panedge Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2013 (upraveno) Chlapi, docela jste mě nahlodali..Takže teď zvažuju tydle dvě:LED: http://www.alza.cz/55-samsung-ue55es8000-d324423.htmPlazma: http://www.alza.cz/55-panasonic-viera-tx-p55vt50e-d329669.htm Čím dál víc si myslím, že asi vyhraje plazma.. co?Je vlastně nějakej důvod proč jít do LED (kromě zanedbatelné spotřeby?)Tuhle plazmu mam mesic a jsem nadsenej,nadhernej,prirozenej obraz,bez do ni. Upraveno 3. ledna 2013 uživatelem panedge Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2013 Chlapi, docela jste mě nahlodali..Takže teď zvažuju tydle dvě:LED: http://www.alza.cz/55-samsung-ue55es8000-d324423.htmPlazma: http://www.alza.cz/55-panasonic-viera-tx-p55vt50e-d329669.htm Čím dál víc si myslím, že asi vyhraje plazma.. co?Je vlastně nějakej důvod proč jít do LED (kromě zanedbatelné spotřeby?)Plazma VT50 je jedina plazma od Panasoniku co ma smysl ty ostatni modely jsou na tom obrazove vyrazne hur. Hlavne v tmavych scenach.Mozna by sem zvazoval misto LEDky Samsung ledku Panasonic a to taktez radu WT50 Klik . Oproti Samsungu a jinym Ledkam je barevne vyrazne prirozenejsi. Libi se mi na te ledce obraz vic nez na te plazme a to jsem na plazmu koukal asi 5let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2013 Já neřeším Plasma versus LED ale spíš rozlišení. Pokud nemám Full HD pořady ze satelitu nebo BlueRay a dívám se na DVB-T, pak nepotřebuju víc jak 1024 x 768 pix. a TV obraz vypadá mnohem lépe než z nějaké patlanice s rozlišením 1920x1080 pix. PAL má rozlišení 720x576, takže když obraz cca 3x roztáhnu, nic nezískám, spíše naopak. Tedy na DBV-T bohatě stačí základní HD rozlišení a taková TV stojí pakatel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 3. ledna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2013 To je na jednu stranu pravda, jenže FullHD televize obraz jen hloupě neroztahuje, ale přepočítává ho.Teoreticky se dá namítnout, že jakýkoliv nativní obraz levně TV je vždycky lepší, než přepočítaný,ale já mám na své FullHD plazmě o řád lepší obraz něž má soused hned vedle na ještě starší plazmové tv s rozlišením 1024 x nevím kolik.Tím chci říct, že nejde jen o to rozlišení, ale i o to, co TV z příchozího coax kabelu "vymyslí". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2013 To by mě zajímalo, co asi tak může TV vymyslet S obrázky na úrovni pixelů pracuju asi 10 let a existují samozřejmě interpolace, které zvednou rozlišení pomocí několika stejných obrázků, ale že by existovala televize, která to umí v reálném čase v rychlosti 25 obr./s jsem nikdy neslyšel. TV dělá obyčejnou interpolaci (je skoro jedno jakým vzorcem) a žádné detaily nepřináší, jedná se o tzv. prázdné zvětšení obrazu. To že soused má špatný obraz ale může být pravda, ať si koupí novou TV. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mates444 Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2013 TV opravdu něco vymyslet může. Každá TV samozřejmě přepočítává SD signál na svoje rozlišení. Tzv. upscaling. Upscalují také Blue-ray přehrávače, a některé A/V recievery s HDMI výstupem. Jde o to, jak se s tím poperou. Rozdíly v tom, jak si s upscalingem různé přístroje poradí, opravdu jsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2013 Plazma VT50 je jedina plazma od Panasoniku co ma smysl ty ostatni modely jsou na tom obrazove vyrazne hur. Je pravda, že AVF forum ji bere jako referenční.http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-VT50-TX-P50VT50B-P55VT50B-P65VT50B-50-Inch-Flagship-3D-Plasma-TV-Review_282/Review.htmlJinak tam je hromada profi testů v podstatě všech televizí a je to zajímavé počtení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 (upraveno) Tak jste mně taky přesvědčili, že nutně potřebuju plazmu a to nejlépe od Panasonicu a zatím, po rychlém výběru jsem se rozhodl pro Panasonic TX-P55ST50E.Prosím zdejší znalé o radu, jestli do ní jít. Případně přivítám i jiné návrhy do max. 30 tis.Využití: dokumenty, cestopisy, filmy a ze sportu akorát motorizované, hlavně F1.Příjem klasický digitální + nejspíš satelit kvůli HDNepotřebuji 3D a ASI ani internet, přivítám nahrávaní a sledování filmů z USB.Díky. Upraveno 5. února 2013 uživatelem sect Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 V Alze ji máš levnější s dopravou zdarma a nebál bych se ani LG. Mám ji rok a bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Cenu jsem zatím nehledal, zatím vybírám kterou, ale dík za tip. No je mi v podstatě jedno, jaká značka to bude, akorát že tady se vychvaloval zrovna Panasonic a protože o tom nic nevím, dám na zkušenější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Tak jste mně taky přesvědčili, že nutně potřebuju plazmu a to nejlépe od Panasonicu a zatím, po rychlém výběru jsem se rozhodl pro Panasonic TX-P55ST50E.Prosím zdejší znalé o radu, jestli do ní jít. Případně přivítám i jiné návrhy do max. 30 tis.Využití: dokumenty, cestopisy, filmy a ze sportu akorát motorizované, hlavně F1.Příjem klasický digitální + nejspíš satelit kvůli HDNepotřebuji 3D a ASI ani internet, přivítám nahrávaní a sledování filmů z USB.Díky. Jdi do ní, já o ní uvažoval, ale jen 42, bo 55 mi příjde do the paneláku kapku moc, ale nakonec jsem bral od Panasonicu LED, TX-L42ET5E. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Právě že 42 mám fčil, tak si říkám když už změna, tak VĚTŠÍ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Právě že 42 mám fčil, tak si říkám když už změna, tak VĚTŠÍ.Dobře to děláš. Já přecházel z 32 na 42, nejdřív jsem si velikost pochvaloval, ale už za měsíc jsem začal litovat, že jsem nekoupil větší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Nevím, jestli máš Tome obývák, jak fotbalovou šestnáctku, ale já koukám tak na 2,5 metru a to ta 42 je ažaž. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Jdi do ní, já o ní uvažoval, ale jen 42, bo 55 mi příjde do the paneláku kapku moc, ale nakonec jsem bral od Panasonicu LED, TX-L42ET5E. mám ji ve 42 a stačí... jak píše moje starší sestra Marusja, do standartního pokoje až až... Neoplazma... musel jsem si trochu pohrát s barvama, např. režim ECO okamžitě vypni, je to jinak mdlé, až běda, jinak spokojenost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Ja koukam z 3m na 55" a je to akurat, mensi uz bych nemohl, je to o zvyku ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Nevím, jestli máš Tome obývák, jak fotbalovou šestnáctku, ale já koukám tak na 2,5 metru a to ta 42 je ažaž.No na sledovani HDTV na 42" je 2,5 metru maximalni doporucena vzdalenost, podle THX certifikace je to podstatne min. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 Tak jste mně taky přesvědčili, že nutně potřebuju plazmu a to nejlépe od Panasonicu a zatím, po rychlém výběru jsem se rozhodl pro Panasonic TX-P55ST50E.Prosím zdejší znalé o radu, jestli do ní jít. Případně přivítám i jiné návrhy do max. 30 tis.Využití: dokumenty, cestopisy, filmy a ze sportu akorát motorizované, hlavně F1.Příjem klasický digitální + nejspíš satelit kvůli HDNepotřebuji 3D a ASI ani internet, přivítám nahrávaní a sledování filmů z USB.Díky.Pánové, tak už ji mám zhruba měsíc doma a s velikostí žádný problém, ale potřeboval bych jednu radu. Chtěl bych připojit HDD pro nahrávání, zkoušel jsem nějaký starší externí z NB a píše mi to, že zařízení není podporováno - takže v TV nefunguje a teď už ani v PC, jak se ho nejspíš televize snažila naformátovat podle sebe. Chystám se koupit nový, ale je potřeba si na něco dávat pozor aby fungoval, nebo stačí jakýkoliv externí disk? Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shotik Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 u nás doma cerstve vymena z 42" LED na 50" plazma full hd . Signal ze satelitu a cumime na to z 2,5metru. nemenil bych .Takze s tou vzdalenosti opatrne - 42" na 2,5metru je akorat ale kdyz das 50" zjistis ze to je taky akorat:) a 42" bylo vlastne malo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2013 HDD mam western digital my passport - ve spojeni s plazmou pana . funguje bezvadne. akorat ho neprehraje nic, krome materske televize. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se