Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Odesláno

Nechci zakládat nové vlákno, sem se můj dotaz asi hodí nejlépe.

Nemáte někdo Full HD Movie Cube Emtec S120H? Dneska jsem si ho pořídil a celkem bojuju s manuálem - obzvlášť s propojením s ostatními komponenty pomocí wifi, kopírováním souborů a připojením na síť. Kdyžtak do SZ, ať to tady neplevelíme - díky.

Odesláno (upraveno)

Koukam , ze ty bojujes se vsim co ma vic jak jeden konektor nebo, nedej boze, nejake nastaveni :D

To víš, v mém věku, po tolika operacích a nezřízeném pití... Proto si nekupuju chrona, s nima bych neuměl :D Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

Nechce se mi zakladat novy vlakno, hodlam si koupit LED telku typuju to na 32' chtěl bych aby měla samozřejmě dobrej obraz Posted Image připojení k extrenímu disku nebo jestě lépe wifi, dost často používám Air Play od nakousnutyho jablka, tak pokud by to slapalo=) nemátě někdo nějaké typy?

zatim se mi celkem líbila Tadle od Samsungu, nechci koupit nějakou kravinu tak se radši zeptam

Odesláno

Nechce se mi zakladat novy vlakno, hodlam si koupit LED telku typuju to na 32' chtěl bych aby měla samozřejmě dobrej obraz Posted Image připojení k extrenímu disku nebo jestě lépe wifi, dost často používám Air Play od nakousnutyho jablka, tak pokud by to slapalo=) nemátě někdo nějaké typy?

zatim se mi celkem líbila Tadle od Samsungu, nechci koupit nějakou kravinu tak se radši zeptam

Mám tu samou, jen o něco větší - Samsung UE40C6000. Jsem s ní celkem spokojený, i když pár "chybek" bych našel (přes USB občas nějaký formát nepřehraje dle nálady, při ořezu a pruzích 16:9 je večer v rozích někdy vidět "světlejší" černá, zapojené HDMI kabely trochu vyčuhují, při HDMI zapojení nelze upravit obraz 4:3 na 16:9). Ale klady převyšují, obraz i zvuk je nádherný, navíc zbavením se předchozí plazmy Samsung jsme přišli i o přímotop...

Jen bych se pro jistotu optal, jak je to s wifi a jakou máš představu o připojení. Mám za to, že tenhle model (stejně jako můj), funguje (po zakoupení USB wifi Samsung WIS09ABGNX) pouze pro připojení k PC, ne na internet - na to jsou až řady UEXXC6050 a vyšší.

Odesláno

Diky ricousi precetl jsem si tvoje zkusenosti a zni to dobre, wifi si predstavuji celkem jednoduse, nepotrebuji pripojeni na internet jako takovy spis bych chtel steamovat videa z externiho disku pripojeneho k routru, abych ho nemusel pokazde prepojovat z jednoho zarizeni do druheho,... Moc si nedokazu predstavit jak bych vyuzil internet na televizi, nejakej spesl ucel?

Odesláno (upraveno)

Moc si nedokazu predstavit jak bych vyuzil internet na televizi, nejakej spesl ucel?

Uvádí, že se můžeš připojit na "zprávy, počasí, hry, burzu, You Toube, Picaso atd...".

EDIT: TADY máš celkem dost názorů uživatelů + dotazy a odpovědi.

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

Diky ricousi precetl jsem si tvoje zkusenosti a zni to dobre, wifi si predstavuji celkem jednoduse, nepotrebuji pripojeni na internet jako takovy spis bych chtel steamovat videa z externiho disku pripojeneho k routru, abych ho nemusel pokazde prepojovat z jednoho zarizeni do druheho,... Moc si nedokazu predstavit jak bych vyuzil internet na televizi, nejakej spesl ucel?

na to streamovani bych pouzil spis kabel nez wifinu,hlavne kvuli filmum v hd rozliseni,mel bych strach ze to pres wifi moc nepotece
Odesláno

na to streamovani bych pouzil spis kabel nez wifinu,hlavne kvuli filmum v hd rozliseni,mel bych strach ze to pres wifi moc nepotece

No a tady já mám ten problém... Mám wifi router, ale do PC mi z něj vede kabel do PC, kde mám soubory, které bych chtěl dostat do té mé Full HD Movie Cube Emtec S120H. Jasně, šlo by to přes USB, ale já nechci pokaždé Emtec odpojovat a přenášet ho k PC. Šlo by to "nějak", kdybych Emtec připojil přes kabel (wifi) taky k tomu routeru? Udělá se jakoby domácí síť?
Odesláno

..Šlo by to "nějak", kdybych Emtec připojil přes kabel (wifi) taky k tomu routeru? Udělá se jakoby domácí síť?

to by šlo určitě - možná bude potřeba nové zařízení povolit v nastavení routeru (klasicky přístup z PC na 192.168.1.1 atd.)

Nějaké sdílení souborů by asi taky šlo, tady ale nevím jak na tom ten EMTEC je. Pojede to asi pomalu, záleží na nejpomalejším článku v síti, takže klasická flashka bude asi 3x rychlejší. Jestli se jedná o filmy, tak bych je rovnou do tý kostky nakopíroval a nemusí být při sledování zaplý počítač.

O otázce "jestli by něco šlo", si myslím, že šlo by všechno. Otázka stojí "kolik by to stálo". (jinak televize všeho druhu mám nejradši vypnuté ;) )

Odesláno

Jestli se jedná o filmy, tak bych je rovnou do tý kostky nakopíroval a nemusí být při sledování zaplý počítač.

Takhle nějak bych si to představoval - buď je rovnou stáhnout do kostky a nebo je tam přesunout z PC - každopádně by uložiště filmů bylo v kostce, ne v PC.

Jen se obávám, že to propojení a rozchození bude trochen nad mé síly a dovednosti. Nicméně se do toho pustím, při nejhorším se dá vždy vše resetovat...

Odesláno (upraveno)

Mam "n" kovej router, stejne tak macbooka, obe dve zarizeni zvladaj v klidu na stejne siti posilat fullhd filmy,... Spis se mi jedna o to, zda kdyz se pripojim na wifi jesli uvidim "sitove" disky?

Ricous kdybys mel moznost vyzkouset hodne by mi to pomohlo..

O veci jako pocasi se mi moc nejedna, pokud je vudu potrebovaf pripojim si macbooka pres hdmi jako monitor..

Upraveno uživatelem BrotHell
Odesláno

Spis se mi jedna o to, zda kdyz se pripojim na wifi jesli uvidim "sitove" disky?

to je stejný jako v jakékoliv síti, v práci taky nevidíš automaticky na disky kolegů. Sdílení se musí nastavit, povolit, pokud jsou zařízení diametrálně různá potřebuje to často sladit taky softwarově. Někdy to nemusí jít hladce, někdy vůbec, ale tento konkrétní případ neznám.
Odesláno

Ricous kdybys mel moznost vyzkouset hodne by mi to pomohlo..

To bych musel dokoupit tu USB wifinu od Samsungu (s jinou to prý nefachá), a dávat za ni cca 1,5k mi přijde zbytečné, když chci vše ukládat do kostky, která jede Full HD a je s TV připojena přes HDMI 1080p 60Hz.

Já statečně bojoval do ranních dvou hodin s připojením kostky do místní sítě LAN, leč podlehl jsem a bitvu prohrál. Válku ale nevzdám, jen budu muset asi požádat o posily - akce ve stylu zásahů do Firewallu nebo povolování na počítači NetBIOS rozhraní TCP/IP, to mi nešlo i když jsem postupoval podle návodů (vždy jsem narazil na pasáž, která nebylo popsána a neobjevil jsem žádný ekvivalent, přes který bych se dostal dál na požadované místo...). Prostě zapojit kostku do místní sítě přes LAN se nezdařilo - možná to zkusím přes wifi, až koupím nějakou klíčenku. A to mě pak ještě čeká připojení k různým programům, které taky vypadá celkem náročně. Takže spíš uvažuji o pozvání spřátelených vojsk (IT) na naše území, která by za menší válečnou kořist (skleněné těžítko s obsahem lihového moku) situaci na bojišti obrátila v můj prospěch...

Odesláno

To bych musel dokoupit tu USB wifinu od Samsungu (s jinou to prý nefachá), a dávat za ni cca 1,5k mi přijde zbytečné, když chci vše ukládat do kostky, která jede Full HD a je s TV připojena přes HDMI 1080p 60Hz.

Já statečně bojoval do ranních dvou hodin s připojením kostky do místní sítě LAN, leč podlehl jsem a bitvu prohrál. Válku ale nevzdám, jen budu muset asi požádat o posily - akce ve stylu zásahů do Firewallu nebo povolování na počítači NetBIOS rozhraní TCP/IP, to mi nešlo i když jsem postupoval podle návodů (vždy jsem narazil na pasáž, která nebylo popsána a neobjevil jsem žádný ekvivalent, přes který bych se dostal dál na požadované místo...). Prostě zapojit kostku do místní sítě přes LAN se nezdařilo - možná to zkusím přes wifi, až koupím nějakou klíčenku. A to mě pak ještě čeká připojení k různým programům, které taky vypadá celkem náročně. Takže spíš uvažuji o pozvání spřátelených vojsk (IT) na naše území, která by za menší válečnou kořist (skleněné těžítko s obsahem lihového moku) situaci na bojišti obrátila v můj prospěch...

Jo takhle takze informaci ze to ma wifi je naprosto klamna protoze je nepouzitelna=D

Odesláno

Vrátím se trochu k tématu na výběr telky. Nakonec jsem dospěl k výběru modelu LG 42LW570s. Co myslíte, je to dobrá volba?

Moc se v tom nevyznám a tady mě docela oslovuje integrovaný satelit a pasivní 3D.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...