Přejít na obsah

Univerzální hodinky, které nebudu muset sundat?

A10

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, protože už si nevím rady s mým výběrem univerzálních hodinek poprosím o radu. Chci hodinky, které nebudu muset prakticky sundávat při žádné aktivitě. A v žádném ročním období zima, léto .... a chci si je po "dlouhou" dobu udržet, jako mé jediné a proto ta univerzálnost.

hodinky pro běžné nošení ke sportovnímu oblečení, plavání, turistika s holemi (nordwalking). .....................

A technické požadavky:

- automaty ? nevím jestli je to vhodné vzhledem k otřesům při turistice??

- safírové sklíčko

- robustní ocelové pouzdro, pokud možno neleštěné

- velmi jednoduchý a přehledný ciferník s jednoduchou datumovkou

- žádné velké barevné variace

- nejsem zastáncem ocelových tahů, ale asi je to dobré univerzální řešení. Případně kaučuk (kvůli údržbě a mému pocení)

- rozměr do 44mm (mám ruku cca. 17cm)

- pokud možno swiss made, germany made

- velmi bych uvítal, kdybych moch hodinky zakoupit v ČR se zárukou a servisem v ČR

- slušná luminescence

A teď nastává ten problém kolik za ně dát?? Moje maximum je tak 10 000,- Kč Ale pokud míň budu jen rád. Pro představu něco jako....

- Wenger Sea Force 01.0641.103

- Steinhart Ocean 44

a ještě se mi velmi libí Vostok Europe Anchar, ale vadí mi minerální sklíčko a bojím se kvality. A jsou velké ale asi bych to "přežil":-) a nejsou swiss.

Poprosil bych Vás tedy o nějaké návrhy. Děkuji A10.

• Odpovědi 48
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Děkuji za první nápady. Vemu to popořadě - tak ty první Steiny se mi moc nelíbí a pro mne je GMT zbytečné. Na Archimede jsem velmi vážně koukal a moc se mi zamlouvají, ale jsou už přes limit jinak asi ideál.

A k Marathonům se vyjádřím zvlášť, protože je to moje srdcová záležitost. Už jsem byl majitelem JSAR. Marathony jsou nádherné military watch, ale cena je přes limit a nejsem si jistý jestli Chris přes svůj eshop www.chronometer.net posílá z Nizozemska jako v minulosti. Clo a DPH bych opravdu platit nechtěl a tím ještě navyšovat cenu. A taky se bojím servisu, protože kdybych s nima měl nějakej problém posílat je Chrisovi do USA či Nizozemska?? A čekání na servis. Ani se tak nebojím problémů se strojkem, ten bych si řešil v Praze u pánů hodinářů. Ale například odpadlá tritiová trubička (už se to stalo, viděl jsem video na internetu) špatně chodící luneta..... toho se bojím.

Ale teď Marathon na tenhle model začal dávat novou lunetu SAKRA! to se zamotává............

Odesláno

Potápky Seika už jsem měl např. Monstra už 2x a nesedli jsem si. A taky ten safír bych přeci jen upřednostnil před Hardlexem.

Odesláno

Na Archimede jsem velmi vážně koukal a moc se mi zamlouvají, ale jsou už přes limit jinak asi ideál.

Pokud by to nutne nemuseli bejt funglovky . Tak clen s nickem "Viktor" je prodaval za velmi slusnou cenu i s origo tahem, ale netusim zda uz jsou fuc nebo ne. Vlakno zamkle nema

Odesláno

Rád bych si pořídil nové hodinky, už jen pro ten pocit:-) o tom prodejci Marathonů vím, ale jeho ceny jsou minimálně o cca. 5 000,- Kč výš než na www.chronometer.net. A samozřejmě tím, obrovsky přesahují limit.

Odesláno

Marathon...no nevím. Cokoliv s trubicema je podstatně více náchylné na otřesy než klasická verze s nánosem lumi vrstvy + jsou hodinky vysoké, což má k univerzálnosti daleko. Hodinky na tahu bez plynule štelovatelné spony jako mají Marine Master nebo Rolex nejsou univerzální. Takže za mě něco na gumě a i tak bude problém s cenou.

Odesláno

O výšce marathonů vím, je trochu problém dostat je pod rukáv. Ale někdy prostě čověk kupuje srdcem a pak řeší to ostatní. O té nachylnosti k otřesu si myslím to samé. Hlavně u tohohle typu ciferníku, kdy jsou trubičky jen tak nalepené. Třeba Traser nebo Luminox je částečně schovávají za plastový věnec a to si myslím je líp chrání.

O tom tahu máš pravdu, hlavně proto že hodinky někdy na ruce uvolním třeba o jednu dírku, třeba v létě a tah by to neumožnoval.

Cena je vždycky problém. Ale jsem rád za každé vaše názory a postřehy.

Odesláno

Koupit hodinky a pak do nich safír, se mi nechce. Záruka by tím asi padla a nechci něco dodělávat. Rád bych už to měl od výrobce. Prostě vzít na ruku a nic neřešit. A dá se u nás vůbec koupit Seiko SUMO za tyhle peníze, není to stejný případ jako Monster, který se u nás dlouho neprodával?

Odesláno

A co Archimede Outdoor http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/50547-archimede-outdoor-sport/page__pid__783558#entry783558 já je používám univerzálně už dva roky. Je to trochu jiný styl, ale na menší ruku jsou vhodnější a jsou míň přes limit ;) .

Edit Kloubik byl rychlejší. Pod odkazem je moje recenze, tak na ní kdyžtak jukni.

Odesláno

pánové, děkuji za návrhy. ale velmi pomalu se začínám přiklánět k tomu, že oželím automaty a vyberu si tyhle Wengry -

http://www.hodinkywenger.cz/wenger-sea-force-01.0641.103/

- swiss made

- safír

- luneta z titankarbidu

- solidní ocelové pouzdro

- kaučukový řemen

- slušná lumi

- přehlednej ciferník

- pohání to quartz Ronda 515

- záruka 3roky.....

- rozměr akorát

a ta cena:-) snažte se mi je vymluvit!

Odesláno

Jo ty Sea Force sou sice trochu nudný ale poměr ceny a toho co nabídnou je dost zajímavej a kvůli své nudnosti sou taky dost univerzální což je + ............

Odesláno

Poměr cena/výkon je blbost, to je jen reklamni blabol, kterym si lidi okecavaji, ze je neco hnusny, ale nastesti je to levny a jakz takz to splni svuj ucel..... to jsou napriklad i hodinky Q&Q za 3 stovky a je to humus. Univerzálnost je u hodinek dost osidna, protože pak jsou tuctovy a nudný, jako v tomto případe.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...