Přejít na obsah

Jak se tváří odhalení fejkaři?

Georgeisin

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

sorry, jde vidět, že je to tu jen kupa pravděpodobně náctiletých děcek co si nevidí do úst. Tyhle hodinky totiž jsou repliky, sestavené z originálních dílů, veškeré co vidíte, kromě vnitřku a pouzdra je z pravých hodinek. Cena takových replik se pohybuje někde mezi 600-1500 EUR. Tak už asi víme, kdo je tu odborník a kdo jen tlachal, že :)

Amatéři: kupec, Zmizík, Bert, atd atd ...

PS. To bylo zahřívací kolo, statistika úspěšných je ale nulová, nemá cenu pokračovat a já měl připraveno tolik pěkných fotek a kvízů ... :)

Prosím Tě, mě teda už bylo náct dávno, tak se můžu vyjádřit?

Jasně, že si tady dělá spousta lidí srandu z Tvého přístupu k fejkům, a jisté obhajobě a obdivu k fejkům.

Ale položme se na otázku: co je fejk? Fejk / Fake je jenom napodobenina něčeho, která nemá vlastnosti toho nečeho. A ještě porušuje práva toho, kdo to vymyslel a vyrobil. Čímž ho nakonec okrádá o peníze. Tak co je tady hodné obdivu?

A k té Tvé "replice": všechny jsi nás tady teda doběhl. Jsou to pravé hodinky kromě strojku (který jsme pochopitelně neviděli) a pouzdra. Takže Tvou terminologií řečeno naopříklad u aut: předůožil jsi nám originál auto akorát s neoriginál karoserií a motorem.

A mimochodem replika je druhý exemplář uměl. díla od umělce samého zhotovený podle Ottova slovníku naučného, nikde se tam nepíše nic o Číňanovi. Takže tomu můžeme říkat fake / fejk/ kopie / napodobenina / replika atd. ale pořád je to lepší název pro šmejd, který má výrobci vydělat prachy na úkor toho, kdo to vymyslel.

EDIT: překlep

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sorry, jde vidět, že je to tu jen kupa pravděpodobně náctiletých děcek co si nevidí do úst. Tyhle hodinky totiž jsou repliky, sestavené z originálních dílů, veškeré co vidíte, kromě vnitřku a pouzdra je z pravých hodinek. Cena takových replik se pohybuje někde mezi 600-1500 EUR. Tak už asi víme, kdo je tu odborník a kdo jen tlachal, že :)

PS. To bylo zahřívací kolo, statistika úspěšných je ale nulová, nemá cenu pokračovat a já měl připraveno tolik pěkných fotek a kvízů ... :)

ja teda, priznam se, v rozeznavani faku tapu, tak se zeptam - tento fake slo poznat pouze podle spatne vylesteneho pouzdra?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník kupec

Chlapče, ty si čúral do plienok, keď ja som obchodoval z hodinkami a hovoríš samé somariny. Ešte si tu nenapísal nič zmysluplného. Byť tebou tak sa stiahnem a prečítam si celé fórum, aby si nabral aké také skúsenosti a potom reagoval. Dodaj aj ostatné foto, keď tvrdíš  že je to zoskladané............ :sad01_anim: :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

Mě by jenom zajímala cílová skupina, která by si takovéhle umělecké "dílko" měla koupit, protože:

- pro primitivy, kteří s tím chtějí ohromit sobě rovné, už je to nepochybně moc, pro ty jsou tak akorát kreace do 100 éček z Turecka nebo Egypta (... víte, oni to tam vyrábějí potajmu v noci pro sebe ... - hláška od průvodce CK)

- běžný člověk tohle neřeší. Pokud vůbec nějaké hodinky nosí, nevyhodí jako magor tolik peněz, když za 2-3 tisíce může mít pěkná Casia nebo Timexy 

- ten, co tomu rozumí, by se z toho akorát :sick01: a hanba by ho fackovala, kdyby se takhle objevil na veřejnosti

- opravdový pracháč má na pravé a nepotřebuje se blamovat

Takže kdo vlastně si takový "mistrovský fejk" pořídí?

Odkaz ke komentáři

Čím dál tím lepší - tak Ti to napíšu narovinu - jsi k smíchu a narazils, nemá smysl se bránit, realita je JINDE, tak uber plyn a uč se moudrým býti, tady na Chronomagu máš šanci.

A když už jsi se pokusil o charakteristiku některých kolegů, dovolím si já odhad Tebe: máš doma tak dva, tři fejky, kterými "ohromuješ" přátele na Facebooku, ale tady to neprojde.

Odkaz ke komentáři

Před chvíli jsem dostal na vintage foru "umytou hlavu" za to, že jsem na eB nahlásil jako neoriginální tento kousek:

http://www.ebay.de/itm/RADO-Companion-Swiss-Made-17-Jewels-Seethrough-Boden-Mechanische-Uhr-Tag-Datum-/281169838338?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item4177074102

s poznámkou: Zrovna co se těch Rado týče podle mě nejsou fejk. Takže bych nezačínal s tím, že to je k smíchu a pláči. Je to jak píše villain83 - je to skládačka, ovšem z původních dílů. Navíc strojek je i zlacený, takže vyráběný ve švýcarsku. Jediné co podle mě není origo je zadní víčko. To původní nahradili dnes módním průhledným.

Tak tedy opravdu nevím. Hlásit, nehlásit, hlásit...

P.S. Pochopil jsem, že zatímco tolerance k "novým fejkům" je zde nulová, pak nějaké evidentní manipulace a nesrovnalosti u vintage modelů se tak moc dramaticky neberou.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...