Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A co kdybych to naostřil na tom Spydercu a pak to přejel na té kůži ? Nebo jak dosáhnout toho kompletního konvexního ostří ?

Prave tym brusenim na "smirgloch" na podlozke pod mys..

Napriklad toto v cestine

Návštěvník YPO
Odesláno

no hlavně matějka s tím má už trochu zkušenosti (jak držet úhlel) pokud to neumíš tak se na to vyser, akorát to zkurvíš

Návštěvník YPO
Odesláno

Takže co bys pro mě doporučil ty ?

to co napsal franta nebo popadni nějaký nůž na kterým ti nezáleží a trénuj 

Odesláno

Nechat to nekde nabrousit zkusenyho cloveka je asi nejlepsi varianta, udelat novy vybrus bych si taky netroufnul, ale pokud uz ma nuz konvex a potrebuje jen obcas nabrousit, tak bych se toho zase tolik nebal. Nekde jsem videl trik, ze si muzes na ostri nakreslit caru tlustym fixem a pak brousit...kdyz ji celou nesmazes, tak mas moc velky uhel, pokud to budes brat moc, tak to taky poznas. Na youtube jsou desitky navodu jak na to. Otazka je, jestli se ti vyplati kvuli jednomu nozi kupovat brusnou pastu nebo celou sadu na brouseni.

Ja pouzivam treba tuhle, brousim na tom Bark River Highland Special, nikdy predtim jsem to nedelal a nuz bez problemu holi po kazdem brouseni. 

Odesláno

Nech to nabrousit v nejakym nozirstvi. Ja jednou za pul roku vezmu všechny a nechám je nabrousit, ze holi a pohoda!

Máš recht. Ten investovanej čas a peníze za to asi nestojí. U mě je jen blbý, že v okruhu do 50 km nevím o nikom, kdo by se tím zabýval...

Odesláno

Já osobně jsem názoru, že když chce člověk používat nůž, tak by si ho taky měl umět nabrousit. A kdo nemá tu trochu zručnosti, aby si nůž nabrousil, tak by měl možná zvážit, jestli je vůbec schopný nůž bezpečně používat.

Odesláno

A u auta, mobilu, televize, pračky, bot, apod. to mas podobne. Ja jsem toho nazoru, ze pokud ne, nemel bys vubec jezdit, chodit, prát a koukat na tv.

Takze je lepsi jednou za rok nechat nabrousit u profika a je pohoda.

Odesláno

Já osobně jsem názoru, že když chce člověk používat nůž, tak by si ho taky měl umět nabrousit. A kdo nemá tu trochu zručnosti, aby si nůž nabrousil, tak by měl možná zvážit, jestli je vůbec schopný nůž bezpečně používat.

A co autem, jezdíš ? Tak doufám, že si umíš třeba vyměnit převodovku....

to je zas logika..

Odesláno

Broušení nože je jednoduchá údržba přímo související s používáním a obsluhou. Nabrousit nůž je jako nabít mobil, nafouknout kola u auta, vyměnit baterie v ovladači TV, nasypat prášek do pračky a podobně.

I samotné používání nože vyžaduje určitou zručnost a šikovnost. To si pak myslím, že ten kdo si nůž nenabrousí, ho asi ani nepoužívá, má ho jen na parádu.

Ale na druhou stranu musím uznat, že dnešní doba posouvá lidi do pozice prostý uživatel, který si sám ani neuprdne a na všechno si musí objednat specializovanou firmu. Kapitalismus samostatné lidi nepotřebuje.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...