Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

GB2 ani mne nedá spať od kedy vyšiel, ale stále si poviem, že M4 nie je pre mňa.. K PM2 - tých som mal asi 7, najviac 2 kusy naraz a potom rôzne sprint run-y a zase uvažujem, že by som do nej šiel..

A aby som iba nekecal, tak sem hodím môjho dnešného spoločníka - BM 552 v M390-ke..

post-11325-0-83447000-1466753446_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegové, prosím o radu - já jsem včera zkoušel googlit a různě hledat, nicméně, jasný názor se mi nepovedlo udělat.

Potřeboval bych tip, po kterých japonských výrobcích kapesních nožů se dívat - budget 1.000 - 3.500,- Kč, nemám problém ani se starším kusem, pokud by měl stát za to.

Děkuji

Odkaz ke komentáři

Kolegové, prosím o radu - já jsem včera zkoušel googlit a různě hledat, nicméně, jasný názor se mi nepovedlo udělat.

Potřeboval bych tip, po kterých japonských výrobcích kapesních nožů se dívat - budget 1.000 - 3.500,- Kč, nemám problém ani se starším kusem, pokud by měl stát za to.

Děkuji

Jediný japonský výrobca (v tvojej cenovej relácii) mi napadá Mcusta..

Odkaz ke komentáři

GB2 ani mne nedá spať od kedy vyšiel, ale stále si poviem, že M4 nie je pre mňa.. K PM2 - tých som mal asi 7, najviac 2 kusy naraz a potom rôzne sprint run-y a zase uvažujem, že by som do nej šiel..

A aby som iba nekecal, tak sem hodím môjho dnešného spoločníka - BM 552 v M390-ke..

Parádní Doug Ritter. Já měl tu menší verzi a asi zase budu muset pořídit. Ty custom střenky jsou boží, určitě bych pak taky tunil.
Odkaz ke komentáři

Při hledání v rámci značky Mcusta jsem narazil na tuhle srandu

http://www.noze-nuz.com/nagao/HIGO08SL.php

a objednal, tak jsem zvědav. Máte s tím někdo osobní zkušenost?

Měl jsem to ve větší verzi s blue paper steel. Dalo se to ostřit de facto jen na pastě nebo papíru (nebo water stones) jinak se to vyštipovalo. Pokud máš nůž na občasné použití a nemáš vysoké nároky tak nebudeš zklamán, ale plnohodnotný nůž to není.

Odesláno z telefonu.

Odkaz ke komentáři

Ideální nůž na roztírání másla - pokud to přežijete bez úhony, můžete k SAS  :)

Může se s ním chleba i řezat, nebo ho musíš ubodat? :) Já ty OTF furt odkládám ale určitě něco pořídím, jsou to strašně sexy nože :D

Odkaz ke komentáři

Může se s ním chleba i řezat, nebo ho musíš ubodat? :) Já ty OTF furt odkládám ale určitě něco pořídím, jsou to strašně sexy nože :D

Jsou pěkně ale na normální používání nepraktické pouzitelne na obranu a tu tak často člověk ještě nepotřebuje prozatím :-)

Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Jenže automaty můžeš používat stejně jako quartz, což tady neplatí. Mně se při běžném nošení OTF v kapse dostával pravidelně bordel(prach, atd..) dovnitř a vždy se to pak muselo rozebrat a vyčistit a namazat. Nádherná hračka, ale pouze na hraní doma v obýváku.

Tak což o to - hodinky automaty jsou pro běžné použití oproti kvarckám taky nepraktické a najdou se magoři co je kupují ;o)

Odkaz ke komentáři

Jenže automaty můžeš používat stejně jako quartz, což tady neplatí. Mně se při běžném nošení OTF v kapse dostával pravidelně bordel(prach, atd..) dovnitř a vždy se to pak muselo rozebrat a vyčistit a namazat. Nádherná hračka, ale pouze na hraní doma v obýváku.

OTF se nosí zásadně v ruce a otevřené. To pak eliminuje ty další problémy.

Odkaz ke komentáři

Jsou pěkně ale na normální používání nepraktické pouzitelne na obranu a tu tak často člověk ještě nepotřebuje prozatím :-)

Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk

Na obranu? To už teda radši nabroušenej nůž od příboru. :-D

Odkaz ke komentáři

Bob take po nem pokukuji uz par BUCK nozu mam jak je to s nositelnosti neni moc tezky a ttlusty do kapsy .

Je tak akorat, v kapse ho citim, ale neni tezkej, i ta cepel je akorat velka, pro me idealni EDC

post-22496-0-58026800-1466861022_thumb.jpeg

Sog je nejvetsi, tanto a jedte zubatej na kazdodenni pouziti se nehodi

Kershaw zase do tech vroubku se chytaji necistoty a musi se osetrovat aby se nedelala rez

Buck - ideal na kazdodenni pouziti

Upraveno uživatelem Bob
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...