Přejít na obsah

Jak se tváří odhalení fejkaři?

Georgeisin

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak dva fíky jsou na cestě.

Budou podrobeny testu.

Fotoreport dodám v průběhu, kdo by chtěl anonymně poslat fíky v rámci amnestie tak napište sz, myslím že bude legrace ;)

Mi by se moc líbilo propálit je skrz, odspod, nějakým plamenem, prosím prosím, to je můj sen :)
  • Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Budou podrobeny testu.

Fotoreport dodám v průběhu, kdo by chtěl anonymně poslat fíky v rámci amnestie tak napište sz, myslím že bude legrace ;)

:gunsmilie:  Tak na to se tesim........Per to sem :0)))

Odesláno

Steinharty nejsou fake, fake je padělek hodinek dané značky. To by musel S. na své potápky lepit logo Rolex, atd. 99 procentní inspirace designem ještě není padělek.

99 % není inspirace, to je de facto ctrl+c Rolex a ctrl+v Steinhart

Odesláno

pokud to že rolex něco nežaluje považuješ za důkaz toho že to je v pořádku tak to jo. píšeš že by "ROLEX MUSEL"  Ne, Rolex by akorát mohl a jak tady jeden vážený člen napsal ve stejné diskuzi ale jiném vlákně tak Rolex nato asi prostě kašle. Orel mouchy neloví, nebo tak nějak to bylo. Já nevím proč to nežaluje a je mi to fuk a na věci to nic nemění.

Nedávno jsem se na toto téma bavil s kolegou ze švýcar a ten konstatoval, že fejky pro Rolex  nebezpečí nepředstavují, protože kupec fejků by si pravé Rolex nikdy nekoupil. Tedy o žádné zákazníky nepřicházejí.

Odesláno

Budou podrobeny testu.

Tome opatrne. S laskou jsem je balil a odesilal :-)))). Malem i slza ukapla :-))), jen nevim,kdo je dotahl,ja na Becka mam alergii :-))). Bud ja ne hodnej :-)))

Odesláno

Chápu  :cheers: a nikomu to neberu, jenom věřím zkušenějším, že dříve nebo později, ta inspirace začne vadit a člověk nemá klidu  :) 

Limitně se blížící ke 100%? 

Když si vzpomenu na své chrono začátky, tak tam nějaká ta Invicta Submariner také byla. Dokonce jsem o nich napsal recenzi. Bezstarostné to časy. 

http://www.chronomag.cz/clanek/2006-04-26/recenze-sportovnich-hodinek-invicta-8926.html 

Odesláno

Mám trochu pocit, že v některých případech se to už trochu přehání, pokrok prostě zastavit nejde a některé "vynálezy" nejde patentovat na věky, pokrok lidstva je postaven na kopírování a zdokonalování. Tím neobhajuji fíky, ale chci říct, že kdyby to bylo jak tu poslední 2 stránky píšete, tak všichni můžete s klidem vyházet hodinky s datumem, protože s tím taky přišel Rolex, telefony by mohly být jen značky Bell, kontaktní čočky jen Bausch & Lomb (potažmo Wichterle) atd.

Kopírování designu asi nejde zastavit a imho rolex nikterak neohrožuje, možná dokonce naopak. Steinharty bych si taky nedovolil označit za 100% kopii Rolex, ten rozdíl i ve vizuální kvalitě tam prostě na první pohled je. AP vs Hilfiger je trochu úlet.

http://en.bellesmontres.com/audemars/audemars-piguet-is-suing-tommy-hilfiger-for-copying-06-09-2013-1721830_904.php

Odesláno

Já ty fejky nemám proto, abych machroval jako že mám originály, ale proto, abych si ty originály tak 1x měsíčně ochránil,

Tohle je na zlatej fond chronomagu :). Radeji se v tom uz nestourej, jinak to bude smrdet jeste vic...
Odesláno

Mám trochu pocit, že v některých případech se to už trochu přehání, pokrok prostě zastavit nejde a některé "vynálezy" nejde patentovat na věky, pokrok lidstva je postaven na kopírování a zdokonalování. Tím neobhajuji fíky, ale chci říct, že kdyby to bylo jak tu poslední 2 stránky píšete, tak všichni můžete s klidem vyházet hodinky s datumem, protože s tím taky přišel Rolex, telefony by mohly být jen značky Bell, kontaktní čočky jen Bausch & Lomb (potažmo Wichterle) atd.

Kopírování designu asi nejde zastavit a imho rolex nikterak neohrožuje, možná dokonce naopak. Steinharty bych si taky nedovolil označit za 100% kopii Rolex, ten rozdíl i ve vizuální kvalitě tam prostě na první pohled je. AP vs Hilfiger je trochu úlet.

http://en.bellesmontres.com/audemars/audemars-piguet-is-suing-tommy-hilfiger-for-copying-06-09-2013-1721830_904.php

Patenty jsou na 15let :)

Odesláno

mozno sa potopim do bahna aj ja ked uz som priznal ze som mal marina militare (ale uz ich nemam aby sa vedelo) to kazdy z vas kto tu odsudzuje cloveka co len povie slovo fake, tak vsetci mate doma kupeny win, kazda mp3 v pc je kupena, nikdy ste nevideli stiahnuty film, iba v kine ale kupeny na dvd, kazdy program vo vasom pc je original, atd... pisem iba o pocitacoch lebo nic ine ma nenapada co sa da mat nelegalne bez problemov, rozky v obchode to asi nebudu :D

jasne ze faky su zle a treba si z ludi ako casanova robit srandu, ale ked tu pisal dan ze ma faky a okrem toho 4 super hodinky tak ho netreba ukamenovat, ja som si tiez kupil parnisy do krcmy, teraz tam uz nosim monstery ale ten vyvoj tam musel byt. 

toto co tu niektori predvadzaju mi pripada ako davova psychoza alebo hon na carodejnice, druha vec je to hodinkove forum, takze to je asi aj opravnene, len ja som este nedorastol do takeho chronomagorstva a s prvymi rolexkami tu budem prvy palit ludi :D ale teraz to vidim takto

a teraz do mna :D

Odesláno

Patenty jsou na 15let :)

když už sem motas patent tak ten je až na 20 ale tvar pouzdra a to jak hodinky vypadají je chráněno průmyslovým vzorem a je na až 25 let a tak dlouho se 116610 nedělají. To se ale bavíme v teoretické rovině. Nevím jestli si Rolex průmyslový vzor prodluzoval a i kdyby ve finále ne tak fejk je pro mě pořád fejk i kdyby se vyráběl legálně. Nafukovací pana je taky vyrobena legálně.
Odesláno

Já bych v tomhle fakt zásadně rozlišoval fejk a legální inspiraci, přestože téměž dokonalou. Zkrátka se v historii objevily hodinky, jejichž design je v dané kategorii dokonalý a který vyrábí spousta větších i menších značek. To jsou třeba Suby, Laco a jejich pilotky by mohli taky vyprávět a určitě se najdou i další.

Odesláno

Já bych v tomhle fakt zásadně rozlišoval fejk a legální inspiraci, přestože téměž dokonalou. Zkrátka se v historii objevily hodinky, jejichž design je v dané kategorii dokonalý a který vyrábí spousta větších i menších značek. To jsou třeba Suby, Laco a jejich pilotky by mohli taky vyprávět a určitě se najdou i další.

jenomze Laco design B-uhr nevymyslel, stejne jako ani Lange,nebo Stowa,v tom je oproti Subum zasadni rozdil.Jinak s prvni casti souhlasim.
Odesláno

Já měl teda za to, že B-uhren vymyslel pro Luftwaffe Laco a Luftwaffe si je pak nechávala vyrábět u několika hodinářů, ale design je od Laco.

Edit: Tak koukám, že jsem se pletl a u B-Uhr vlastně není úplně jasné, kdo je vymyslel. Já myslel, že Laco, ale zřejmě to tak být nemusí.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Design B-Uhr navrhnul Gerhard D. Wempe pro Říšské ministerstvo letecké dopravy a ti si hodinky podle tohoto vzoru (Fl. 23883) nechali vyrábět u Laco, Stowa, Wempe, Lange a IWC. Z nich dnes dělají skutečně pěkné neupravené B-Uhr jen Laco a do jisté míry v malých velikostech i Stowa. Osobně se mi ale líbí nejvíc moje Steiny BUhr vintage, kvůli nažloutlé barvě indexů. Asi na to zkusím spáchat zas nějaký překlad, třeba tohoto článku, který všechno pěkně shrnuje.

http://monochrome-watches.com/the-history-of-the-pilot-watch-part-five-b-uhr/

Odesláno

Jojo, tak to je. Díky za vyjasnění kusu historie. Zrovna to čtu. Jen tam nikde nevidím, že by origo design byl od Wempeho, kromě obrázku toho výkresu, který ale nemusí být původním designem?

Edit: ten výkres určitě není původní designový návrh, je až z prosince 42, kdy type B už se rok vyráběl.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Popravdě: Bůh suď, mám za to, že jsem kdesi k tomu našel i vysvětlení, kdo to kreslil jako první, zkouším ještě googlit. Ale jediná jistota je, že autor pracoval pro RLM (ministerstvo).

Odesláno

Je docela vtipné číst ty důvody proč stačí napodobenina  :lol2:   a možná to ani vtipné není (protože sám jsem cca rok vlastnil Precista ala Omega Seamaster...)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...