Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Laurin: ale za tolko ju nik nekupi, pochopil som ze v odkaze Miceyho je to akcia. Sam som este za 12yo Glenfiddich nedal ciac ako cca 22-24?, tych 35 davam za 15yo.

V kazdom pripade uz velmi dlho nekupujem whisky inak ako cez net, velmi vynimocne v Metre.

Návštěvník LukeD
Odesláno (upraveno)

Myslíš Kůlajla? :) Ale kdesi jsem slyšel, že dobře jsou obě výslovnosti. 

Teď jsem si chvíli nebyl jistý, jestli si neděláš prdel, protože to jednak zní fakt hrozně, jednak Ralf to vyslovuje "kalila". :) Nicméně stránka s výslovností názvů palíren ti dává za pravdu.

Upraveno uživatelem LukeD
Návštěvník LukeD
Odesláno

Ehm, tak oprava. Ralf vyslovuje Caol Ila jako "kulila". Což ale nic nemění na tom, že je to úplně jinak...

Odesláno (upraveno)

Na tomhle videu 

v čase 9:59 až 10:01 Caol Ila group manager řiká název firmy a určitě ví, jak se jeho firma vyslovuje a já mu teda rozumím něco mezi "Kolila" a "Kalila" :)

edit:

A tady Vám fešná zaměstnankyně továrny taky řekne "kolila" v časech 3:30 a 4:13 :)

Upraveno uživatelem dan010
Odesláno

Gents, tak po nejake chvilce si zase uzivam otvirani nove lahve.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jaká je ? Já měl jenom obyčejnou 12 a ta mi chutnala moc :)

Odesláno

Jaká je ? Já měl jenom obyčejnou 12 a ta mi chutnala moc :)

Je to NAS, ale me chutna velmi.

Zraje v red wine cask, ne kazdy to ma rad, vetsinou lidi preferujou sherry.

Na druhou stranu uz patri mezi ty prisne, takze byvaly mok v sudu, nehraje az takovou roli.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Za tolko penazi ani neviem. Ale za polovicu mozem odporucit 37yo Dufftown 1978, naozaj vynimocna whisky. A za zvysok kup sadu peknych vintage poharov a sadu cigar s humidorom.

Odesláno

Záleží na tom, čemu dáváš přednost. Kdybych měl ale někomu doporučit jednu dobrou skotskou whisky, která se vejde do těch cca 1 000 Kč, a nemusela by být vyloženě jemná, zároveň ani příliš kouřová či medicinální, apod., navrhl bych nejspíše Talisker 10 yo.

https://www.adrinks.cz/katalog/de/lihoviny-spirituosen/whisky-scotch_645/produkt/talisker-single-malt-whisky-10-yo-0-7l-45-8

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...