Přejít na obsah

Moc prosím o pomoc světoběžníky - USA, Austrálie

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Snad mám naivní dotaz, ještě než budu mít opravdu zásadní zdravotní problémy, které mi znemožní téměř všechno, chtěl bych si splnit jeden sen a trochu si zacestovat. Mým přáním by bylo, podívat se na trochu delší dobu za moře. Na vaše doporučení se budu opravdu velmi spoléhat , takže bych vás chtěl hodně moc poprosit o fundované odpovědi. Pevně věřím, že mi pomůžete.

Jedním z nejzásadnějších parametrů je obyvatelstvo, přál bych si přátelské, vstřícné přijetí a následné chování. Ze zdravotních důvodů nemohu podnikat nějaké velké cesty a tak nehodlám absolvovat poznávací akci. Chtěl bych se usídlit ve velkém městě, atraktivním s hodně památkami, parky, sportovními a zábavními zařízeními. Zajímavá by byla i nižší kriminalita. Líbilo by se mi město s NHL, NFL, MLB. Hodně bych kvitoval zajímavé okolí do dvouset km. Potěší hory nebo moře.

V USA jsem zvolil tyto města:

New York

Chicago

San Diego

Austin

San Francisco

Boston

Seatlle

Denver

Minneapollis

Malinko jsem zvažoval Kanadu. Ovšem znám jen jednoho člověka z Toronta a ten není důvěrohodný. Můžete mi také poradit ?Má Kanada cenu ?

Austrálie je jednoduchá, tam nevím, jestli je hezčí Sydney nebo Melbourne. Zatím upřednostňuji Melbourne, ale mohu posoudit jen z pár fotek. Jinak nevím nic, nikoho zcestovalého neznám.

Vím, že pochopitelně není nad osobní zkušenost, ale té se mi nedostane. Proto mi snad poradite vy, kolegové.

Všem velmi děkuji.

:

.

.

Upraveno uživatelem Snow
  • Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ahoj, můj plán pro letošek je projet trasu NY-Philadelphia-Washington. No a na příští rok :) mám plán LA-Vegas-Grand Canyon a cestou zpátky trochu projít nějaký park (třeba Joshua Tree)...

Návštěvník Snow
Odesláno

to maty - hezké :). Grand Canyon musí být nádherný :) , ovšem bude přílš vzdálený od mých vybraných měst. Na druhou stranu by si člověk neměl nechat něco tak výjimečného uniknout, to určitě ne.

Odesláno

Za mě Chicago, to se mi líbilo opravdu moc a třeba vyjíždkou lodí po řece protínající křížem krážem město je parádní.

Ovšem cestování autem bylo pro mě ještě větším zážitkem (jednu ze základen jsme měli v Page v Arizoně, Odtud je dostupný nejen Grand Canon, ale i Zion Canon, Bryce Canon a Antelope Canyon - nádherná oblast.

Odesláno

A o přeci jen kapku větší exotice nepřemýšlíš? Mám na mysli Japonsko, ať už Tokyo, Osaka.. je to takovej jinej svět, ale stojí to za to a tvý kritéria to splňuje, víceméně.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Japonsko ne, někde jsem četl, že Japonci nemají zrovna ten nejlepší vztah k Evropanům. Také si nejsem jistý, kolik by pobyt v zemi vycházejícího slunce stál, jsem silně limitován penězmi. Na tuhle akci jsem hodně moc šetřil, něco dostal a ještě dostanu. Nemám však absolutně žádné zkušenosti s těmito zájezdy a tak ani nevím, kolik mě co kde bude stát. I podle toho budu muset zvážit destinaci. Proto by mě v tenhle moment zajímalo, jestli je levněji v Kanadě nebo v USA.

Edit - tenhle sen si prostě musím splnit, je to moje přání už od mládí. Měl jsem jet já vůl když jsem byl ještě relativně zdravý a mladší, to bych si vystačil i s málem. Pojedu však sám, takže mi spartánské podmínky nevad

Edit - jsou výrazné cenové rozdíly mezi jednotlivými městy v USA ? Hodně si myslím na Chicago, San Francisco, Boston nebo Minneapollis. V jednom z těchto měst bych si chtěl udělat hlavní stan.

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Jo, souhlas, jen tak mě to napadlo. Pokud bych měl jet poprvé na takovouhle cestu, taky nevolim Japonsko. Austrálie (minimálně ty velký města) je prej taky hodně drahá, na to bacha. Já osobně miluju Kalifornii, takže z tvýho výběru bych volil San Francisko. Ovšem pokud tak nepojedeš vyloženě v sezóně, může tam bejt kapku zima.. L.A. bohužel asi tak úplně nesplňuje tu kriminalitu:) Zvážil bych Santa Barbaru, kousek od L.A. (směr San Francisko), přeci jen klidnější, menší, ale okolo je všechno.

Odesláno

Ahoj, já tak daleko ještě nebyl, spíše Anglie, Švédsko, Izrael atd.

Pokud by jsi ale měl zájem, mohu ti zprostředkovat kontakt na mé dva švagry od Prahy. Jeden pravidelně projíždí Thajsko, Kambodžu a velmi si to tam pochvaluje (hokej tam ale není...). Druhý žil 2 roky na Novém Zélandu, takže má informace z této polokoule.

Ještě mám velmi dobrého přítele v Sydney. Starší pán, velmi vzdělaný....ten by mohl doporučit místa v Austrálii. Další můj přítel z Anglie často létá k rodině manželky do Jižní Afriky - je tam nádherně.

Jinak - Little_w (tady z fóra) má hodně kamarádů z U.S.A, tak se můžeš spojit s ním, určitě rád poradí.

A co Mauricius? Tam se jednou chystám - nádherné místo :) . Ty ale raději asi větší civilizaci co?

Tom

Odesláno

Já bych se jednou chtěl vrátit na Yucatán, kde jsem byl před 5-ti lety. Merida je pěkné cca milionové město, kde je všechno, co člověk potřebuje, z Meridy je to kousek ke všem klíčovým památkám Mayské civilizace. Kromě letenky to nestojí skoro nic, je tam všechno za hubičku, tequila, rum, doutníky a černovlasé krásky :) Stačí jedny sandále dvě trička a šortky (byl jsem tam v červnu). Úžasný teplý moře cca 20km od města (Mexican Gulf) nebo korálové útesy Karibiku cca 3 hodiny autem. Jen ta kriminalita tam asi bude (nesetkal jsem se) a ta civilizace...jsou to pořád Indiáni, a když máš metr devadesát, jsi bílý a máš holou hlavu jako já, trošku tam svítíš mezi černovlasými trpaslíky. Ale je to tam krásný.

To já jen kdybys uvažoval o něčem jiným než USA...Taky bych se tam asi bál navštívit špitál :)

Odesláno

Japonsko a Čína bych kvůli kulturním rozdílům, zdravotní péči atd. nedoporučoval. Záleží kam. Metropole jsou diametrálně jinde než zbytek země. Indie už ani nemluvě. Ale třeba Thaisko s výběrem dobré lokality nemusí být špatná volba.

Austrálie je na organismus zátěžová vedrem. Regulérně se tam vyhlašují veřejně dny, kdy je lepší nevycházet. Jinak velkoměsta... jsou tam lidi v pohodě a je to multikulti, tak nikdo nic neřeší, asiatů si tam taky užiješ až až. Kultura tam přirozeně moc není. Je to náplava a mix. AUS je všeobecně zajímavá spíše přírodou. Za kulturou bych jel jinam.

V Kanadě žila nějakou chvíli moje teta. Byli v Torontu. Kanaďani jsou asi tak trochu svéráz. Ale mslím že je to pohodovější volba než USA. Já amíky prostě nerozdýchávám. Kanada je přiměřeně multikulti, kulturnější základy, příroda, mnohem nižší kriminalita a etnické problémy. Zase... v Torontu je dost silná asijská komunita. Já mám asijskou kulturu rád, takže mi to nevadí.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Rok by byl krásný, úplně jsem se zasnil, ale to by se mi moc stýskalo po rodině a také bych na to samozřejmě neměl. Viděl bych to tak na dva, maximálně tři měsíce podle rozpočtu.

Návštěvu nemocnice neplánuju, jenom to ne. Bral bych si s sebou hromadu prášků, ani nevím, jak to budu vysvětlovat imigračnímu příslušníkovi, to budu muset také zjistit, abych se nevracel ještě týž den. Také je možné, že se mi zdraví zhorší a pofrčím zpátky jako namydlený blesk.

Edit - to - JDenvere, Ty budeš mít znalosti celkem velké. Kde je levněji, Kanada, USA ?

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Myslím, že by se ti hodně mohl líbit HongKong. Sice tam není nic z tvých zmiňovaných sportů ani hory, moře ovšem ano + spousta pamětihodností a zajímavostí v okolí - Macao, Kanton, nakonec ani Shanghai není daleko - cca 2 až 2,5 hodiny letu, letenka zpáteční cca 250 dolarů. Cenová úroveň vč. jídla a ubytování je kupodivu jen lehce nad ČR, pokud tedy nebudeš preferovat 5-ti a více hvězdičkové hotely a nenecháš všechny své úspory v casinech v Macau...

Návštěvník Snow
Odesláno

to azeppelin - vedro pro mě moc není. Proto jsem zařadil do výběru amerických měst studené Minneapolis.

Odesláno
  V 30. 1. 2013 v 9:06, Snow napsal:

Rok by byl krásný, úplně jsem se zasnil, ale to by se mi moc stýskalo po rodině a také bych na to samozřejmě neměl. Viděl bych to tak na dva, maximálně tři měsíce podle rozpočtu.

Návštěvu nemocnice neplánuju, jenom to ne. Bral bych si s sebou hromadu prášků, ani nevím, jak to budu vysvětlovat imigračnímu příslušníkovi, to budu muset také zjistit, abych se nevracel ještě týž den. Také je možné, že se mi zdraví zhorší a pofrčím zpátky jako namydlený blesk.

Edit - to - JDenvere, Ty budeš mít znalosti celkem velké. Kde je levněji, Kanada, USA ?

Snowe, s léky pro osobní potřebu není při leteckém a jiném cestování žádný problém, jen je nutno mít u sebe lékařské zprávy v kopii, potvrzující, že ty léky z těch a těch důvodů pravidelně potřebuješ a že ti byly odborně předepsány. Množství léků samozřejmě nesmí moc přesahovat plánovanou dobu pobytu v dané zemi vč. návratu do ČR, což se někdy posuzuje individuálně a někdy ani třeba ne.

Odesláno (upraveno)
  V 30. 1. 2013 v 9:12, Snow napsal:

to azeppelin - vedro pro mě moc není. Proto jsem zařadil do výběru amerických měst studené Minneapolis.

co se výhledů počasí pro cestování týče, doporučuji adresu

www.yr.no

Edit: Jinak doporučuji sjednat dobré cestovní pojištění, kryjící za rozumnou cenu co nejvíce rizik, vč. dobré lékařské péče, převozu do dobré nemocnice s kvalitní péčí /v případě pobytu v zemích jako Indonésie, Laos, Kambodža, Mongolsko a pod./ a samozřejmě kryjící i náklady na nutný expresní převoz do ČR, více viz www.cestovnipojisteni.cz

Upraveno uživatelem Frostie

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...