Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Traveller mám mikov ještě z ery před rokem 1989, má na střence takovou dlouhou tu rýhu na otvírání je s parůžkem a pilkou. Jde mi o to zda by se z něj nedala oddělit pilka, je mi tam k ničemu a ještě zda by nešel místo parůžků tam dát třeba buvolí roh. Snad jsem to popsal dobře. Ještě taky kdo by to kdyžtak udělal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Traveller mám mikov ještě z ery před rokem 1989, má na střence takovou dlouhou tu rýhu na otvírání je s parůžkem a pilkou. Jde mi o to zda by se z něj nedala oddělit pilka, je mi tam k ničemu a ještě zda by nešel místo parůžků tam dát třeba buvolí roh. Snad jsem to popsal dobře. Ještě taky kdo by to kdyžtak udělal.

ak mozem

...urcite by to urobit slo a mohol by som niekde pohladat kontakt na pana ktory by to zvladol ale otazka je ze ci by to nebolo vo vysledku porovnatelne drahe alebo drahsie ako novy fixir mikov bez pilky a s rohom :)

Odkaz ke komentáři

Díky chronomagu mám další premiéru: toto je poprvé, co někam přispívám, aniž bych četl celé vlákno :suicide_anim:

Ale na 64 stran nemám nervy. A proč nepřispět svou trochou do mlýna, třeba budu za chvíli chtít něco prodat a nemám napsáno pade.

Základní definice nože na přežití:

NŮŽ NA PŘEŽITÍ JE TEN, U NĚHOŽ PŘEŽIJU, KDYŽ HO ZTRATÍM (/musím zahodit).

Tak jsem vás vzdělal, děkujte mi!

Odkaz ke komentáři

Díky chronomagu mám další premiéru: toto je poprvé, co někam přispívám, aniž bych četl celé vlákno :suicide_anim:

Ale na 64 stran nemám nervy. A proč nepřispět svou trochou do mlýna, třeba budu za chvíli chtít něco prodat a nemám napsáno pade.

uzasny prispevek.... :thumbsdown_anim: :crying_anim02:

noze ti asi moc nerikaji.....

Odkaz ke komentáři

Mas naprostu pravdu :D

... a tvoj prispevok obohatil toto vlakno a nadchol jeho ucastnikov rovnako ako prispevky typu "Najlesie su Casio za 400, lebo stoja najmenej a aj tak ukazuju cas!" obohacuju a nadchinaju hodinkove fora.

Odkaz ke komentáři

Šmarjá lidi, vy ste suchaři. Nehledě na to, že to s tím ztracením/zahozením je pravda u lidí zaměřených na nože jako předměty obdivu/sběratelství/apod. často opomíjená a proto ji třeba připomínat. Nože mi nic moc neříkají, zpravidla u sebe ani nemám víc než čtyři. :whistling:

Přikládám nekvalitní foto části nožové části mého Basic Urban Jungle Survival Kitu (sorry, mobilem, jsem jen na skok v Praze, foťák je na soustředění, jako ostatně i většina nožů). Hádejte, který z vyobrazených kusů je ten nejvíc Urban Sulvival. Správně, ten nejlevnější :smile_anim: post-7847-1248211678.jpg

Odkaz ke komentáři

Také Al není ten k užití v nouzi. Je to "dědečkův nůž na jablíčko". Rozumný člověk si mezi lidmi neotevře 6" CS, by si ořezal tužku. Ale ten zase mu za 1800 případně nebude chybět.

SERE byl prví volba, pak jsem to změnil do dědečkovatějšího nože (ale s takovým tvarem,že vím, že mi ruka nesjede, i kdybych to jablíčko trefil třeba do sterna či pánevního výstupku). Nakonec jsem to stejně nevydržel a pořídil SERE v pevné verzi - a je mi k ničemu, vytáhnu ho přeně jednou ročně (ale zavírák je super, ten Ti v žádném případě nehaním, už jsem nějaké i pustil do svého okolí).

Pozn.:samozřejmě, pro ten můj urban survival by byl vhodnější malý pevný nůž, ale já ho neunosím/nemám kde, kudličky jsou až třetí čtvrtá linie mé obrany - takže je nakonec vidět, že mi skutečně moc neříkají ;)

Pozn. 2: Slibuji, že končím, co jsem tak zběžně koukal pár ran zpět, asi teď unáším thread.

Pozn. 3: Slibuji, že to vlákno teda přečtu :rolleyes:

Upraveno uživatelem Teatime
Odkaz ke komentáři

Člověk tady nesmí klikat na jiná vlákna, je to děs, naštěstí pero si nikdy nekoupím, od první třídy píšu jako prase a tak to zůstane, nepomohl by ani ten váš watermann nebo já nevím co...

Ale musím si dávat pozor, tady ty nože sleduju už měsíc, pěkně to pročítám a snažím se přesvědčit, že si nesmím objednat první nůž, pak by to totiž mohlo dopadnout jako u hodinek, jeden/jedny by byl/byly málo... :D

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odkaz ke komentáři

Člověk tady nesmí klikat na jiná vlákna, je to děs, naštěstí pero si nikdy nekoupím, od první třídy píšu jako prase a tak to zůstane, nepomohl by ani ten váš watermann nebo já nevím co...

Ale musím si dávat pozor, tady ty nože sleduju už měsíc, pěkně to pročítám a snažím se přesvědčit, že si nesmím objednat první nůž, pak by to totiž mohlo dopadnout jako u hodinek, jeden/jedny by byl/byly málo... :D

Sekce "Ostatni diskuse a zabava" hrozi dalsimi mutacemi chronoviru. Pera mi nastesti dostacuji a uz pres deset let mam kudlu, kterou jsem kdysi zabavil tatovi. Ten ji dostal v 17 letech od kamarada, kdyz se stehoval z Pribrami. Ten nuz strezim jako oko v hlave a slouzi mi skvele. Jen neni uplne nejmensi, tak uz asi tri roky premyslim, ze bych si poridil nejakej zavirak, kterej bych mohl mit bezne u sebe. Ale nastesti to neni jak s hodinkama, jeste jsem se k jeho koupi nedokopal. Premyslim o nejakem Kyzliar kousku ale libi se mi i ta japonska "minikatana", ktera se tu nedavno mihla.

Odkaz ke komentáři

Já prodal nějaké nože a koupil hodinky => rozpočet to nezatížilo. Můžeš to udělat opačně :)...

Odkaz ke komentáři

2 Peta-Biker: jen se neboj, dějají se i pera co vydrží i problematičtější použití (Lamy 2000, Rotring Core a jistě i další). A je pravdou, že psaní perem spoustu lidí zklidní. Neboj se toho a jdi do toho, za zkoušku nic nedáš a přinejhorším tomu jen "propadneš" ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...