Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte profíci.

Je tu další nováček, který nedostatečně pročetl fórum a tudíž přichází s otázkou, která už tu byla asi mnohokrát, ale on ji prostě najít nedokázal.

Občas chodím plavat a rád vím za jak dlouho uplavu svých dvacet bazénů. Celé roky jsem používal quarzové chronografy a těšil se až doslouží a budu si moci pořídit Citizen AS4050-51E které bych dokázal sehnat kolem 15k kč. Qurzovky nyní dosloužily, ale já jsem mezi tím pronikl do tajů mechanických strojků (ne však do přehledu výrobců a jejich cenové politiky), takže když jsem vzal manželku do obchodu abych jí citizeny předvedl, dostal jsem vynadáno, že 1. jsou přeplácané a 2.nejsou mechanické. Uvědomil jsem si, že má pravdu, i když s tou přeplácaností bych to tak strašně neviděl - no a konečně se dostávám k tomu na co všichni čekáte - znáte někdo mechanické chronografy které snesou v pohodě plavání a budou v podobné cenové relaci?

Děkuji předem za pomoc.

Odesláno (upraveno)

Ahojte profíci.

Je tu další nováček, který nedostatečně pročetl fórum a tudíž přichází s otázkou, která už tu byla asi mnohokrát, ale on ji prostě najít nedokázal.

Občas chodím plavat a rád vím za jak dlouho uplavu svých dvacet bazénů. Celé roky jsem používal quarzové chronografy a těšil se až doslouží a budu si moci pořídit Citizen AS4050-51E které bych dokázal sehnat kolem 15k kč. Qurzovky nyní dosloužily, ale já jsem mezi tím pronikl do tajů mechanických strojků (ne však do přehledu výrobců a jejich cenové politiky), takže když jsem vzal manželku do obchodu abych jí citizeny předvedl, dostal jsem vynadáno, že 1. jsou přeplácané a 2.nejsou mechanické. Uvědomil jsem si, že má pravdu, i když s tou přeplácaností bych to tak strašně neviděl - no a konečně se dostávám k tomu na co všichni čekáte - znáte někdo mechanické chronografy které snesou v pohodě plavání a budou v podobné cenové relaci?

Děkuji předem za pomoc.

Ahoj, obávám se, že mechanické chronografy s požadovanou odolností, zpracováním a WR minimálně 10 bar /pro např. plavání, tobogán a skoky do vody/ do 15.000 Kč bude dost problém, mně se po delším hledání podařilo najít toto, ale je to o cca 5.000 nad limitem:

http://www.creationw...watch-2330.html

Edit: dokonce jsem zde na chronomagu našel jejich recenzi od jednoho váženého člena:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/45314-hamilton-khaki-automatic-x-wind-h77616133/

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno (upraveno)

Pokud mechanická chrona a za relativně malý peníz (ale určitě za víc jak 15k), tak tam uvnitř bude nejpravděpodobněji ETA Valjoux 7750 nebo její napodobenina. Tenhle strojek je docela vysoký a pouzdro a na konec celé hodinky budou taky dost vysoké, počítám, tak 13 - 17mm, což se nemusí příjemně nosit a v případě plavání ta hmota na ruce může být nepohodlná. Možná existuje nějaká japonská menší varianta mechanického chrona

Mám Apollony (17mm na výšku) a na plavání mi to příjemné nebylo. Raději za tímhle účelem nosím Trasery SuperSport (quartz), jsou mnohem menší a lehčí. Ale je to otázka osobních preferencí, takže můj přípsěvek ber jako můj osobní názor.

Upraveno uživatelem Sedlinarkrage
Odesláno

Mám takový pocit, že ty Hamiltony jsem viděl minulý týden v Outletu ve Vodičkově za 9.990 Kč. Někde jsem tu psal, že velmi podobné, ale v quartzu tam byly za 4.990 Kč a určitě tam byly k prodeji i automaty..... Ovšem, mýlit se mohu, jsem jen člověk....

Jinak do cca 15 tisíc by bylo hodně chronografů s ručním nátahem z Ruské výroby / Aviatory atd / ale tam bude většinou problém s WR - více jak 10 ATM tréměř nedělají a většina je 3 ATM a nebo 5ATM.

Odesláno

Přesně tyhle Hamiltony to, myslím, nejsou, ale je fakt, že v Outletu ve Vodičkovce jsou teď jedny Hamiltony v automaty a chronu za desítku. Ruku do ohně za to nedám, ale měly by to být tyhle.

A je fakt, že jsou hodně vysoký. Zkoušel jsem si je na ruce a dost mě to překvapilo. Na plavání asi nic moc.

Jinak teda moc neporadim. :)

Mám takový pocit, že ty Hamiltony jsem viděl minulý týden v Outletu ve Vodičkově za 9.990 Kč. Někde jsem tu psal, že velmi podobné, ale v quartzu tam byly za 4.990 Kč a určitě tam byly k prodeji i automaty..... Ovšem, mýlit se mohu, jsem jen člověk....

Jinak do cca 15 tisíc by bylo hodně chronografů s ručním nátahem z Ruské výroby / Aviatory atd / ale tam bude většinou problém s WR - více jak 10 ATM tréměř nedělají a většina je 3 ATM a nebo 5ATM.

Odesláno (upraveno)

Neříká se mi to lehce, ale do bazénu bych raději volil něco takového: TIMEX

Chodím také plavat a nechce se mi u mých mechanických miláčků kontrolovat pořád vodotěsnost.

Navíc jsou tyto moje hodinky větší a při plavání mě vadily.

Navíc chlor narušuje gumová těsnění.

Navíc bych měl strach, že s nima třísknu o okraj bazénu.

Navíc mi tento Timex pomůže počítat počet uplavaných bazénů (pokud jsem tedy pochopil správně LAP systém).

Asi si tedy koupím Timex, mechanické hodinky v bazénu zamknu do bezpečnostní skříňky a nasadím je zase až po odchodu z bazénu.

Přemýšlel jsem i nad TÍMTO, ale nedělám kotoulovou obrátku a tak nevím, jestli by mi to automaticky počítalo bazény správně. Navíc se neprodávají v ČR a tak nevím, jak bych řešil přetěsnění.

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno

Co bys řekl na Tissoty?

http://www.chrono24.cz/tissot/t-navigator-chronograph-black-dial-mens-watch-t0624271105700--id1942870.htm

Jsou sice taky trochu vyšší (15mm), ale podle mě vypadají do bazénu docela dobře. I když já bych tedy osobně

u každého mechanického chronografu měl velkou starost zmáčknout tlačítko pod vodou. Pokud se dobře pamatuju,

tak v návodu mých Certin bylo přímo napsáno, že s tlačítky se má manipulovat jen na suchu (ale to může být

taky jen přehnaná opatrnost).

Jinak bych řekl, že na měření času při plavání jsou (jak už tady někdo řekl) fakt nejlepší nějaký umělohmotný

japonský quartzy ;-) Z vlastní zkušenosti mohu na plavání doporučit Citizen Skyhawk, ale ty nesplňují Tvé

požadavky - není to mechanika.

Odesláno

Nevidím důvod nosit do bazénu mechanické hodinky. Mám Swimowateasi pět let. Mezi tím jsem vystřídal desítky mechanik, ale Swimowate je stálice. Počítají uplavané bazény (já jich např včera dal 160, takže to už se pamatuje hůře než dvacet, navíc si člověk nemusí zasírat hlavu počítáním a může se soustředit na jiné věci), čas, spálené kalorie, efektivitu. Nejvymakanější věcička do vody, co znám. A stojí pár šupů. Dají se koupit i u nás na plaveckých webech, ale UK je v pohodě a je to bez DPH, cla..Nejsou sice žádná designová pecka, ale já do bazénu chodím plavat, ne exhibovat.

Odesláno (upraveno)

Přímo na plavání bych řešil asi takhle http://sites.garmin.com/swim/ ,jen ukázka,snažil bych se najít třeba něco od Casio na světlo a je pokoj.

Citizeny co jsi vybral si umím představit všude jinde jen ne v bazénu pro rychlý odečet časů a mezičasů,třebaže se dělají v titanu.Nějaký to jen tak plácání proč ne,ale na měření času (tedy i vážnější přístup k plavání) to ne.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Nevidím důvod nosit do bazénu mechanické hodinky. Mám Swimowateasi pět let. Mezi tím jsem vystřídal desítky mechanik, ale Swimowate je stálice. Počítají uplavané bazény (já jich např včera dal 160, takže to už se pamatuje hůře než dvacet, navíc si člověk nemusí zasírat hlavu počítáním a může se soustředit na jiné věci), čas, spálené kalorie, efektivitu. Nejvymakanější věcička do vody, co znám. A stojí pár šupů. Dají se koupit i u nás na plaveckých webech, ale UK je v pohodě a je to bez DPH, cla..Nejsou sice žádná designová pecka, ale já do bazénu chodím plavat, ne exhibovat.

Prosimtě, na jakém principu funguje to počítání bazénů?

Musíš dělat kotoulovou obrátku?

Odesláno (upraveno)

Prosimtě, na jakém principu funguje to počítání bazénů?

Musíš dělat kotoulovou obrátku?

Já jsem se na Poolmate nechal nalákat díky referenci od Organica, a nelituju.

Kotoulovku nemusíš, čidlo zrychlení zkrátka odliší normální tempo od obrátky, doporučuje se mít hodinky na ruce, která nedělá záběr jako první. Pokud plaveš nohy nebo techniku jednou rukou, musíš doplnit bazény v kompu. Bazény počítají naprosto spolehlivě, s výjimkou nějakých nepravidelností v tempu (zastavíš se v půlce bazénu a rozjedeš se znova -- nejspíš to vyhodnotí jako obrátku).

Oproti mechanikám s centrální seku*ndovkou mají jedinou nevýhodu, přes brýle nejsou zrovna vzor čitelnosti, hůř se sleduje aktuální rychlost na bazén (chodím na bazén, kde nejsou velké hodiny se seku*ndovkou).

Edit: Zase jsem nepomyslel na to, že na hodinkovém fóru je s e k u n d a sprostý slovo .-)

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odesláno

Já jsem se na Poolmate nechal nalákat díky referenci od Organica, a nelituju.

Kotoulovku nemusíš, čidlo zrychlení zkrátka odliší normální tempo od obrátky, doporučuje se mít hodinky na ruce, která nedělá záběr jako první. Pokud plaveš nohy nebo techniku jednou rukou, musíš doplnit bazény v kompu. Bazény počítají naprosto spolehlivě, s výjimkou nějakých nepravidelností v tempu (zastavíš se v půlce bazénu a rozjedeš se znova -- nejspíš to vyhodnotí jako obrátku).

Oproti mechanikám s centrální seku*ndovkou mají jedinou nevýhodu, přes brýle nejsou zrovna vzor čitelnosti, hůř se sleduje aktuální rychlost na bazén (chodím na bazén, kde nejsou velké hodiny se seku*ndovkou).

Edit: Zase jsem nepomyslel na to, že na hodinkovém fóru je s e k u n d a sprostý slovo .-)

Díky, to zní zajímavě. Kde jsi je kupoval?

Odesláno

Do toho bych taky šel. Napište odkaz na prodejce. Klidně nás může objednat víc najednou, ne?

Šel bych do toho.

Odesláno

Do toho bych taky šel. Napište odkaz na prodejce. Klidně nás může objednat víc najednou, ne?

Viz odkaz, co postoval Organic.

Jinak totožný střeva v trochu jiném pouzdře = Speedo Aquacoach. Lze zkusit objednat např. u Holinkáče zde.

Odesláno

hele, wimppi, pokud nepujdes do tech digitalek, tak za plus minus stejne penize muzes mit Seiko Solar Diver - ja mel SSC021P1. trosku bezpohlavni, ale nejde jim nic vytknout. chronograf + 200m.

post-4836-018435400 1361718409.gif

Odesláno

Vloni jsem byl v bazénu plavat 4x , letos ještě ani jednou....suicide_anim.gif Takže kdyby se tyhle Poolmate hromadně objednávaly, dejte mi prosím třeba info do SZ. Asi bych se přidal..smile_anim.gif

Měl jsem na plavání Panerai Daylight 250, což je asi trochu přes limit, ale pozor! Ať koupíš jakákoliv mechanická chrona, všude platí jedno pravidlo. Nesmíš ve vodě nikdy mačkat knoflíky. Nebo si do nich zatáhneš vodu.

Takže bych šel také radši do nějakech bakelitek. Mechaniky jsou zbytečně těžký. Mám ještě Triton s 1000m WR, ale jsou těžký jak prase. A bez chrona. Teď samozřejmě nemluvím o plácání v moři. Tam je jedno co mám na ruce.

Odesláno

Ať koupíš jakákoliv mechanická chrona, všude platí jedno pravidlo. Nesmíš ve vodě nikdy mačkat knoflíky. Nebo si do nich zatáhneš vodu.

Donedávna bola jedna výnimka u automatov, Omega SMP Chrono, kde sa dal používať chronograf pod vodou, ale myslím, že dnes už je viac výrobcov, ktorí tento problém vyriešili. Viem o Breitlingu, ktorý sa tým nie tak dávno chválil.

Odesláno

Ts ts ts, Panerai, Omega...jeste Jaeger LeCoultre vytáhnete :) Plaval jsem s Rolexama, ale ty bazény počítat neumí a do páry jsem se s nima bál. S plastakama chodim do páry pravidelně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...