Přejít na obsah

Jak se tváří odhalení fejkaři?

Georgeisin

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nebyl bych tak v klidu. Co když snídá Casanova i s Zuckerbergem ?  :P  :D

Teda jestli mu poskytuje motivační rady, tak se divím, že se celý FB nezhroutil jak domeček z karet :giljotiini:

• Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Titul / netitul nemusí nic znamenat, do občanky se to zapisovat nemusí, já ho tam nemám a spousta kolegů taky ne. Na druhou stranu ze způsobu jeho odpovědí bych si tipnul, že opravdu nic nemá a jak už tady zaznělo, takovej člověk by si to do občanky pravděpodobně zapsat nechal. Obdobně s tím bydlením - myslím, že není neobvyklé, že někteří podnikatelé mají zapsaný trvalý pobyt někde jinde (v bytě, který pronajímají, u rodičů atd...) než kde skutečně bydlí, aby si (mimo jiné) každý z obchodního nebo živnostenského rejstříku nemohl zjistit, kde bydlí... To je samozřejmě jen teorie a v žádném případě se toho magora nechci zastávat.

Odesláno

Tak už taky. Zvláštní, zkoušel jsem obnovovat stránku a nic. Až teď co jsem to napsal, tak to tam zas je. Nic, jdu od toho nebo ještě začnu bejt paranoidní  :lol2:

Já to tam bohužel stále vidím, ale to jak si sám komentuje články je celkem humorné.

Odesláno

:lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  :lol2:  

Publikováno Dnes, 11:07

michalval, on 19 Kvě 2015 - 12:02, said:snapback.png

Nebyl bych tak v klidu. Co když snídá Casanova i s Zuckerbergem ?   :P   :D

Teda jestli mu poskytuje motivační rady, tak se divím, že se celý FB nezhroutil jak domeček z karet :giljotiini:

Odesláno

Tojo, notabene když dokáže vymyslet něco jako Emanuella Vážená  :lol2:

To je jak takový ty reklamy na modrýho anděla v hospodách u pisoárů..."Patrik Úspěšný, marketingový ředitel" apod.:-D

Odesláno

Sonda do hlubin fejkonoše.

Proč se někdo přejmenuje na Casanova je možné vysvětlit různě, ale podle mě jde v tomto případě o klasické "nomen atque omen". Wiki říká o originálu (Giacomo Casanova) "byl italský kněz, spisovatel, intrikán, špión a diplomat." Takže fejkonoš tohoto jména, pan Petr, by svým charakterovým profilem celkem seděl:

1) kněz - i on má své ovečky

2) spisovatel - web a FC
3) intrikán = fejkonoš a majitel fejkových profilů FB
4) špión - mlžení kam se podíváte
5) diplomat - řeči typu "pleju pleju len" a nic se nedozvíte = nepočítaně

Už nám chybí jen "Dějiny mého života" a bude to dokonalý Casanova fejk  :lol2:

Odesláno

Ahoj, bohužel. Nabonzoval jsem je a všechny žádosti zamítli ("Zkontrolovali jsme profil, u kterého jste nahlásili, že se vydává za někoho jiného, ale zjistili jsme, že naše Zásady komunity neporušuje.") . Nedá se tam psát důvod, tak jsem při následném hodnocení jejich (ne)aktivity dal tu nejhorší známku a popsal tam jeho manipulování objednávek knihy přes falešné profily (vytváří přes ně dojem nedostatku) včetně konkrétní zásady, kterou porušuje. 

To je na tom právě nejvtipnější - takový utváření image sama sebou virtuálníma osobama :D Podařilo se alespoň zablokovat ty nahlášené profily?

Koukám, že je to stále populární téma. Podle mě jsou obě svatby skutečné. Jeho činnost je možná nemorální, ale pořád je to relativně bezpečné náboženství, které nás neobtěžuje. Podobných lidí je mnoho. Někteří zmiňují Taie Lopeze na YT, ale jeho 458 Italia a Gallardo jsou skutečné (nebo z půjčovny :D ). Mé dojmy jsou:

1) Je fakt dobrej. Vážně, buď se inspiruje články na novinkách nebo je to jeho praxí z bulvárního plátku. Témata opravdu trefuje skvěle. Zná své čtenáře a nabízí jim přesně to, co chtějí číst. Stejně tak mlží, že by se za to nemusel stydět kdejaký nepoctivý politik. I to, jak se někdo z týmu nebo on věnuje plácání čtenářů po zádech, je skutečně mistrné a uvědomil jsem si, že spousta lidí chce, abychom se o ně zajímali. Já se třeba začal ptát, jaký kdo měl víkend i když tu otázku sám nenávidím. Spousta lidí to ale nebere jako soukromou věc a naopak si myslí, že jsou mi lhostejní, neptám-li se na podobné věci. (možná to Češi obecně nemusí/berou jako pokrytectví a doma se zase ptát přestanu, netuším).
2) Psaný projev též výborný. Zdá se mi, že se shoduje s fake profily.
3) S fake profily udělal pár hloupých chyb. Tady bys měl zamakat, Peťane. Nebýt těch chyb, neužili bychom si tu tolik srandy, protože by se nedaly odhalit a skončilo by to jen Breitlingeny ve videu...
4) Nalíčil na nás past a my mu to sežrali i s navijákem - viz. to podhoubí o závistivcích od Lukáše jako první příspěvek (který mimochodem smazal). Tušil, že tam přijdeme a tušil, že ho budeme konfrontovat.
5) Nechápu, proč členy nezablokoval a nesmazal. Buď je pevně přesvědčen o úrovni svých čtenářů (a řídí se tím), anebo se cítí být nadčlověkem - kdyby někdo udělal takovou sbírku jeho aktivit (stačily by ty prokazatelné - zeptat se na názor na bulvár a pak ho tam rozcupovat, protože by určitě říkal, jak je to špatná věc), určitě by to FC neprospělo - proč to riskuje...?
  Každopádně myslím, že zábavní potenciál PC je nadobro vyčerpán.

Odesláno

On ten Švejnohův příspěvek nesmazal, jenom se celý to vlákno z nějakýho důvodu posunulo dolů...Řazení vláken ve facebookovejch diskuzích funguje nějakým záhadným způsobem, kterej jsem zatím stále nepochopil.

Odesláno

Sonda do hlubin fejkonoše.

Proč se někdo přejmenuje na Casanova je možné vysvětlit různě, ale podle mě jde v tomto případě o klasické "nomen atque omen". Wiki říká o originálu (Giacomo Casanova) "byl italský kněz, spisovatel, intrikán, špión a diplomat." Takže fejkonoš tohoto jména, pan Petr, by svým charakterovým profilem celkem seděl:

1) kněz - i on má své ovečky

2) spisovatel - web a FC

3) intrikán = fejkonoš a majitel fejkových profilů FB

4) špión - mlžení kam se podíváte

5) diplomat - řeči typu "pleju pleju len" a nic se nedozvíte = nepočítaně

Už nám chybí jen "Dějiny mého života" a bude to dokonalý Casanova fejk  :lol2:

Možná nechybí. Zde píše někdo na svém virtuální deníčku pod jeho svobodným jménem o svatbě s Lindou Casanova...  :lol2:

Edit: Ale fakt jsem to jen prolétl, tohle bych celé nedal.

Už nám stejně dávno odpověděl: "Takže těmto lidem říkám: Ano, je to fejk. Všem ostatním říkám: Není to fejk. "  Prostě ví, že mu to ostatní sežerou a nám dal za pravdu, přiznal to, byť je to podané jako vtip  :D.

Odesláno

Já ho taky hlásil. Poprvé hlášení zamítli, tak jsem ho nahlásil za použití fotky celebrity a teď mi dali vědět, že ho mažou. Stejně jsem to udělal i u Denisy Rajnochové, tak uvidíme.

Odesláno

Kdybych si myslel, že jsi virtuální, neoslovoval bych Tě jménem :-)

Tahle poslední věta z Tvé eseje se mi líbí, a v podstatě si v ní napsal totéž, co já, jenom trefněji.

FirstClass mi nevadí ani náhodou, takových nalejváren je plný internet. Někdo chodí ke kartářce, někdo do hospody někdo ať si přečte FC. Tady vzbudil nevoli konkrétně pan C, protože lidem, kteří mají rádi hodinky, (ale nikomu to nevnucují), poté, co si všimli, že tento kazatel nosí fejkové hodinky, začal vyhrožovat právníky a ještě spustil napůl hranou hysterickou debatu na FB.

Přitom na tomhle fóru se zná spousta lidí osobně (prodávají si a vyměňují hodinky a jiné hračky) - není to pouze anonymní internetová debata - takže víme, že sem chodí i lid, kteří mají opravdu dost peněz, kteří to ovšem v každém příspěvku neřvou do světa. Stejně jako tady nosí Rolexy lidi, kteří "chodí pro peníze do práce" a milionáři zrovna nejsou.

Ja vím, to s tou druhou virtuální identitou měl být vtip :-)

S těmi hodinkami je to úlet :-D Jo, já mám na to stejný názor. Většinou lidé, co mají peníze, nemají potřebu to dávat všem na odiv - spíše naopak - nechtějí, aby to lidé věděli, protože pak mají kolem sebe jen zlatokop(k)y. Přijde mi spíš, že tuhle potřebu mají často jen zamindrákovaní jedinci, kteří se musí nad někoho povyšovat.

Odesláno

...mě dnes napsal dlouhé vysvětlení, kde píše, že ví, že jeho Brajtle jsou fejky a proč je nosí. Kupoval je na dovolené v Turecku.

Rád bych odpovědi tady zveřejnil, ale nechci mít někoho z vás na svědomí. Některé věty by vás vytočily do běla. Myslím si, že pán je nemocný a nemá cenu se v tom dále vrtat.

Fejky ať si klidně nosí, s tím nemám problém. Sám mám také jedny fejky (a určitě tu nejsem sám), protože přeci jenom brát si třeba do bazénu a nechat tam ve skřínce hodinky za 200 tisíc se mi opravdu nechce, takže mám fejky těch samých originálů, které mám a ty pro tyto příležitosti originály nechávám doma v trezoru a na chlastačku nebo do bazénu prostě razím s fejkama... :-D

Ale rozhodně nekážu že nemá fejky nikdo nosit, tak jak to dělá on. Kdyby o těch falešných kabelkách držel hubu, tak to nikdo neřeší, ale kritizovat nošení fejků a sám je mít na ruce je opravdu zhovadilost a může si za to sám.

Odesláno

...mě dnes napsal dlouhé vysvětlení, kde píše, že ví, že jeho Brajtle jsou fejky a proč je nosí. Kupoval je na dovolené v Turecku.

Rád bych odpovědi tady zveřejnil, ale nechci mít někoho z vás na svědomí. Některé věty by vás vytočily do běla. Myslím si, že pán je nemocný a nemá cenu se v tom dále vrtat.

Sem s tim.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...