Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

přítelkyni se uvolnil víkend (obvykle přes něj pracuje) a vyjeli bysme někam na lyže (sjezdovky). Nejlíp do Alp. Měl by někdo tip na nějakou osvědčenou cestovku, co by to komplet zajistila? Tj. odvoz min. z Prahy a zpět a ubytování; jídlo a výhodná permice je taky vítána. Jezdil jsem do Alp s CK2, ale ti už hory nedělají...

Můžete psát i tipy na dobré ubytování u nás (tam už se dopravíme sami .-) )

Předem díky za info.

Odesláno

já byl před měsícem na dachstein west a rozhodně to NEdoporučuju. horší než v čechách. uplná katastrofa. pak jsem byl na víkend v hintertuxu a to bylo uplně super. cestovky neporadím bo to nezařizuju :-/

Odesláno

Zdravím,

přítelkyni se uvolnil víkend (obvykle přes něj pracuje) a vyjeli bysme někam na lyže (sjezdovky). Nejlíp do Alp. Měl by někdo tip na nějakou osvědčenou cestovku, co by to komplet zajistila? Tj. odvoz min. z Prahy a zpět a ubytování; jídlo a výhodná permice je taky vítána. Jezdil jsem do Alp s CK2, ale ti už hory nedělají...

Můžete psát i tipy na dobré ubytování u nás (tam už se dopravíme sami .-) )

Předem díky za info.

Tobě radit je dost těžké, viz. vlákno o opravdu teplé zimné bundě.

Udělám jen takový matný pokus o radu.

Zkus se mrknout na www.nev-dama.cz

Tam si najde fleka na lyže expert i ten, kdo je spokojen s málem, hlavně, že je to levné.

Odesláno

Mám dobrou zkušenost s Gasteinem i Tuxem. Rozdí je v tom, že gastain je komornější. podívej se na jejich web je tam pool místních hoteliérů všech urovní. Obvykle do 24 hodin dohoda jistá. pak prostě skoč do auta je to. Na co s tím zatěžovat cestovku?

gastein.at

tux.at

Odesláno

Mohu potvrdit, že cestovka nev-dama je v pohodě, jezdíme s nimi parta již několik let a vždy bez problémů" A pokud na týden, tak za mě Itálie, záruka počasí, výborné jídlo, dobrý ceny a jeden z mála států, kde nás mají ještě rádi, no určitě více, než Francouzi nebo Rakušáci :D Projel jsem všechny země a Itálie je prostě nej, nej" Za dva týdny jedeme Passo Tonale, šest dní lyžování, ubytování v luxusním hotýlku, ski pasy, komplet asi ze devítku, to je solidní"

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Mohu potvrdit, že cestovka nev-dama je v pohodě, jezdíme s nimi parta již několik let a vždy bez problémů" A pokud na týden, tak za mě Itálie, záruka počasí, výborné jídlo, dobrý ceny a jeden z mála států, kde nás mají ještě rádi, no určitě více, než Francouzi nebo Rakušáci :D Projel jsem všechny země a Itálie je prostě nej, nej" Za dva týdny jedeme Passo Tonale, šest dní lyžování, ubytování v luxusním hotýlku, ski pasy, komplet asi ze devítku, to je solidní"

Tak pod to se podepíšu, v Passu jsem byl 3x a vždy super. Pěší dostupnost vleků téměř ze všech ubytovacích kapacit. Jen ta porce kilometrů mimo dálnici by mohla být menší.

Odesláno (upraveno)

ja osobne bych doporucil take italii, ze stejnych duvodu, co napsal Afri. Jen se mi libylo o trochu vic v Madone di Campiglio :-)

Na Passu je vyborna ta hospudka nahore pod ledovcem ;-)

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Děkuji za rady (vč. té bundy, co píše marosh - mám N3B, co jste mi poradili :-) ).

www.nev-dama.cz má zajímavé tipy, ale spíš na celý týden. Bohužel nic přes daný víkend nenabízí. Koukám ještě teda jinam. Bohužel asi budu muset vzít den / dva volno nad rámec víkendu, protože do Alp na 2 noci snad žádná CK už nejezdí.

Itálie by byla fajn, ale jestli má cenu na víkend... spíš to vidím na obligátní Rakousko.

Autem jet nechci, nemám zájem ještě po práci někam přes noc řídit x hodin, a hlavně ne zpátky po celodenním lyžování. To mi jako žádná výhoda nepřijde.

Odesláno

ja osobne bych doporucil take italii, ze stejnych duvodu, co napsal Afri. Jen se mi libylo o trochu vic v Madone di Campiglio :-)

Na Passu je vyborna ta hospudka nahore pod ledovcem ;-)

Jo, jo pod Presenou, těším se tam na pívečko, to máš pravdu :cheers: Jeden den si plánujeme dát tenhle kopeček celej pěšky až nahoru" Do Passa jedu po druhé, ale jinak v Itálii je všude dobře, někde i lépe jak píšeš, dávám ji asi po osmý a vždycky pohoda :guitar:

Odesláno

Jo, jo pod Presenou, těším se tam na pívečko, to máš pravdu :cheers: Jeden den si plánujeme dát tenhle kopeček celej pěšky až nahoru" Do Passa jedu po druhé, ale jinak v Itálii je všude dobře, někde i lépe jak píšeš, dávám ji asi po osmý a vždycky pohoda :guitar:

joo,tak to si dobre maknete. Doufam, ze to date po ty cerny sjezdovce, co vede pod kabinkou :-D :-D to to pivko bude patj neuveritelne chutnat ;-)

Odesláno

S Itálií neuděláš nikdy chybu, ať už je to Madonna, Marilleva, Marmolada, Tonale, osobně mám nejraději Livigno, to je ale na celej týden. Pokud z Práglu na víkend, tak určitě GaPa.

Odesláno

Ještě nabídnu Kaunertal. Je to ledovcový kotel se sjezdovkou okolo 7km a je to tam super. Jen je riziko, že v případě lavinového nebezpečí to zavřou a nedostaneš se tam a musíš za lyžovačkou asi hodinu autem.

Odesláno

tam je to moc dobrý to potvrzuju ale do kitzbuhelu už je to pak kousíček a tam je to podle mě lepší

Ten Kaprun je taky můj tip na víkend.

Jeden kopec pro všechny.

Vyblbneš se s dětma, když bude počasí a zájem mraky prašanu, černá je tam taky a je to vodcaď kousek.

Já, když jsem tam byl naposled, vyjížděl ve 4 ráno, rovnou na kopec a v neděli po lyžování zpět.

Žádnej problém.

Odesláno

Jezdíme cca středa - neděle. 3 dny lyže do Kaprunu nebo směr Kitzbuhel nad Mittersillem. Ubytko v českém penzionu kousek od Kaprunu. myslím že www.ceske-alpy.cz

Odesláno

Pánové, a co vás na tom Kaprunu tak zaujalo. Dle mého soudu není ten kopec příliš lyžařsky zajímavej. Je tam pěkně, to jo, ale na dobrý lyžování je v Rakousku halda lepších středisek.

Pokud se tam ale vypravíš, zkus

http://www.stflorian-kaprun.cz/cz/uvodni-strana/

Hotel vlastní bývalý fotbalový bafuňář Košťál, domluvíš se česky a ještě jsem dostal slevu 10 Euro/osoba/den.

Na Maiskögel to máš 150m pěšky a na ledovec 10 min. autem. Moje zkušenost, Kaprun narvanej k prasknutí, Maiskögel liduprázdný a lyžovačka super.

Návštěvník Snow
Odesláno

to HDS1200 - myslel jsem jen na víkend, to může Zell am See bohatě stačit. Na delší dobu mohu z vlastní velmi dobré zkušenosti doporučit St.Anton. Ovšem, cesta je daleká, není na sobotu a neděli.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...