Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mne to tiez trvalo asi 5 rokov kym som kupil prvu. Vydrzalo mi to 2 roky a pustil som ju do sveta.. O par rokov prisla tato CF insingo a som spokojny.

a4ygu6a9.jpg

Odesláno

Sebenza je super noz. Casom sa kazdy k nej dopracuje, ak to mysli s nozmi aspon trochu vazne. Ale 4-5 rokov rozmyslania je vazne dost :flex:  treba byt rozhodnejsi potom su tu este customy ;)

Odesláno

Sebenza je super noz. Casom sa kazdy k nej dopracuje, ak to mysli s nozmi aspon trochu vazne. Ale 4-5 rokov rozmyslania je vazne dost :flex:  treba byt rozhodnejsi potom su tu este customy ;)

Customama jsem začínal :cool02:   :lol2:

Odesláno (upraveno)

Detto, najprv pevnak s cepelou od Dohnalovcov a az potom RAT 1 :) momentalne dilema, ci skusit nieco od Reeva, alebo radsej investovat do spony a remena :D

Inak doma sa mi valaju dve AE damaskove cepele, hranol palisandru, co som si vlastnorucne exportoval z Madagaskaru :) a kusok ebenu a furt neviem sa dokopat k tomu z toho nieco vytvorit :(

Upraveno uživatelem Toams
Odesláno (upraveno)

Mně to taky pár let trvalo, myslím, že víc jak čtyři  :)

Možná by mohl napsat Dee, jaká byla jeho cesta  :D

No, cesta začala asi v pěti letech s rybičkou a následně s modrým zavírákem od Mikovu :) Nějaký čas jsem měl velký Victorinox s pilkou, která byla zásadní na řezání větví na luky a šípy. Během puberty jsem ztratil několik nožů různých kvalit (vystřelovák Mikov, vystřelovák z tržnice, několik švýcaráků a opinelů), následně jsem měl jiné zájmy takže jsem chodil bez nože.

Až nedávno (tři roky?) jsem si koupil Victorinox Forester (na chalupu) a limitovanou edici Victorinox Cadet (do tašky) a už to jelo. SOG, Spyderco, CKRT, kameny na broušení, registrace na zahraničních fórech... Už tehdy jsem uvažoval o Sebenze, ale zdálo se mi zbytečné dávat tolik za nůž.

Asi dva měsíce zpátky jsem usoudil že nemůžu točit hodinky a k tomu ještě nože. Bitvu o poličku vyhrály hodinky, takže jsem prakticky všechno prodal a objednal Sebenzu + Spyderco Sharpmaker.

Teď mám Sebenzu kterou tahám všude, Cadet v tašce (protože Sebenzou opravdu šroubovat nebudu), a Forester (protože pilka). Jediné co mám tak trochu navíc je SOG Twitch II, ale u něj mě fascinuje Assisted Opening a to, jak je maličký. Kameny nepoužívám, všechno jedu na Sharpmakeru a jsem happy.

Upraveno uživatelem Dee
Odesláno

Dee - tomu hovorím vývoj - gratulácia sebenza a sharpmaker túto kombináciu máločo porazí.

Ja som zamenil sharpmaker za edge pro apex a mám taký pocit že šesťnásobná cena na edge pro nie je adekvátna a sharp je lepší a rýchlejší na priebežné udržiavanie ostria. Asi sa k nemu vrátim.

Odesláno

Pani, ja som sa dnes ( tak trochu z nudy ) pustil do anodizacie titania. Mam lesteny Ti Spine a bol dost nudny, tak som sa rozhodol, ze mu pomozem. Robil som to po domacky, asi po 10 minutach studia. Ako roztok som pouzil voda+ocot+soda bikarbona. Pustil som do toho 32V@750mA a vysledok na seba nenechal dlho cakat :) . Nevyslo to na 100%, mam tam male skvrnky, ale som nadmieru spokojny :) 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...