Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kubo, tady mi chutnalo a koukám, že i rozvážej, je to P2

Japonská restaurace Samurai

Londýnská 73/379

120 00 Praha 2

Mobil: +420 774 422 217

Telefon: +420 222 515 330

E-mail: info@restaurace-samurai.cz, info@topsushi.cz

Odesláno

Já sem teda jedl Sushi jenom jednou. Bylo to na Praze 1 v restaurace Brasilea (myslim), v nějaký pasáži. Né že by se zaměřili přímo na sushi (je to brasilská rest. kde zaplatíte "vstupný" a jíte co chcete) ale ve studeným bufetu měli právě i Sushi a musim říct že paráda :P

Odesláno

Já mám zkušenost, že nejlepší sushi si uděláš doma. Všechno si koupíš čerstvý, za hodinu to máš připravený a chutná to úplně stejně jako v nejlepším sushi baru. Navíc, porce pro jednoho ( to co vidíš na obrázku) tě vyjde asi na 60,- Kč, takže nekrvácíš z dásní, když děláš sushi párty pro 6 lidí :D Suroviny mají v každým Tescu i Albertu kde mají úsek čerstvých ryb. Návodů je na internetu spousta, postup balení na youtube a zvládneš to i napoprvý. Vypádá to složitější, než to je.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Já mám zkušenost, že nejlepší sushi si uděláš doma.

Souhlas :-). Přítelkyně nám ho čas od času udělá doma a po tom, co jsme vykoumali kolik rýžového octu do rýže a jak ji vůbec uvařit (nechat vodu vyvařit nebo slévat, atd.) je domácí sushi výborné. Makro mám pět minut od baráku, takže suroviny "simply fresh". Jinak příkládám foto ze včerejška ze Sushi Uprgrade. 24ks maki (losos, kreveta, krab), 6ks nigiri (losos, kreveta), 4ks sashimi (kreveta) a pivo Kirin. Celkem za 960 Kč.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Kdyby vás slyšeli ty japonský mistři, co se to učej celej život. Lemry!:)

Jinak já doma taky plácám a samo, že je nejlepší. A objednávám ze Sushi upgrade, provedení nic moc, ale čerstvost slušná, neb se jim to tam dost točí.

Odesláno

Je pravda, že zjistit kolik máš dát přesně rýžového octa a kolik wasabi chce pár pokusů, ale jestli se tohle ti japonští mistři učí celý život, tak aby se naučili naši svíčkovou s domácím knedlíkem, to by se museli dožívat asi tolika let jako průměrný baobab :D

Já si jinak občas dám sushi v Running Sushi v Palladiu, ale doma s kamarádama je to nejlepší. Když je vidím s těma hůlkama tak mi přijde, že se spíš naučí naše kočka háčkovat :D A vidličku jim na to nedám, ignorantům :D

Odesláno

Normálně v Albertu - ty hypermarkety - v supermarketech to nemají. Sushi rýže Lagris půl kila 45,- Kč, Kikkoman sojovka 70,- Kč, řasy Nori tam maj jen jedny - 45 Kč, losos čerstvý 300g 110,- Kč, rýžový ocet 350 ml za 65,- Kč, Wasabi tubička 40,- Kč, nakládaný zázvor 45,- Kč, okurka hadovka 10,- Kč.

Když to rozpočítáš na jednu porci, tak to opravdu je +- těch 60 Kč. Vždyť toho octa, sojovky, lososa, wasabi a zázvoru použiješ na jednu porci minimum.

Samozřejmě když je možnost, tak něco pokoupím ve velkém v Makru. Třeba minule byla v akci ta sushi rýže.

• po 3 týdnech...
Odesláno

K těm mistrům:

We are not trying to be exclusive or elite

The techniques we use are no big secret

It's just about making an effort

and repeating the same thing every day

In this line of business,

if you take it seriously,

you'll become skilled.

But if you want to make a mark in the world,

you have to have a talent

The rest depends on how hard you work

http://www.imdb.com/title/tt1772925/

Udělejte si čas a místo v hlavě a vychutnejte si ten film. Stojí za to!

Odesláno

Maja: Důstojnej vstup na fórum o hodinkách:)

Ale s tim nejlepšim sushi bych byl opatrnej, Japonci co se s nima bavim nejčastějc zmiňujou Katsuru, Miyabi nebo Mash Hanu.

Odesláno
...zasilam odkaz na nejlepsi sushi v Prazehttp://www.sushi.cz¨¨¨¨
zasíláš odkaz na nejdražší sushi v praze. opravdu do tam dělají výborný ale to dnes už dělají i jinde resp si nepamatuju že bych měl kdy v praze nedobrý nebo nečerstvý. naposled jsem byl na smíchově vedle gold classu a dobrý. pravda ale je že stejně mi nejvíc chutná to co si uděláme doma protože si rejži ochutím trochu víc. jedna fotka co jde doma

sus05512.jpg

Odesláno (upraveno)

Pěkný SCIFI, moc pěkný. Za tři bludišťáky :-) I to vypadá, že by toho pro čtyři lidi mohlo být dost :-)

EDIT: Co je ta šedá ryba ? Já dělám jen s lososem, ale lákalo by mě něco novýho .

Upraveno uživatelem Tomas_2002

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...