Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mohl bych zkušenější a znalejší poprosit o radu? Rád bych člověku, který mi hodně pomohl, koupil whisky (single malt, spíš něco plnějšího a výraznějšího) řekněme kolem 3.000,- za lahev (na nějaké stovce kolem přirozeně nesejde). Rád bych koupil v dané kategorii opravdu něco dobrého, a protože whisky ani trochu nerozumím, mohu poprosit o tip či radu?

Moc děkuji předem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych doporucil Talisker, Macallan nebo Glenlivet. Znam jejich bezne sladove whisky, jsou to osvedcene a skvele hodnocene znacky.

Pridam Balvenie, Glenfiddich, Glenmorangie ... to len k doplnenie k tym druhym dvom (ala Speyside a spol.), k Taliskeru potom Laphroaig, Lavagulin, Ardbeg, Glenrothes (raselina a jod) ... a za tie prachy to uz bude tak 18+ yo plnenie, mozno aj lacna rocnikova by sa nasla ...

Odkaz ke komentáři

Ahoj koupil jsem si whiskey Talisker 10,a Talisker Storm,mam ted nejake mensi jubileum,tak bych to chtel něčím slušným zapít. Je to dobrá volba?Pil uz ji tady nekdo z kolegů?Jinak pro návštěvy jsem vzal ještě klasiku Balantine a myslím i slušnou Mcclellands Highland.Zbytek osazenstva jsou na Metaxu,vodku nebo pivo.

Předem dekuji za odpoved.

Odkaz ke komentáři

Ahoj koupil jsem si whiskey Talisker 10,a Talisker Storm,mam ted nejake mensi jubileum,tak bych to chtel něčím slušným zapít. Je to dobrá volba?Pil uz ji tady nekdo z kolegů?Jinak pro návštěvy jsem vzal ještě klasiku Balantine a myslím i slušnou Mcclellands Highland.Zbytek osazenstva jsou na Metaxu,vodku nebo pivo.

Předem dekuji za odpoved.

Ak si Talisker este predtym nepil, tak budes mozno prekvapeny a bud jednym alebo druhym sposobom :)

Je to ostrovna whisky, zadymena, ved uvidis ... s Ballantinou sa to neda porovnavat, mne pripomina v dochuti mydlovu vodu (ale kazdy ma iny jazyk), ten Highland nepoznam, podla wiki je to firma ktora plni nejake singly, ale nemam potuchy o obsahu

Pokud ten clovek neni konzerva, tak bych mu dal japonskou, uplne skvelou whisku Suntory Hibiki 17yo:

http://www.good-drink.cz/ostatni/398-suntory-hibiki-17-yo-blendet-.html

Je fakt vyborna a jako darek je to zajimavejsi, nez skotska klasika co doporucujou kolegove. ;)

Alebo 3 flasky Yoichi 12yo, pre mna tiez zaujimava, az technicka whisky (nemyslim tym chut ale dojem), nie uplne mainstreamova a je to single malt podla zadania :)

Upraveno uživatelem Toams
Odkaz ke komentáři

Ten Highland od Mcclellands,ma snad kolem 81bodů ze 100.V nejakém žebříčku odborníka z whiskey fora.A Talisker hodně přes 90.Mně hodně jinak jede i Jack Daniels Gentleman,ovšem to není skotská..Nezbývá než Talisker zkusit...

Odkaz ke komentáři

daj vediet, mam ju v bare neotvorenu a furt vaham, ci otvorit alebo darovat :)

Otvaraj :) vonia po dreve ale chut dreva je primerane slaba, v chuti skor sladka ale nie moc, dymova prichut len slabucka, po rašeline a asfalte ani stopy :) keby som tomu rozumel tak poviem na ovonanie spalene drevo, na chut vselico dobre vyvazene...
Odkaz ke komentáři

Toams mýdlovou vodu mi naprosto silně připomína snad jakákoliv Metaxa.vím že Metaxa je koňak a ne whiskey ale tohle pití mi fakt nikdy nesedlo a chutná mi hrozně..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...