Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...

dal jsem na vase rady a koupil 40. je to fakt lepsi. samozrejme jsem zapomnel koupit hdmi kabel na propojeni s O2 settop boxem a dnes koukam, ze ty kabely stoji 1-4k? je to mozny? pak jsou i levnejsi od 100-400. ma cenu investovat to tech lepsich? ucel tv je ciste na filmy z usb ci sledovani tv. zadna aparatura na to neni napojena. diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dal jsem na vase rady a koupil 40. je to fakt lepsi. samozrejme jsem zapomnel koupit hdmi kabel na propojeni s O2 settop boxem a dnes koukam, ze ty kabely stoji 1-4k? je to mozny? pak jsou i levnejsi od 100-400. ma cenu investovat to tech lepsich? ucel tv je ciste na filmy z usb ci sledovani tv. zadna aparatura na to neni napojena. diky

HDMI kabel jsem nekupoval na základě parametrů, ale pocitu z provedení (konektory i kabel samotný), stál tuším 800 a na běžnou TV stačil (Samsung, řadu už nevím). Taky by mě zajímal názor technicky zdatnějších v případě použití zobrazovačů za průměrnou cenu (15-30k) jestli má smysl kupovat "lepší kabely".

U analogu to slyším a srovnání "tkaniček od bot" se stříbrem pozná skoro každý, ale u digitálu v této ceně?

Odkaz ke komentáři

Pokud to budeš používat na deklarované účely, není nutné kupovat Monster Cable, stačí lepší Hama. Jen doporučuji zlacené konektory.

Velký výběr třeba tady:

http://www.studioline.cz/?lang=cz&eshop_menu=category&sec=item_detail&e_cat=1062&id=9974

A jsou dobří... :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

U analogu to slyším a srovnání "tkaniček od bot" se stříbrem pozná skoro každý, ale u digitálu v této ceně?

Digitál je vlastně monumentální datový tok. Kvalitní kabely mají široké signálové pásmo, vysokou odolnost proti EMI/RFI rušení (elektomagnetická a radiofrekvenční interference - hlavně ta druhá je na datové přenosy sviňa), umožňují přenos ve vysokém rozlišení (HD TV) a díky kvalitním konektorům nedochází oxidací a uvolněním v zásuvkám ke změnám přenosových parametrů při stárnutí kabelů. Takže kvalitní video signál je víc poznatelný, než audio. Slušný přenos zajistí co nejkratší kabel v cenové relaci 700 - 1000,- Kč.
Odkaz ke komentáři

Digitál je vlastně monumentální datový tok. Kvalitní kabely mají široké signálové pásmo, vysokou odolnost proti EMI/RFI rušení (elektomagnetická a radiofrekvenční interference - hlavně ta druhá je na datové přenosy sviňa), umožňují přenos ve vysokém rozlišení (HD TV) a díky kvalitním konektorům nedochází oxidací a uvolněním v zásuvkám ke změnám přenosových parametrů při stárnutí kabelů. Takže kvalitní video signál je víc poznatelný, než audio. Slušný přenos zajistí co nejkratší kabel v cenové relaci 700 - 1000,- Kč.

No a tohle je PŘESNĚ to, co jsem potřeboval, díky :smile_anim:

(základy fungují "ať je to co nejkratší a působí to slušně";))

Odkaz ke komentáři

Tak za mene klidne si kup kabel jako ja za 90 kc 2m je v pohode. Ale dej si pozor na 3 zakladni veci:

1. Zlacene konektory (staci par mikronu pokud to mas na pevno a nebudes to dene vytahovat)

2. Kupuj specifikaci minimalne 1.3 je to kuli datovemu toku cca 10Gbit (pokud chces i 3D tak 1.4)

3. Nektere kabely maji kratke konektory a dela problem je zasunout a nebo naopak moc dlouhy konektor ktery prekazi a paci se to v konektoru, nekdy je lepe vzit zahnuty a nebo vhodne fiksovat aby se to nevyvyklavalo a nepacilo to konektor.

Mam obyc levny a i znackovy Panasonic s lepsim zpracovanim v cene cca 1000kc a opravdu v tom neni rozdil, Panasonic pouzivam na caste pripojovani ruznych zarizeni v praci a ten obyc noname na HD satelit. Kabely za radove nekolik tisic maji vyznam pri dlouhych delkach nebo potrebe 4096×2160p24 rozliseni nebo 48bit barvy.

Odkaz ke komentáři

mate nekdo IPTV a box Motorola VIP 1003 pripadne nejake zkusenosti s timto zarizenim?

Nedari se mi vytvorit semznam vlastnich kanalu a smazani nebo zakazani nekterych nepreferovanych kanalu.

Rady precti si navod mi prosim nepiste protoze navod stoji za ... a moc se tam nedoctu

Predem diky za rady

Odkaz ke komentáři

potrebuju jeste jednu radu. v dome je satelit. koupila se televize samsung 55d8000, ktera ma v sobe uz satelitni tuner mpeg-4. ted otazka uplne lamy - fakt obyc koaxial staci na prenos HDTV?

Řekl bych, že koax zvládne i víc než to :)

(kolik že to leze kanálů od paraboly k receiveru?)

edit: četl jsem kdysi něco o datových koax kabelech 1Gb/s(a kdo ví, jak je to dnes), ale kolegové znalci jistě doplní kolik potřebuje DVD, BlueRay, nebo třeba běžný TV signál.

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři

Vono to od satelitního konvertoru LNB leze k satelitnímu přijímači už jen v řádu stovek MHz. Konvertor převeksluje GHz na MHz a ty už po koaxiálu lezou relativně bez problémů. Stejně funguje kabelovka a těch pár metrů od štekru po TV to úplně nezboří.

I tady ale platí to, co v elektrice vždycky: lepší kvalitnější kratší kabel, než dlouhý a blbý.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Nazdárek,

chcu si po letech koupit novou telku a v hledáčku mám od Panasonicu jejich NEOplazmu s úhlopříčkou 165 cm viz: http://www.panasonic.cz/html/cs_CZ/V%C3%BDrobky/Ploch%C3%A9+televizory+Viera/3D+neoPlasma/TX-P65VT30/overview/7208752/index.html?trackInfo=true

a nebo Samsunga LED s úhlopříčkou 152 cm viz: http://www.datart.cz/katalog/-3D-televize-SAMSUNG-UE60D6500.html

Obě jsou skvělé, nicméně Paňák má naprosto excelentní obrazovku a ve všech testech je hodnocen jako etalon dnešního TV průmyslu, spotřeba je vyšší než u LEDKY ale nevím jaké další zápory by se daly najít. Nemáte někdo zkušenosti či rady?

Díky

Midloch

Odkaz ke komentáři

A na tuhle jsi už koukal? Švagr ji má a je spokojenej.

http://www.sony.cz/product/tv-162-65-lcd/kdl-65hx925/tab/technicalspecs#tab

Díky ale cenově jsme už jinde, navíc dneska sem byl v Sony a neumí to přehrát z flashky ve formátu NTFS či jaxe to jmenuje, což eliminuje přímé přehrávání HD filmů z přenosného HDD.

Odkaz ke komentáři

Takže sem koupil NeoPlasmu od Paňáka, řeknu vám že jsem po tom martíriu cosem studoval po dlouhých nocích ohledně parametrů a všemožných testů a návštěv prodejen se zkoušení bezpočtu televizí v praxi, naprosto ukejen, spokojen a jsem si jist (než přijde podobně velký OLED) že lepší TV se asi za ty prachy nedá koupit. S úhlopříčkou 165 cm a s novými aktivními brýlemi je provedení 3D Avatara možná snad ještě lepší než ve 3D kině. No takže děkuji všem za plodné názory, které jsem si měl možnost pěkně pozpátku prolistovat :)

post-445-010305200 1329306872.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...