Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ja mam worksharp ken onion ediciu a neviem si vynachvalit

Jo o ty presne uvazuju, jak je to narocny na nauceni se? Diky

Odesláno

Jestli nemas cas ucit se brousit noze tak zapomen na to, ze by sis to delal sam.

Mas s tou bruskou zkusenost? Jako jasny ze to musi clovek dostat do ruky, ale nehodlam ucenim se travit celou zimu. Preference jak nalozit s volnym casem mam jinde.

Odesláno (upraveno)

Tak to muzu jen podepsat.

Mam Lansky, nejaky dalsi kameny a hraju si.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jaké používáš kameny?Pár jich také mám /na břitvy/   Naniwu,Norton,Li,CF,Coti.....

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno (upraveno)

Nedám sem nic světoborného, ale mám z toho nožíku radost, protože je to dárek k Vánocům a navíc "tetovaný" hodinářským motivem. Nasbíral jsem od 80. let pár kvalitních nožů, dlouho mne nože bavily, ale v posledních letech sbírám multitooly Leatherman a nože jsou trochu na okraji zájmu. Proto se chci zeptat, jestli znáte tuhle značku a víte o ní něco bližšího, netuším třeba, kde se nože vyrábí ani jsem nenašel žádné vypovídající recenze. Já zjistil jen to, že značka snad vznikla v r.2010 ve Francii a specializuje se na tyhle ultralehké nožíky ve 3 velikostech a v různém provedení, můj je největší, s délkou čepele 9,5 cm. Za mne jen první dojmy - slícování výborné, vůle žádné, chod sametový, pojistka 100%, špička 100%, ostrost výborná, při detailním pohledu se najde pár nepatrných nedostatků na spojovacím materiálu nebo ostří, na první pohled neznatelných, ale píšu o nich, protože výrobce skutečně exkluzivních nožů by se jich nejspíš nedopustil. Ale jinak mám z nože dobrý pocit a radost, i když u mne půjde spíš o oblekovou záležitost, kde si ho umím s jeho rozměry a hmotností představit, na denní nošení určitě nebude. Díky.   

post-3283-0-29016700-1546802198_thumb.jpg

post-3283-0-98800900-1546802207_thumb.jpg

post-3283-0-89554200-1546802218_thumb.jpg

post-3283-0-04563200-1546802261_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odesláno

Moc peknej nozik .

Pouzivam obycejnou sadu Lansky a k tomu mam kameny 1500 a 3000.

Na britvu bych si netroufnul. Kdo to umi a holi mu to ma muj obdiv.

Odesláno

Nedám sem nic světoborného, ale mám z toho nožíku radost, protože je to dárek k Vánocům a navíc "tetovaný" hodinářským motivem. Nasbíral jsem od 80. let pár kvalitních nožů, dlouho mne nože bavily, ale v posledních letech sbírám multitooly Leatherman a nože jsou trochu na okraji zájmu. Proto se chci zeptat, jestli znáte tuhle značku a víte o ní něco bližšího, netuším třeba, kde se nože vyrábí ani jsem nenašel žádné vypovídající recenze. Já zjistil jen to, že značka snad vznikla v r.2010 ve Francii a specializuje se na tyhle ultralehké nožíky ve 3 velikostech a v různém provedení, můj je největší, s délkou čepele 9,5 cm. Za mne jen první dojmy - slícování výborné, vůle žádné, chod sametový, pojistka 100%, špička 100%, ostrost výborná, při detailním pohledu se najde pár nepatrných nedostatků na spojovacím materiálu nebo ostří, na první pohled neznatelných, ale píšu o nich, protože výrobce skutečně exkluzivních nožů by se jich nejspíš nedopustil. Ale jinak mám z nože dobrý pocit a radost, i když u mne půjde spíš o oblekovou záležitost, kde si ho umím s jeho rozměry a hmotností představit, na denní nošení určitě nebude. Díky.   

Za mně moc hezkej perořízek a vzhledem k tomu, že je to dar, tak bych nepátral a jen bych měl radost.

Odesláno

Honza.manta - samozřejmě že z něj mám z něj radost a budu mít i nadále, ať se to seká někde v Asii nebo v ruční manufaktuře ve Francii, o čemž za tu cenu pochybuji, ale je to fakt hodně zajímavý nůž. Ale protože mne kdysi nože dost bavily a teď sbírám Leathermany, tak mne samozřejmě zajímá, o jakou to jde značku, jaká je její historie a motivace pro vznik právě takových ultralajtů, protože jsem o DEEJO nikdy neslyšel. Vymysleli to prý dva Francouzi a původně prý to měl být ultralehký nožík pro expedici na K2, kdyby bylo třeba přefiknout lano apod. Tohle mám ale z nefiremního zdroje a netuším, zda je to pravda. Teprve pak se z toho prý stala sběratelská a dárková záležitost v různých odstínech a matnosti materiálů, použitých "střenek" (žádné, lakované, dřevěné, karbonové), "tetování" apod., dohromady desítky variant ve třech velikostech. Materiál čepele je prý 420 HC nebo nějaká jeho mutace, takže takový základ, ale z Leathermanů mohu říci, že ho mám snad nejradši a DEEJO navíc nikdy nebude kudla pro náročné rasování. Ve firmě prý kladou vysoké nároky na kvalitu, tj. zpracování a slícování, z čehož mám až na nepatrné detaily stejný pocit, třeba slícování pojistky a čepele je naprosto precizní. I proto by mne zajímalo, kde se nožíky vyrábí (a určitě mi radost nezkazí když zjistím, že v Číně) a jestli je tu někdo, kdo má s tou značkou větší zkušenost. 

post-3283-0-04905100-1546869083_thumb.jpg

post-3283-0-01229400-1546869096_thumb.jpg

post-3283-0-48191000-1546869104_thumb.jpg

Odesláno

predtym som brusil na lansky a kamenoch, ale nikdy to nebolo ono. musel som sa s tym strasne dlho babrat. povedal by som ze kamene boli lepsie ako lansky....

bruska nevyzadovala ziadne extra ucenie, kedze som mal skusenosti s brusenim predtym, tak viem aky uhol zvolit na aky noz. zaklad je na hrubej zrnitosti brusit len kratucko, potiabnut 2-3x max z kazdej strany ostria, s jemnymi pasmi sa mozes vyhrat zo zblbnutia. vsetky noze co som na tom nabrusil holili.

Odesláno

Tak to presne mam, Lansky zaklad a pak to dyl dotahuju kamenech .

Worksharp jsem zkusil jednou, bylo to dva roky zpatky na IWA.

Ti chlapici meli mensi sekerku, vetsi pracovni nuz a kdyz jsem brouseni zkousel, prislo mi, ze na maly cepelky to nebude ono, ze to spis znici. Mozna to bylo nesikovnosti ... je fakt, ze ten manik tahal ostri rychle a jiste, me to neslo.

Ja si to snad koupim, na nejakym starym nozi vyzkousim.

Jaky doporucujes zrnitosti papiru?

Odesláno

huhu4d:

Diky, koupim a uvidim jak to pujde.

Chci to primarne na kuchunsky noze, mejma zavirakama toho moc neporezu.

Odesláno

tak som to nasiel na webe. pasy v standard baleni su tieto:

P120 Extra-Coarse Belt

X65 Coarse Abrasive Belt

X22 Medium Abrasive Belt

X4 Fine Abrasive Belt

6000 Extra-Fine Abrasive Belt

samozrejme najprv treba skusit a naucit sa na nejakych starych nozoch, a potom az na sebenzach a podobne :)

Odesláno (upraveno)

A at taky neco pridam, tady jsou 2 co mam po ruce (jeste mam nekde crkt m21-02 a opinela).

post-27014-0-03157300-1546982823_thumb.jpg

post-27014-0-08389300-1546982842_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Londoner
Odesláno

His and Hers.

Spyderco Endura a Delica, pozlacené 24k zlatem v režii Texas Tool Crafters.

Včera přišly poštou, tak ještě nemám ponětí, jak bude zlacení držet. Podle všeho by odolnost povrchovky měla být velmi slušná, tak uvidíme.

Nikdy bych se nenadál, že někdy pořídím takové "pimp" nože, ale, abych pravdu řekl, ten protiklad "toolovosti" Endury a Delicy a pozlacené čepele mě zatraceně rajcuje.

Zvláštní je, že na tyhle dva modely jsem vždy pohlížel dost svrchu. Mám Spy Military, Manix Lightweight, měl jsem ParaMilitary 2 a Yojimbo 2 a vždy jsem si říkal, že kombinace FRN rukojeti a backlocku je překonaná, inferiorní záležitost. Ale ta jednoduchost, nízká hmotnost a uživatelská příjemnost mě zatraceně příjemně překvapily. A spasování je vyloženě na jedničku :)

post-65383-0-50308600-1547166579_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

tak tohle je vážně úlet, přesně jak to říkáš :eek: :notworthy:  :notworthy:  :notworthy:

bude víc fotek? A mohl bys je dát i na knife, prosím? Enduru má spousta idí ráda, včetně mě :)

díky

tyhle by si teda opravdu zasloužily střenky z G-10 od Vojty Mydlinky :clap:

Upraveno uživatelem chloupek

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...