Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pořídil jsem si Traktory s šedým pruhem, ale ten cifr je hodně špinavý. Máte nějaké tipy, čím to vyčistit do bílého (bílo-šedého) lesku? Třeba uchoštour namočený v lihu by pomohl? Mám dávat pozor abych neotřel indexy a ten šedý pruh? 

Děkuju za rady, V.

Jestli se toho dotkneš lihem nebo jakýmkoli organickým rozpouštědlem, tak máš po cifru. Tady jsem v příspěvku 3157 popsal čištění osmi traktorových ciferníků, tak se na to koukni:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/372-report-z-dnesniho-drancovani-bazaru-a-zastavaren/page-158

Mně se osvědčilo: Uchytit cifr na prázdnou obrácenou kafekapsli od tchiba, zakalit trochu destilované vody střikancem Sitolu a jednou kapkou jaru kvůli smáčivosti, a dětským uchošťourem namočeným do tohoto roztoku opatrně rolovat po cifru (ne otírat) a modlit se, aby tam zůstaly nápisy, což ti nikdo nezaručí.

Odesláno (upraveno)

Jestli se toho dotkneš lihem nebo jakýmkoli organickým rozpouštědlem, tak máš po cifru. Tady jsem v příspěvku 3157 popsal čištění osmi traktorových ciferníků, tak se na to koukni:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/372-report-z-dnesniho-drancovani-bazaru-a-zastavaren/page-158

Mně se osvědčilo: Uchytit cifr na prázdnou obrácenou kafekapsli od tchiba, zakalit trochu destilované vody střikancem Sitolu a jednou kapkou jaru kvůli smáčivosti, a dětským uchošťourem namočeným do tohoto roztoku opatrně rolovat po cifru (ne otírat) a modlit se, aby tam zůstaly nápisy, což ti nikdo nezaručí.

To zní jako výzva. Snad to dobře dopadne! Díky za radu a odkaz na vlákno!

(a ostatním také děkuji za připomínky)

Upraveno uživatelem vikinho
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Mám dotaz, dají se z jakýchkoliv primek udělat traktory. Při renovaci by se dal ciferník traktor. Nebo to nejde? Jsou něčím specifické.

Pokud by se Ti traktory zalíbily /i přes nulovou vodotěsnost/,tak si na Aukru koupíš traktory /cca 500kč/ a necháš si je v Eltonu dát do nerezu.Počítej s částkou cca 10000kč.Z jakýchkoliv primek traktory udělat nejdou,protože každý typ má jinde nožičky pro upevnění ciferníku.Záleží jaký strojek je použit.Když postneš typ traktorů co by se Ti líbil  /s datumem či bez/,řekneme Ti jaký strojek v tom je.

Odesláno

Mám pár otázek k prim

1. Pokud jsou prim automaty, jak dlouho půjdou aniž bych je měl na ruce?

2. Pokud se uvádí že nepřesnost je cca -30+60s za den, seřizujete si je každý den, nebo Vám na 5ti minutách nezáleží?

3. Pokud jsou originál prim nenošené, jak dlouho vydrží chrom nebo pozlacení než se oškrábe?

Odesláno

Mám pár otázek k prim

1. Pokud jsou prim automaty, jak dlouho půjdou aniž bych je měl na ruce?

2. Pokud se uvádí že nepřesnost je cca -30+60s za den, seřizujete si je každý den, nebo Vám na 5ti minutách nezáleží?

3. Pokud jsou originál prim nenošené, jak dlouho vydrží chrom nebo pozlacení než se oškrábe?

ad 1. než se odvine péro

ad 2. při dražbě na Aukru, nebo při souloži je 5 minut dost zásadní veličina a dost na nich záleží, většinou mi ale na 5ti minutách nezáleží, jen kdybys napsal tu rovnici, ze které vychází, při té fabrikou deklarované nepřesnosti, že to dělá denně 5 minut.

ad.3 šmirglem 1000 a méně tak 5 minut okolo nožiček je to ale vopruz.

Odesláno

ad 1. než se odvine péro

ad 2. při dražbě na Aukru, nebo při souloži je 5 minut dost zásadní veličina a dost na nich záleží, většinou mi ale na 5ti minutách nezáleží, jen kdybys napsal tu rovnici, ze které vychází, při té fabrikou deklarované nepřesnosti, že to dělá denně 5 minut.

ad.3 šmirglem 1000 a méně tak 5 minut okolo nožiček je to ale vopruz.

Fakt odborné odpovědi.

Odesláno

1-mi jdou automaty když je odložím po nošení víc než 36h

2-záleží na seřízení,jak je na noc odložíš-víčko nahoru či dolů-kus od kusu se liší(teď je nosím 3 týdny a 5s rozdíl)

3-záleží na kolik mikronu bylo pouzdro zlaceno - 5 , 10, 20 ,čím víc,tím déle,ale hlavně jak se potí ruka.

Odesláno

Fakt odborné odpovědi.

Já taky nejsem odborník  ;) , jen mám dojem, že si z nás Koktin dělá tak trochu, ve všech svých příspěvcích, prču, tak jsem mu to vrátil. A jestli to myslí vážně, tak potěš pánbůh.

Odesláno

Já taky nejsem odborník  ;) , jen mám dojem, že si z nás Koktin dělá tak trochu, ve všech svých příspěvcích, prču, tak jsem mu to vrátil. A jestli to myslí vážně, tak potěš pánbůh.

přesně tak, na hrubej pytel hrubá záplata...

Odesláno

Nechápu proč bych si měl dělat srandu, prostě se ptám, když nevím odpověď. Prosím v jakém dalším příspěvku je z otázky vidět sranda?

vše to ovšem souvisí s tvoji touhou po okamžité odpovědi, resp. neochotě si pročíst toto forum, kde ve spoustě tebou kladených otázek již odpověď dávno je

Odesláno

vše to ovšem souvisí s tvoji touhou po okamžité odpovědi, resp. neochotě si pročíst toto forum, kde ve spoustě tebou kladených otázek již odpověď dávno je

Není, nelži

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...