VasekN Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Nekupoval jsem oblek pouze nějaká trička a jeany, problém s fejky v CZ je dost veliký nebylo to nedávno co v Pařížské prodávali fejky tuším že LV a jiné značky? To byla myslím nějaká fáma. http://www.omlazeni.cz/padelky-u-vuittona-48-177918-0.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 S tím fejkem to nebyl správný příklad. Spíš je to pocit, jako když máš na ruce hodinky značky Hamberg & Söhne (namátkou jsem vybral z našeho seznamu čínských značek) a někdo se zeptá co jsou zač a proč je nosíš. Řekl bych, že jakékoli vysvětlení musí znít spíš jako omluva. Je to jistá slabší forma snobizmu, ale na setkání manažerů firem bych se prostě v obleku od číňana za 2k dobře necitil. Levné věci jsou "na chalupu" (a to proti číňanům nic nemám, pár jsem jich už poznal a v životě řeší v podstatě to co my...) to nie je slabsia forma snobizmu, to je cisty snobizmus. v pripade ze ten oblek od cinana je z rovnako kvalitnej latky a fortielne usity (co vacsinou je), tak v tom pripade je ta rucna praca hodnotnejsia vec. Oblek za tri tisice v cine rozhodne nemusi byt "levny", neviem ci mas dostatocnu predstavu co stoji v cine material na slusny konfekcny oblek takze primer to nie dobry, oni totiz tie cinske hodinky skutocne aj su smejd, kdezto taky oblek az taky smejd byt nemusi. nemusi to byt smejd vobec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 to nie je slabsia forma snobizmu, to je cisty snobizmus. v pripade ze ten oblek od cinana je z rovnako kvalitnej latky a fortielne usity (co vacsinou je), tak v tom pripade je ta rucna praca hodnotnejsia vec. Oblek za tri tisice v cine rozhodne nemusi byt "levny", neviem ci mas dostatocnu predstavu co stoji v cine material na slusny konfekcny oblek takze primer to nie dobry, oni totiz tie cinske hodinky skutocne aj su smejd, kdezto taky oblek az taky smejd byt nemusi. nemusi to byt smejd vobec. Ty čínský obleky jsou taky šmejd (v porovnání s francouzskou, italskou nebo anglickou produkcí), většinou příšernej materiál (často umělotina), tragickej střih i hrozná kvalita zpracování ... ono ne nadarmo je tam ta ruční práce levnější než v Evropě ;-) Číňani opravu málokdy šijou z opravu kvalitních látek, stejně jako používaj kepl materiál na fake hodinky používaj kepl materiál na obleky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Myslím, že instant se baví o úplně jiných čínských oblecích, než těch, které koupíš tady na tržnici... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Myslím, že instant se baví o úplně jiných čínských oblecích, než těch, které koupíš tady na tržnici... No nevím no, osobně dost pochybuju, že Číňani ušijou ekvivalent Dormeuila nebo HB za cenu okolo 2 tis. korun v prodeji :-) Docela bych takovej oblek chtěl vidět. Určitě se tam najde i někdo kdo to opravu umí a používá kvalitní látky, ale vážně pochybuju že to bude za dva litry :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Proboha pánové, asijští krejčí jsou světoznámí po celém světě. Ásie je země, kde vyráběli a vyváželi kvalitní a nádherné látky do celého světa a to již v době, kdy v celé slavné Evropě vyli vlci. Ta tradice je tam dodnes. Hongkongští krejčí mají takové renomé že jezdí na "turné" po celém světě a stojí se na ně fronty v Paříži, Římě, Londýně atd. Za vynikající peníze, a to teď nemluvím o vykořisťování korporacemi, ti ušijí košile, obleky, cokoli na míru v té nejlepší kvalitě, naprosto nesrovnatelné s jakoukoli sériovou výrobou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Vždy si vzpomenu na tu episodu Top Gearu jak si nechaji tuším že ve Větnamu ušít ty pestrobarevné obleky a mají z nich velkou radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
groula Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Zkusím přispět svým názorem na fejk hodinky, i když žádný nemám a fejkaře neodhaluju, protože mě to jednak nebaví a druhak bych to stejně nepoznal. Podle mě důvod koupě fejk hodinek známý značky ROLEX, Breitling atd. bohatými majiteli firem je ten, že se jim nechce dávat nesmyslný částky za hodinky, a peníze investujou někam, kde jim vynesou zisk. Klidně by měli na ruce CASIA, jenomže v týhle zemi, a na tomto fóru mi to došlo výrazně, je nějakej nesmyslnej předsudek, že bohatej majitel firmy máusí mít všechno nejdražší a echt. Na ruce Rolády za čtvrt mega, oblek za desetitisíce, auto za desetimilióny atd. A tak si tenhle člověk, vedenej touhle nesmyslnou propagandou, koupí fejk hodinek (nerozumí tomu a myslí si, že to nikdo nepozná). Protože kdyby přišel na jednání s měl na ruce levný Casia a spousta místních borců by s ním okamžitě přestala uzavírat kontakty (jak mi tady kdysi někdo napsal, když sem vyprávěl příhodu, jak mě hodinky nezajímali a na všechno sem měl Casio PRG-80) To je podle mě ten důvod. Tyhle předsudky a bohatých podnikatelých. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Jo, zato když přijde na jednání s fejkama rolád, tak se s ním do těch kontraktů poženou... No to je teda cint... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Proboha pánové, asijští krejčí jsou světoznámí po celém světě. Ásie je země, kde vyráběli a vyváželi kvalitní a nádherné látky do celého světa a to již v době, kdy v celé slavné Evropě vyli vlci. Ta tradice je tam dodnes. Hongkongští krejčí mají takové renomé že jezdí na "turné" po celém světě a stojí se na ně fronty v Paříži, Římě, Londýně atd. Za vynikající peníze, a to teď nemluvím o vykořisťování korporacemi, ti ušijí košile, obleky, cokoli na míru v té nejlepší kvalitě, naprosto nesrovnatelné s jakoukoli sériovou výrobou. To určitě, ale pokud mluvíme o nejlepší kvalitě tak mluvíme o látkách jako Dormeuil nebo Scabal a ty nejsou levné ani v Číně. Možná to pro porovnání zkusím :-)Krejčovský salon Star Tailors (v překladu znamená Hvězdní Krejčí) navštěvuje Prahu pravidelně od roku 2010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Zkusím přispět svým názorem na fejk hodinky, i když žádný nemám a fejkaře neodhaluju, protože mě to jednak nebaví a druhak bych to stejně nepoznal. Podle mě důvod koupě fejk hodinek známý značky ROLEX, Breitling atd. bohatými majiteli firem je ten, že se jim nechce dávat nesmyslný částky za hodinky, a peníze investujou někam, kde jim vynesou zisk. Klidně by měli na ruce CASIA, jenomže v týhle zemi, a na tomto fóru mi to došlo výrazně, je nějakej nesmyslnej předsudek, že bohatej majitel firmy máusí mít všechno nejdražší a echt. Na ruce Rolády za čtvrt mega, oblek za desetitisíce, auto za desetimilióny atd. A tak si tenhle člověk, vedenej touhle nesmyslnou propagandou, koupí fejk hodinek (nerozumí tomu a myslí si, že to nikdo nepozná). Protože kdyby přišel na jednání s měl na ruce levný Casia a spousta místních borců by s ním okamžitě přestala uzavírat kontakty (jak mi tady kdysi někdo napsal, když sem vyprávěl příhodu, jak mě hodinky nezajímali a na všechno sem měl Casio PRG-80) To je podle mě ten důvod. Tyhle předsudky a bohatých podnikatelých. Podle mne je to teda spíš ukázka vidláctví, chtěj předvést, že na to maj tak nějak levněji. Když si místo Škodovky můžou koupit BMW tak by si mohli místo fake Béček koupit origoš ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Jo, zato když přijde na jednání s fejkama rolád, tak se s ním do těch kontraktů poženou... a ako spoznaju ze ma fejk ? Neprecenujte. Proste ked to bude vyzerat masivne, bliskavo a svieti tam napis rolex alebo breitling alebo co, tak to obchodni partneri zeru. Malo je takych ze fejk rozoznaju a este menej takych, co by to aj riesili a malo to nebodaj dosah na vysledok rokovania. Get real ....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
groula Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Podle mne je to teda spíš ukázka vidláctví, chtěj předvést, že na to maj tak nějak levněji. Když si místo Škodovky můžou koupit BMW tak by si mohli místo fake Béček koupit origoš ;-)Vy ste to vůbec nepochopili. To neni ukázka vidláctví. To je zoufalá snaha mít na ruce to co všichni "důležití" a přitom za to neutrácet. Je to samozřejmě nesmysl, jenže kdyby měli na ruce SEIKA, Casia, CITIZENy atd. tak je všichni pak pomluvěj, že "tak bohatej a koukej co má na ruce" Přitom těm lidem je to úplně putna, třeba prachy vrážej do lodí, do letadel, do horolezectví a tyhle předražený šperky sou jim k ničemu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Vy ste to vůbec nepochopili. To neni ukázka vidláctví. To je zoufalá snaha mít na ruce to co všichni "důležití" a přitom za to neutrácet. Je to samozřejmě nesmysl, jenže kdyby měli na ruce SEIKA, Casia, CITIZENy atd. tak je všichni pak pomluvěj, že "tak bohatej a koukej co má na ruce" Přitom těm lidem je to úplně putna, třeba prachy vrážej do lodí, do letadel, do horolezectví a tyhle předražený šperky sou jim k ničemu. Asi to vekslácký podnikatelský prostředí nikdy nepřerostem :-) Tady kdyby někdo vyráběl fake Ferrari tak mu utrháme ruce ... co na tom, že to moc nejede a každou chvíli to bude v servisu, ale ta image!!!! :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 a ako spoznaju ze ma fejk ? Neprecenujte. Proste ked to bude vyzerat masivne, bliskavo a svieti tam napis rolex alebo breitling alebo co, tak to obchodni partneri zeru. Malo je takych ze fejk rozoznaju a este menej takych, co by to aj riesili a malo to nebodaj dosah na vysledok rokovania. Get real ....... Ale to já neřeším, kdo co pozná nebo nepozná. Já se podivuji nad tím, že si může někdo myslet, že by si nějaký multimegabambilionář pořídil fejky, aby byl ve společnosti uznávaný a mohl dělat business A ještě, že ho vlastně k tomu ta společnost a obchodní partneři doženou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 a ako spoznaju ze ma fejk ? Neprecenujte. Proste ked to bude vyzerat masivne, bliskavo a svieti tam napis rolex alebo breitling alebo co, tak to obchodni partneri zeru. Malo je takych ze fejk rozoznaju a este menej takych, co by to aj riesili a malo to nebodaj dosah na vysledok rokovania. Get real ....... jasne jasne, napr. ja si dodavatelov vyberam zasadne podla hodiniek hehehehe get real.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
groula Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Vy ste to vůbec nepochopili. To neni ukázka vidláctví. To je zoufalá snaha mít na ruce to co všichni "důležití" a přitom za to neutrácet. Je to samozřejmě nesmysl, jenže kdyby měli na ruce SEIKA, Casia, CITIZENy atd. tak je všichni pak pomluvěj, že "tak bohatej a koukej co má na ruce" Přitom těm lidem je to úplně putna, třeba prachy vrážej do lodí, do letadel, do horolezectví a tyhle předražený šperky sou jim k ničemu. Dám Vám ještě jeden příklad a už na to dlabu. Mám kamaráda, má firmu na formování terénu, tvorbu zahrad atd. Machr ve svym oboru. Na ruce nemá nic (když začínal, seděl v bagru a akorát by mu to překáželo), na pásku kalhot má přidělaný nějaký qartz hodinky, namísto ifona má odolnej mobil, kterej když mu spadne do bláta, tak neumře. A jezdí terenním autem, protože občas dělá tam, kam se jiný vozidlo nedostane. Tenhle člověk vydělává zajímavý peníze ale utráci je za techniku, vybavení do firmy, věci pro rodinu a děti a nemá potřebu mít předražený šperky. Odsoudíte takovýho člověka, když budete vybírat firmu na úpravu Vaší zahrady ? Vyberete si rači navoněnýho machýrka v nejnovějším BMW a roládama na ruce ? To je to oč tu běží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Co to meleš? Tady nikdo nikoho nesoudil, jestli má nebo nemá hodinky. Pleteš tady páté přes deváté... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 Dám Vám ještě jeden příklad a už na to dlabu. Mám kamaráda, má firmu na formování terénu, tvorbu zahrad atd. Machr ve svym oboru. Na ruce nemá nic (když začínal, seděl v bagru a akorát by mu to překáželo), na pásku kalhot má přidělaný nějaký qartz hodinky, namísto ifona má odolnej mobil, kterej když mu spadne do bláta, tak neumře. A jezdí terenním autem, protože občas dělá tam, kam se jiný vozidlo nedostane. Tenhle člověk vydělává zajímavý peníze ale utráci je za techniku, vybavení do firmy, věci pro rodinu a děti a nemá potřebu mít předražený šperky. Odsoudíte takovýho člověka, když budete vybírat firmu na úpravu Vaší zahrady ? Vyberete si rači navoněnýho machýrka v nejnovějším BMW a roládama na ruce ? To je to oč tu běží. To si ale nerozumíme. Na práci nebo jako obchodního partnera si vyberu člověka podle jeho pověsti, případně posouzené odvedené práce, produkce nebo tak podobně nikoli podle toho co má na ruce nebo v čem jezdí. Tady se bavíme o týpcích co chtějí honit nějakou domnělou společenskou image ale tak nějak levněji :-) To je trochu jak minule když jsem nechtěně vyslechl na baru povzdech týpka, že jeho přítelkyně chce na výlet někam do Německa, ale on nemůže protože nemá na naftu ... přitom měl před barem zaparkovanou X5tku. Jsou věci které mi hlava prostě nebere :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2013 To určitě, ale pokud mluvíme o nejlepší kvalitě tak mluvíme o látkách jako Dormeuil nebo Scabal a ty nejsou levné ani v Číně. Možná to pro porovnání zkusím :-)Krejčovský salon Star Tailors (v překladu znamená Hvězdní Krejčí) navštěvuje Prahu pravidelně od roku 2010 nie su, ale i) je mnozstvo porovnatelnych alebo len o chlp horsich materialov za zlomok ceny D. Navyse z tohto materialu stoji oblek tisice dolarov kdekolvek na svete (okrem azie). ii) Meter latky D. moze stat co ja viem 50-150eur, v europe predpokladam nasobky. Pri azijskych mnozstvach maju ceny o ktorych mozu europania, to nehovorim uz o samotnych salonoch, iba snivat. zvysok je o rezii, cene prace atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.