Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Návštěvník LukeD

To je nejaka specialna forma askezy alebo treningu sebaovladania?

Těch důvodů je vícero. Jednak jsem nikdy nějak pravidelně doma alkohol nepil, jednak jsem ho jednu (hodně dlouhou) dobu kvůli rekonvalescenci po nemoci dokonce vůbec nesměl pít. No, a jedna z těch whisky je rarita, která dnes přijde na cca trojnásobek někdejší ceny, a je mi tudíž líto vypít ji jen tak během pár dnů/měsíců. Nadto pak výborně slouží jako "etalon" pro porovnávání těch nově příchozích...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prave degustujem novy prirastok - Glenfarclass 105 (10yo), cask strength 60%. Ozaj vydarene. Chce to trocha vody ale na danu silu ozaj vyrazne sherry, z toho co som skusal mi to na zaciatku pripomina Glendronach 12 a famozny stary MaCalan 12, ukonceny tazsie drevnato. Stale hladam co tam citim, ale je to naozaj dobre vyzreta whisky.

Odkaz ke komentáři

Také si říkám, že 20cl vzorky jsou pro zevrubnější seznámení dobrým základem (kdysi jsem sbíral 3 až 5cl  miniatury všeho možného, nakonec jsem nevydržel a ve chvíli velké chutě, jednou i splínu, jsem vše postupně vypil; potřetí v životě stejnou chybu neudělám, shromažďovat už nic podobného nemíním). Navíc ta papírová kazeta vypadá opravdu hezky. Pro někoho, kdo je jednosladovou whisky více méně nepolíben, přitom by do těchto vod rád zavítal, to může být i pěkný dárek.

Jo, mapku mám na krabičce:

post-3892-0-88274000-1461501213_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky, něco vyzkoušim.

Rychlej dotaz - na zítřejší večer, pro tchána, k ohni, nepolíbenýho dobrou whisky - klasika Laphroig 10, Ardberg 10, nebo Caol Ila? Já bych největší chuť měl na Caol Ilu, ale nevim, jestli by nás celá flaška moc.. nevysušila:) Do čeho byste, z tědlech třech, šli?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...