i za zhodnocení obrazu (zvuk půjde jinudy), to mi stačí ;) Pak dám vědět, co nakonec vyhrálo.

Odesláno

....Ovšem dopadne to tak, že se sbalím a zajdu do prodejny - chci FullHD, uhl. 42-47palců, USB nahrávání a přehrávání všeho, WiFi může být a pak ať se mi prostě líbí a dobře drží dálkové ovládání. Jsem nenáročný, chci televizi, ne další drahý koníček.;)

Asi to udělám taky tak, každopádně dík za tip :smile_anim:
Odesláno

Být tebou, tak do Samsungu bych nešel. Samsung podává velice nepřirozené barvy - je to taková omalovánka. Navíc Samsung ,,nahání,, ty jejich super kontrasty tím, že používá před displejem sklo, které dává dojem super černé barvy. Ovšem pokud chceš mít z TV současně i zrcadlo, tak proč ne.

Další blamáž na zákazníka je LED TV - ovšem pak se dočteš, že je použita technologie EDGE LED. To znamená, že místo katodových trubic, které jsou v běžných LCD panelech, jsou použity LED diody - ovšem pouze na stranách TV. Tím pádem je TV sice tenká, ovšem podsvícení panelu je horší, než u klasického LCD - střed TV bývá nedosvícený.

Tady přichází v úvahu pouze LED TV, ale s local dimming. To znamená, že led diody jsou ve skupinách po celé ploše panelu a svítí jen ty, které mají - perfektně podsvícený panel a černá je opravdu černá, protože ledky kde má být tma, prostě nesvítí. Patří mezi dražší TV.

Co se tedy týká LCD, tak velice přirozený obraz podává Philips, navíc Ambilight, který je mnohými zatracován, je velice příjemný na oči, zvláště při večerním sledování.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...