Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Nebo si kluci kupte Ardbeg 10 Exploration Pack, to je 0,7l desitky a k tomu dve miniaturky - Uigeadail a Corryvreckan. Pak se muzete rozhodnout ceho koupit celou flasku. To ale predpoklada, ze mate radi kourovky typu Laphroaig 10/Ardbeg 10.

Takze to nebude nic pro Ivana, ta desetileta mu nebude chutnat. Ivan by si mel priznat, ze je rumovy a vyprdnout se na kourove whisky. ;)

post-3194-0-56135900-1454140118_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze to nebude nic pro Ivana, ta desetileta mu nebude chutnat. Ivan by si mel priznat, ze je rumovy a vyprdnout se na kourove whisky. ;)

aha. Nedoslo mi ze sa jedna zase o kourovy exemplar, dik za warning. No na kourove som sa sice uz vyprdol do neurcita, ale nemozem vylucit ze najdem nejaky middleware exemplar so spravnou (pre mna) kombinaciou dymu, sladkosti, plnosti atd. Rumy sa nedaju pit dlhodobo (aj ked Plantation vypada ze sa bude dat). A glen* whisky u mna nejako stratili caro (nevyrazne a prilis jemne).

Edit: Pre lukeD nakupujem na www.metro.sk a www.mabo.sk lebo si preto chodim osobne a chodievam okolo.

Upraveno uživatelem ivan_989
Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

ivan_989: To jsi ale hodně nenáročný. :) Ta šíře nabídky whisky na mabo.sk není tedy nic moc.

Zjišťuji, že absolutně bezkonkurenční ceny má Maneo, přičemž šíře nabídky je také více než solidní. Ceny jsem srovnával i se zahraničím a ve většině případů to vychází levněji. V Brně je navíc rozvoz nad 1500 zdarma, příp. se to dá nakupovat přímo u nich v prodejně.

Odkaz ke komentáři

...ale nemozem vylucit ze najdem nejaky middleware exemplar so spravnou (pre mna) kombinaciou dymu, sladkosti, plnosti atd....

Uz jsi zkousel Bunnahabhain 12 yo? Jemne kourova, decentne sherry, primerene koreni, to by mohlo byt pro tebe.  

http://www.whiskyzone.de/schottland/islay/bunnahabhain/265/bunnahabhain-12-jahre

post-3194-0-67619100-1454145798_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Uz jsi zkousel Bunnahabhain 12 yo? Jemne kourova, decentne sherry, primerene koreni, to by mohlo byt pro tebe.  

http://www.whiskyzone.de/schottland/islay/bunnahabhain/265/bunnahabhain-12-jahre

dakujem ta tip, nepoznam...44 evri, to by aj slo, vyskusam :)

luke: no jo, mas pravdu...v ramci objavovania zakladov mi to stacilo, ale filov tip ma teraz katapultoval von zo sveta napojovych velkoobchodov...takze sa presuvam na http://www.svetnapojov.sk

edit: Promising..

Whisky Bunnahabhain 12 ročná

Vôňa: Čerstvá a sladká, cítime morské riasy a slad.

Chuť: Jemná a hebká, sherry, orechy, malá sladkosť, sladová, mierne pobrežná.

Záver: Sherry, mochaccino, bylinky a vyvážená slaná príchuť.

edit2: ze indicka whisky...a JM ju ospevuje...to su mi veci.

Upraveno uživatelem ivan_989
Odkaz ke komentáři

Ivan: za mna - urcite skust Cragganmore, jedna z najkomplexnejsich whisky co poznam. A urcite mozem odporucit aj napr Dalwhinnie 15.

Ohladom nakupov odporucam Gastroklub.cz, velmi slusna ponuka a jedny z najlepsich cien. Obcasne akcie su bezkonkurencne.

Odkaz ke komentáři

dakujem, ale tie uz mam za sebou. Bola to laska na jednu noc. ONS. Ani jedna pre mna nebola fesanda na dlhsie trvajuci vztah.

Ivan: za mna - urcite skust Cragganmore, jedna z najkomplexnejsich whisky co poznam. A urcite mozem odporucit aj napr Dalwhinnie 15.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

eskimak: Dívám se na Gastroklub a nabídka není ani zdaleka tak široká jako u Maneo. Hlavně pokud jde o irské. Obecně tam mají hodně těch Tullamore, Johnnie, Ballantines, Grants a dalších komerčáren. Ale dívám se, že ve skotských mají zase některé kousky, které na Maneo nejsou. Tak či tak díky za tip.

Další dotaz. Máte tu někdo srovnání irských Green Dot a Yellow Dot? Stojí ten cenový rozdíl v případě žlutého fleku za to, nebo je lepší zůstat při zemi se zeleným?

Odkaz ke komentáři

Dnes večer se vezu na české vlně - GoldCock 1992. Je opravdu fajn, těch 49,2% pěkně hřeje. Není nijak komplikovaná, na svůj vysoký věk je vlastně chuťově hodně jednoduchá, ale to není na škodu. Ovoce, vanilka a dub ve správném poměru a intenzitě, dobře uleželá. Nic víc, nic míň, za ty peníze určitě stojí za ochutnání.

post-3194-0-02668200-1454190375_thumb.jpg

Jediné co mě irituje je to jméno (stejně jako u Hammer Head), proč v českých palírnách nevymyslí nějaké pěkné české jméno? Misto toho pochybné, dvojsmyslné anglicismy? Zlatý kohout, nějaký pěkný obrázek na etiketě, si myslím, že i v zahraničí by to mělo lepší odezvu než ''Zlatý kokot''.

post-3194-0-61222200-1454190372_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxipesfik

http://www.rugenbraeu.ch/whisky/

Zase to Swiss...

post-19004-0-25304900-1454195017_thumb.jpg

http://www.nestvillewhisky.sk

post-19004-0-09814300-1454196379_thumb.png

Whisky Svach
Pro naší single malt whisky si připravujeme přesnou recepturou rmut v pivovaru. Speciální slady pro whisky, dubové sudy, doba zrání. První single malt bude v roce 2018.
http://www.svachovka.cz/destilerka/vyroba

post-19004-0-30364700-1454197383_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD

eskimak: Nechtěl říct nic. Fík prostě jen rád tapetuje. Je to jeho diagnóza. Jedna z podskupin trollingu. Čeká, kdo se na to chytí. A tipuju, že každá reakce mu dělá moc a moc dobře, lhostejno, zda pozitivní či negativní. Jediným řešením je jeho ignorace.

Odkaz ke komentáři

eskimak: Nechtěl říct nic. Fík prostě jen rád tapetuje. Je to jeho diagnóza. Jedna z podskupin trollingu. Čeká, kdo se na to chytí. A tipuju, že každá reakce mu dělá moc a moc dobře, lhostejno, zda pozitivní či negativní. Jediným řešením je jeho ignorace.

Aha, dik za vysvetlenie. Prelistoval som 2 stranky spat ze na ktoru temu navazoval vetou "Zase to swiss..." a ono na ziadnu :D. Ale uz viem ze to nebolo pre mna a budem pouceny do buducnosti. Dufam ze zavita aj do dalsich mojich oblubenych vlakien...

Odkaz ke komentáři

Dnes večer se vezu na české vlně - GoldCock 1992. Je opravdu fajn, těch 49,2% pěkně hřeje. Není nijak komplikovaná, na svůj vysoký věk je vlastně chuťově hodně jednoduchá, ale to není na škodu. Ovoce, vanilka a dub ve správném poměru a intenzitě, dobře uleželá. Nic víc, nic míň, za ty peníze určitě stojí za ochutnání.

attachicon.gifIMG_1275.JPG

Zrovna včera jsem si říkal, že se musím poptat, jeslti jí tady už někdo nevyzkoušel :)

Dával jsem jí loni tátovi jako dárek, před pár dny jsme jí ochutnali. Opravdu to není exploze chutí, ale to jsem ani nečekal. Překvapilo mě ale, jak se dá dobře pít i přes těch 49%. Zatím všechny takhle silné (nebo silnější) whisky jsem si musel rozkapávat, abych si je užil. Tuhle ale ne, pije se krásně. Pro mě za ty peníze dobrá koupě, číslovaná lahev potěší. A navíc už je vyprodaná :)

Odkaz ke komentáři

Ja som zatial skusal len Gold cock 12 rocnu a ako vravite, za tie prachy urcite neurazi. Ale s kolegom sme booi zvedavi ake rozne verzie su a tak sme dali podla nazvu vygooglit obrazky... nech vidime flase... zly napad s tymto menom robit to v office...

Odkaz ke komentáři

Jediné co mě irituje je to jméno (stejně jako u Hammer Head), proč v českých palírnách nevymyslí nějaké pěkné české jméno? Misto toho pochybné, dvojsmyslné anglicismy? Zlatý kohout, nějaký pěkný obrázek na etiketě, si myslím, že i v zahraničí by to mělo lepší odezvu než ''Zlatý kokot''.

attachicon.gif****.JPG

musím se té palírny zastat, ten název pochází z roku 1973, kdy u nás o dvojsmyslnosti toho názvu nikdo nepřemýšlel :)

prostě dostali zadání udělat whisky z Hané, jeden z typických hanáckých motivů je kohout, udělali ho z obilí a zlatý kohout byl na světě... a do angličtiny se přeložil doslovně :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...