Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 28. 2. 2013 v 10:50, Frostie napsal:

Nezlob se na mne, ale nepřipadá mi psychologicky vhodné chtít řešit slevu s "unaveným" zaměstnancem, který se už vidí doma nebo minimálně v hospodě, 10 minut před zavíračkou.

Jestlize si prijede zakaznik, ktery si prijde koupit hodinky za 6k EUR, tak zadna zaviracka na cas neexistuje. Mozna tak ve Vankovce, ale ve Wempe by nic takoveho nemelo nastat. Prodavac byl evidentne mimo a za tu tecku na zaver by si fakt zaslouzil ty hodinky nechat lezet a odejit. Ale chapu, ze touha byla silnejsi...

• Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 28. 2. 2013 v 14:00, panedge napsal:

10-15% na Panerai nedostanes,to se dava na Omegu,nebo Breitling.

Já dostal na PAM270 20% :-)

Stálo mě 3 návštěvy během 1 měsíce..

Odesláno

Uf, přečetl jsem si to a je mi z toho všelijak, každopádně dobře, žes to napsal. Měl bych k tomu pár postřehů, tak snad jen úvodem, že už nějaký ten pátek ve Vídni žiju:

1) Takovéhle chování jsem ve Vídni (a nakonec nikde v Rakousku) nezažil a bez přehánění mě to šokuje. Ne, nezažil jsem nic takového ani při objednávce piva v poslední knajpě na periferii po zavíračce...

2) Wempe ve Vídni (předpokládám na Kaertner Strasse, jiný tam asi není) je fakt divný obchod, byl jsem tam jen jednou a byť se mi nestalo nic takového, nemám v plánu se tam vrátit. Celý koncept toho obchodu je divný, mají plné výlohy, ale vevnitř vůbec nic - jen stolečky na ukázání. Co víc, tvrdili mi, že všechno co mají na krámě je ve výlohách, což je ve srovnání s dalšími obchody (které mají plné trezory a i v maličkém butiku můžou mít komplet produkci, viz níže) nepředstavitelné. Jednání tam bylo chladné, nezainteresované a co se týče slev na Panerai, něco zajímavého se čekat nedá. Byl jsem se tam podívat právě na jedny Panerai (a Chopardy) a u Panerai mi paní říkala, že dostávají vždycky jediný kus od modelu a že je snadno prodají, tudíž o slevách se moc nebaví. Říkala, že Panerai na objednávku (stejně jako i třeba nestandardní řemeny a spol.) mají dodací lhůty 2 - 4 měsíce a ať vezmu, co je, nebo budu litovat. No, jak se mi ty hodinky líbily, už po tomhle jsem přestal uvažovat, že bych tam něco kupoval...

3) Tohle celé je divné už v kontextu toho, kolik hodinářství je kolem na Kaertner Str. nebo Graben - a musím říct, že butiky Omegy nebo IWC jsou dle očekávání na úrovni (mají komplet všechno, jednání je jinde a nic takového si tam představit nedovedu), o řád jinde je to i ve velkém obchodě přes ulici od Wempe (tuším Wagner?) a Bucherer je ovšem kapitola sama o sobě...

4) Pořád o tom přemýšlím a fakt nechápu... Samozřejmě stejně jako v centru Prahy mají ve Vídni "obchodně" nejradši Rusy, protože na nějakou tu pětku nekoukají. Ale Češi jsou pro Rakušáky historicky spřátelený národ a - soudě podle sebe - je jim buď jedno, že jsi Čech, nebo jsou rádi; naopak ne. A tak jen přemýšlím, jestli tenhle super drzej blbec byl sám Vídeňák, kdybys věděl jméno, asi by se vidělo...

5) Že do tohohle obchodu nemá smysl chodit (natož jezdit) je z tohohle vlákna asi jasné - tak z opačné strany, ať neskončíme negativně... Nejsou ve Vídni hodináři jen v centru a velmi dobré zkušenosti (ať co do jednání, servisu, tak i cen) mám u Schwoedt v 9. Bezirku (AD Zenith, Ebel, Grand Seiko, Breitling, Longines,...), pro tyhle značky můžu doporučit a btw, možná tam ještě pořád mají pár kousků loňských Zenithů za polovic...

Odesláno
  V 4. 3. 2013 v 20:06, IntoPicture napsal:

Uf, přečetl jsem si to a je mi z toho všelijak, každopádně dobře, žes to napsal. Měl bych k tomu pár postřehů, tak snad jen úvodem, že už nějaký ten pátek ve Vídni žiju:

1) Takovéhle chování jsem ve Vídni (a nakonec nikde v Rakousku) nezažil a bez přehánění mě to šokuje. Ne, nezažil jsem nic takového ani při objednávce piva v poslední knajpě na periferii po zavíračce...

2) Wempe ve Vídni (předpokládám na Kaertner Strasse, jiný tam asi není) je fakt divný obchod, byl jsem tam jen jednou a byť se mi nestalo nic takového, nemám v plánu se tam vrátit. Celý koncept toho obchodu je divný, mají plné výlohy, ale vevnitř vůbec nic - jen stolečky na ukázání. Co víc, tvrdili mi, že všechno co mají na krámě je ve výlohách, což je ve srovnání s dalšími obchody (které mají plné trezory a i v maličkém butiku můžou mít komplet produkci, viz níže) nepředstavitelné. Jednání tam bylo chladné, nezainteresované a co se týče slev na Panerai, něco zajímavého se čekat nedá. Byl jsem se tam podívat právě na jedny Panerai (a Chopardy) a u Panerai mi paní říkala, že dostávají vždycky jediný kus od modelu a že je snadno prodají, tudíž o slevách se moc nebaví. Říkala, že Panerai na objednávku (stejně jako i třeba nestandardní řemeny a spol.) mají dodací lhůty 2 - 4 měsíce a ať vezmu, co je, nebo budu litovat. No, jak se mi ty hodinky líbily, už po tomhle jsem přestal uvažovat, že bych tam něco kupoval...

3) Tohle celé je divné už v kontextu toho, kolik hodinářství je kolem na Kaertner Str. nebo Graben - a musím říct, že butiky Omegy nebo IWC jsou dle očekávání na úrovni (mají komplet všechno, jednání je jinde a nic takového si tam představit nedovedu), o řád jinde je to i ve velkém obchodě přes ulici od Wempe (tuším Wagner?) a Bucherer je ovšem kapitola sama o sobě...

4) Pořád o tom přemýšlím a fakt nechápu... Samozřejmě stejně jako v centru Prahy mají ve Vídni "obchodně" nejradši Rusy, protože na nějakou tu pětku nekoukají. Ale Češi jsou pro Rakušáky historicky spřátelený národ a - soudě podle sebe - je jim buď jedno, že jsi Čech, nebo jsou rádi; naopak ne. A tak jen přemýšlím, jestli tenhle super drzej blbec byl sám Vídeňák, kdybys věděl jméno, asi by se vidělo...

5) Že do tohohle obchodu nemá smysl chodit (natož jezdit) je z tohohle vlákna asi jasné - tak z opačné strany, ať neskončíme negativně... Nejsou ve Vídni hodináři jen v centru a velmi dobré zkušenosti (ať co do jednání, servisu, tak i cen) mám u Schwoedt v 9. Bezirku (AD Zenith, Ebel, Grand Seiko, Breitling, Longines,...), pro tyhle značky můžu doporučit a btw, možná tam ještě pořád mají pár kousků loňských Zenithů za polovic...

jj, Schwödt je velmi populární hodinářství dry.gif, viz:

http://www.vienna.at/juwelier-schwoedt-in-1090-wien-ueberfallen/news-20110907-10392954

Odesláno

IntoPicture: Děkuju za zasvěcené postřehy. - Já to beru jako důkaz, že ani v rámci takové firmy, jako je Wempe, neexistuje jedna všeobecná firemní kultura. Sám mám jen dobrou zkušenost s německými pobočkami (Drážďany, Mnichov) - takže prosím, kvůli vídeňským zvláštnostem šmahem neodsoudit všechny .-) Navíc je Wempe velký řetězec, sklad mají on-line propojený a za pár vteřin zjistí, zda a ve které pobočce hledaný model je k dispozici, případně zajistí přemístění k sobě. Navíc jak jsou velcí, tak myslím objednávky jim výrobci potvrzují s ohledem právě na význam Wepeho coby distributora. Konečně v Mnichově jsem koukal, co všechno dokážou vytáhnout z trezoru (např. od JLC měli k dispozici všechny tři donedávna souběžně vyráběné reference Master Control, starší 40 mm, novou 39 mm i asijskou 37 mm, s prodavačem se šlo bavit o všech detailních odchylkách, tak zasvěcenou a do hodinek nadšenou obsluhu jsem nepotkal ani ve vlajkovém butiku JLC v Paříži); pravda, v Drážďanech tak zásobení nebyli. Ale i tak, i po této stránce to zdá se ve Vídni funguje jinak... škoda.

Odesláno
  V 4. 3. 2013 v 20:57, Frostie napsal:

jj, Schwödt je velmi populární hodinářství dry.gif, viz:

http://www.vienna.at...110907-10392954

Jojo, oni tam taky už mají kukaň se skenerem a pokud není skener ok a obsluha nepotvrdí, tak se člověk nedostane dovnitř ani ven (některé banky to mají pro přístup dovnitř taky), celkem zajímavé opatření. Ale když si vzpomenu, jak chtěl kolega ukázat "nějaké Breitlingy" a ve finále to skončilo zablokovanými dveřmi a platy se snad 100 kusy na pultě v jeden moment, tak se jim nedivím :) .

• po 3 týdnech...
Odesláno

Zdravím,

tak takovýhle chování od obchodníka bych nestrpěl ať je to kdekoli.... .. je to neomluvitelný !!!

Ale můžeš si za to sám. Asi na tobě bylo opravdu vidět, že to koupíš ať se bude dít cokoli...

Ty obchodníci nejsou blbý a vycítí to z Tebe...

Já bych to tam nekoupil ani za nic. Jde přece o mý penize a je úplně jedno jestli si takový zasraný Panerai za 6 T EUR  koupím  teď, nebo jestli si je objednám a počkám na ně i 3 nebo 4 měsíce !!!! To už nehraje žádnou roli...

Ale kdo chce kam....

Odesláno
  V 26. 3. 2013 v 13:25, glanc napsal:

Zdravím,

tak takovýhle chování od obchodníka bych nestrpěl ať je to kdekoli.... .. je to neomluvitelný !!!

Ale můžeš si za to sám. Asi na tobě bylo opravdu vidět, že to koupíš ať se bude dít cokoli...

Já bych to tam nekoupil ani za nic. Jde přece o mý penize a je úplně jedno jestli si takový zasraný Panerai za 6 T EUR  koupím  teď, nebo jestli si je objednám a počkám na ně i 3 nebo 4 měsíce !!!! To už nehraje žádnou roli...

Ale kdo chce kam....

Díky za hodnotné rady. A já si furt říkal proč mi ty obchody nejdou.

Ale vážně, každý jsme holt jiný a já ty jak píšeš zas.aný Panerai fakt chtěl a fakt jsem je chtěl ihned. Řeči o tom, že protože chci něco koupit tak si zasloužím neslušné jednání jsou kravina. Mám co dočinění s celou sítí prodejen, do které každý den vstupuje spousta zákazníků s jasným úmyslem koupit. Mám snad nařídit aby je proto odírali, či k nim byli neslušní? Toto je regulérní prodejna a nikoliv kšeftík mezi dvěma vexláky, kteří se hodlají navzájem odrbat.

Odesláno
  V 26. 3. 2013 v 13:25, glanc napsal:

Zdravím,

tak takovýhle chování od obchodníka bych nestrpěl ať je to kdekoli.... .. je to neomluvitelný !!!

Já bych to tam nekoupil ani za nic. Jde přece o mý penize a je úplně jedno jestli si takový zasraný Panerai za 6 T EUR koupím teď, nebo jestli si je objednám a počkám na ně i 3 nebo 4 měsíce !!!! To už nehraje žádnou roli...

Ale kdo chce kam....

Prosim te drz radsi hubu

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)
  V 27. 2. 2013 v 22:39, Josef01 napsal:

Hm pěkný, to bych ho poslal i s hodinkama do prde.le....

Hmmm ... souhlasím, toto by mě urazilo až tak, že bych se bez dalšího sebral a odešel, a to i kdyby moje hodinková touha byla našponovaná až někam, bylo by to silnější ...

Upraveno uživatelem rorda
  • Po roku...
Odesláno

Je normální čekat na opravu hodinek 7 týdnů??? Jak je to s jejich legislativou? Mám ve Wempe na opravě IWC 7days. Absolutně bez reakce, musel jsem se po měsíci ozvat co se jako děje. Odpověď od nějaké asistentky ve stylu "budou možná po půlce listopadu".

Odesláno
  V 28. 10. 2014 v 11:56, ondralbc napsal:

Je normální čekat na opravu hodinek 7 týdnů??? Jak je to s jejich legislativou? Mám ve Wempe na opravě IWC 7days. Absolutně bez reakce, musel jsem se po měsíci ozvat co se jako děje. Odpověď od nějaké asistentky ve stylu "budou možná po půlce listopadu".

Tohle by ne taky zajimalo. Lze odstoupit od kupni smlouvy kvuli reklamaci nevyrizene do 30d?
Odesláno

Pokud vím, tak ani u nás neřeší 30 dnů, klidně řeknou "počítejte 3-5 týdnů". Ještě jsem neyslyšel, že by tam někdo přišel a požadoval vrácení peněz za hodinky. Já to měl podobné, při odeslání hodinek do Švýcarska, pravda, nebyla to záruční oprava.

Odesláno

30 kalendárnych dní je pri oprave zákonom daných (na Slovensku) v rámci 2 ročnej garančnej doby. Pri pozáručnej oprave to nie je časovo obmedzené a je to na dohode medzi obchodníkom (servisom) a klientom.

Odesláno
  V 28. 10. 2014 v 11:56, ondralbc napsal:

Paneraie mi tam před 2 lety opravovali snad 2 nebo 3 měsíce, nahlásili to předem. V Carollinu by to bylo ještě o 2 týdny déle (pošta tam a zpět).

Obávám se, že rychleji to dokážou jen kamarádi Knespl&Majzlík, ale i to už není časově, co bývalo :-)

7denní IWCčka taky někam putujou, takže trpělivost. Jinak mi teda z Drážďan dycky volali na mobil, jakmile hodiny byly zpět. Naposled jsem tam byl dneska :-)

Odesláno

Tohle není spotřebka a šikovných hodinářů je velmi málo, takže ty termíny jsou prostě dlouhé a bude hůř.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...