Argon Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Opravdu to nejde jinak a musím si ulevit tím, že si trochu zanadávám. Objednal jsem si přes ebay pouzdro na hodinky ze švýcarska. Cena mě vyšla na 72 dolarů + 22 poštovné..... sice je poštovné vysoké, ale člověk to dá. Jedná se o pěkné ocelové pouzdro 42mm, se safírem a průhledným dýnkem. Dnes mi dorazil dopis z celnice, že už je to u nich a chtějí po mě plnou moc pro poštu, aby to mohli vyřídit. S tím, že musím zaplatit DPH. To je 21% z ceny. Ovšem ne tak u nás.... u nás je nezajímá jen cena, ale DPH musí mít i poštovné?! Nechápu proč.... proč mám platit DPH 21%, která je na zboží i za poštovné. Prý se to u nás zčíta..... takže k ceně 1786,- zaplatím ještě 415,- za DPH (a poplatek poště i celnici)........
mrakodrap Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 To tak prostě je a DPH se platí z částky včetně poštovného. Nezměníš to . Zajímalo by mě jak je to třeba v Německu, nebo Rakousku.
instant Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Je to v celej unii rovnake. Preto sa to vola unia
Argon Odesláno 21. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 To nezměním, ale zanadávat si můžu. Hajzlové zlodějský!!!!!!!!!!!! Už je mi líp ;-). Je zajímavý, že loni jsem si objednal z Israele potápky ze 70. let a neplatil jsem nic. S tím, že jsem je vydražil za 35 dolarů + 6 dolarů poštovné..... To tak prostě je a DPH se platí z částky včetně poštovného. Nezměníš to . Zajímalo by mě jak je to třeba v Německu, nebo Rakousku.
Patrik Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Buď rád, že ti clo + dph nevyměřili z tzv. ceny obvyklé (doporučené maloobchodní ceny v ČR ). Jinak to ale dává smysl. Jakýkoliv obchodník, který sem dováží zboží vypočítává také DPH z celkové ceny zboží, do které zahrnuje i náklady na dopravu (a samozřejmě zisk), pokud by se při individuálním dovozu hradilo DPH jen z nákupní ceny, byli by oficiální dovozci znevýhodněni.
IzTaPa Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 (upraveno) zapocitani ceny dopravy (na hranice zeme dovozce) do zakladu pro vypocet cla a DPH je standardni praxe vsech zemi v ramci GATT. takze tve kverulanstvi na cesky stat je zde uplne zbytecne (a ani nadavat na EU ti nepomuze) Upraveno 21. ledna 2013 uživatelem IzTaPa
NIGHTinGALE Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Ono je to asi i proto, aby nějakej chytrák nekoupil hodinky za 10 dolarů a poštovné nebylo třeba 300 dolarů
zid Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Já jsem dph platil celkem již 3 krát (byli to věci v hodnotě okolo 30-50E) a celnik po mě dph za poštovné pouze jednou a stejně stačilo poprosit a poštovné nepočítal. Byl jsem tam ale vždy osobně.
patriknapr Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Tak to mě spíš štve poplatek za uložení na celnici.
Karlos Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Delawer: Ber to jako dovoz pouzdra a dovoz cizí poštovní služby.Na druhou stranu v obojím je už započítené jejich místní DPH, takže se vlastně DPH platí dvakrát, což se mi taky vůbec nelíbí.
IzTaPa Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Delawer: Ber to jako dovoz pouzdra a dovoz cizí poštovní služby.Na druhou stranu v obojím je už započítené jejich místní DPH, takže se vlastně DPH platí dvakrát, což se mi taky vůbec nelíbí. Vzhledem k tomu, ze je to vyvoz, nemelo by tam DPH byt vubec, stejne jako u mezinarodniho zasilatelstvi.
Argon Odesláno 21. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Delawer: Ber to jako dovoz pouzdra a dovoz cizí poštovní služby.Na druhou stranu v obojím je už započítené jejich místní DPH, takže se vlastně DPH platí dvakrát, což se mi taky vůbec nelíbí. Přesně tak! To je věc, která mi z principu vadí. Na jednu věc platit dvě DPH - ve Švýcarsku i tady...... alespoń, že to pouzdro je pěkný :-)
Exiztence Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 To DPH je ještě v rámcí možností v pořádku (I když, staré dobré DPH do 250$ nic neplatíte), co mě vždy naštve je ten poplatek tuším že to bylo 150 za to že si přjdu osobně a neřeším to přes složenky kdy mají asi měsíc na vyřízení :/
Patrik Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Vzhledem k tomu, ze je to vyvoz, nemelo by tam DPH byt vubec, stejne jako u mezinarodniho zasilatelstvi.Přes tak. Pokud tam odesilatel počítal švýcarské DPH, tak:¨a) tě natáhnul a ve skutečnosti si ho odečetl a vydělal dvakrátb ) je hloupej a zbytečně prodává zboží dráže, než musí
NIGHTinGALE Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Přes tak. Pokud tam odesilatel počítal švýcarské DPH, tak:¨a) tě natáhnul a ve skutečnosti si ho odečetl a vydělal dvakrátb ) je hloupej a zbytečně prodává zboží dráže, než musí Pokud je bod A, že je chytrej, že vydělal dvakrát, tak bod B, že je hloupej, je nesmysl Navíc ono to švýcarský DPH je zanedbatelný, hlavně u levného pouzdra, které stojí pár kaček.
Argon Odesláno 21. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Pokud je bod A, že je chytrej, že vydělal dvakrát, tak bod B, že je hloupej, je nesmysl Navíc ono to švýcarský DPH je zanedbatelný, hlavně u levného pouzdra, které stojí pár kaček. Tak já, jako chudý státní zaměstnanec si nemyslím, že 1500,- je zrovna jen pár kaček. Ovšem je to ještě dobrá cena. Tady se za takový peníz sehnat nedá, tedy alespoň se safírem ne.
Mirek Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Přes tak. Pokud tam odesilatel počítal švýcarské DPH, tak:¨a) tě natáhnul a ve skutečnosti si ho odečetl a vydělal dvakrátb ) je hloupej a zbytečně prodává zboží dráže, než musí Pro prodejce je to DPH na výstupu a musí ho odvést, takže moc nevydělal, navíc by musel být plátcem, aby byl prodej do třetí země osvobozen od plnění. Pokud je prodejce běžnej uživatel, kterej není přihlášenej k DPH, prodá to prostě za tolik, za kolik to vydraží a šmitec.
NIGHTinGALE Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2013 Tak já, jako chudý státní zaměstnanec si nemyslím, že 1500,- je zrovna jen pár kaček. Ovšem je to ještě dobrá cena. Tady se za takový peníz sehnat nedá, tedy alespoň se safírem ne. Napsal jsem: "Navíc ono to švýcarský DPH je zanedbatelný, hlavně u levného pouzdra, které stojí pár kaček."DPH mají Švýcaři 8%, takže i kdyby ti ho prodejce odpustil, tak ušetříš 120Kč, což není nijak závratná částka.
reborn Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2013 No, tak mě na tom všem nejvíc překvapilo, že se platí i za dovoz ze Švýcarska. Nějak jsem si myslel, že i když Švýcarsko není členem EU, tak že se na obchodování s ním pohlíží jako na obchodování mezi státy EU. Zase jsem o něco chytřejší. Mohl byste sem někdo napsat svoje zkušenosti s těma poplatkama? Já dost nakupuju na ebay a kolikrát musím hodně počítat, abych se nedostal přes 22EUR, když kupuju něco, co jde rozparcelovat na víckrát. Konkrétně mě zajímají ty poštovní a celní poplatky. Když jsem po tom pátral před rokem, tak jsem se leda tak nas ral, když jsem pročítal ty diskuse. Clo samotné asi žádná hrůza nebude, ale ty ostatní poplatky budou možná aji horší. Jak by byl modelový příklad, kdyby se mělo platit vše podle pravidel např. u tohoto: Hodinky z Asie za 250 USD.Clo - podle sazbníku tipuju tak dvackuDPH - 21%Poplatky poště?Poplatky celníkům? Dovoz přes FEDEX etc.?
utrejch Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2013 Abych mel jasno, pokud zaplatim dph ve svycarsku, musim platit dph jeste v cechach (a eventuelne si nechat vratit to svycarske dph) ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se