Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Jedna Survival prihoda ze zivota:

Dansko pred dvema tydny, pobrezi Severniho More. Vylet s pejskem na kole (ja na kole, pes bezel vedle).

Podcenil jsem promenlivost pocasi a ackoli bylo na cely den hlaseno zatazeno a obcasne prehanky, pred polednem zmizely vsechny mraky, jinak vsudypritomny vitr ustal a zacala Sahara. Asi po hodine bylo na psovi (boxer, ti vedro snasi velice spatne) videt, ze ma dost. Pena kolem tlamy, oci skoro zavrene a sotva se vlekl. Dychal neskutecne rychle, mel jsem pocit, ze to s nim kazdou chvili prasti. Mel jsem o neho fakt strach. Jakmile nekde zahlidl kousek stinu hned se tam vrhnul a nechtel dal. Do cile asi 6 KM, k mori asi 4 KM, voda spotrebovana. Kam oko dohledlo jen pisecne duny a krovi, obcas chata bez lidi.

Napadlo me, ze by u nejake chaty mohl byt vyvod vody pro zahradni hadici nebo neco podobneho. A taky ze jo. Vyvod tam byl, bohuzel bez kohoutku. Pouze ctyrhran, na ktery se kohoutek nasadi, zapusteny ve zdi. A tak prisel na radu on:

post-3194-1248781339.jpg

Pomoci klesti na nozi se mi podarilo pustit vodu, psa jsem poradne okoupal a zchladil, bylo uplne videt jak oziva. Nabral jsem vodu do zasoby a tak jsme byli schopni ve zdravi dojet do cile.

Konec prihody.

Mám stejný-nejdu bez něj ani vysypat koš...

Odesláno

hele kusi jedni svycarsky, ted bez legrace. k cemu vam je lupa a vsechny ty bazmeky co jsou "jako na spodni casi toho noze" a to pravitko. pochipim, otviraky, kleste, nuzky - no budiz, pilka atd. ale to co je dole krome vyvrtky je k cemu dobry?

Odesláno (upraveno)

Dulezitej je hacek na noseni postovnich baliku - dorucovatel oceni :-)

Pak tam jeste vidim sidlo (dobre se s tim bodaj gumy od aut),

dva plochy sroubovaky (tem asi uplatneni vymyslis sam)

aten plastovej klumpik nasroubovanej do vyvrtky je sroubovacek na bryle (ten zas ocenim ja) :-)

hele kusi jedni svycarsky, ted bez legrace. k cemu vam je lupa a vsechny ty bazmeky co jsou "jako na spodni casi toho noze" a to pravitko. pochipim, otviraky, kleste, nuzky - no budiz, pilka atd. ale to co je dole krome vyvrtky je k cemu dobry?
Upraveno uživatelem xbenny
Odesláno
tak sem pokrocil v mem vyberu univerzal noze dale. otvirak na lahve sem zjistil nepotrebuju. to jde otevrit vzdy bez toho. vyvrtka...ta je vzdy po ruce, takze jen otvirak na konzervy. vetsinou ten plech neni nijak pevny, takze kdyz tu koukam na ty vase spyderka...bude nejak vadit, kdyz to bodnu do konzervy a to vicko proste do pulky vyriznu? pak by mi totiz stacil jen skladaci nuz :D ktery se mi libi vice nez ty pracovni

Vyříznout konzervu nožem nijak nevadí, jen budeš mít tupej nůž :)

Odesláno
Karlos, 911 při dobrý oceli a dobrým tvaru čepele by ani nemusela nastat na ostří újma. Ale je to prasárna, to jo...

aha, tak to pada takhle varianta a bude to tedy nejaky tool nuz. uprime. mam totiz cukani si poridt jak nejaky "pracovni" tak i jen zavirak ala spyderco. ale tomu sem se chtel kua vyhnout kupovat dva noze.

Odesláno
Šmarjá lidi, vy ste suchaři. Nehledě na to, že to s tím ztracením/zahozením je pravda u lidí zaměřených na nože jako předměty obdivu/sběratelství/apod. často opomíjená a proto ji třeba připomínat. Nože mi nic moc neříkají, zpravidla u sebe ani nemám víc než čtyři. :whistling:

Přikládám nekvalitní foto části nožové části mého Basic Urban Jungle Survival Kitu (sorry, mobilem, jsem jen na skok v Praze, foťák je na soustředění, jako ostatně i většina nožů). Hádejte, který z vyobrazených kusů je ten nejvíc Urban Sulvival. Správně, ten nejlevnější :smile_anim: IMAG0037.jpg

me se libi ten zahlej, kde se da neco takovyho poridit? zamerne to postuju i s fotem, tak me hned nelyncujte..

Odesláno
...k cemu vam je lupa a vsechny ty bazmeky co jsou "jako na spodni casi toho noze" a to pravitko. pochipim, otviraky, kleste, nuzky - no budiz, pilka atd. ale to co je dole krome vyvrtky je k cemu dobry?

Pravitko jsem, myslim jeste nepouzil, ale tu koncovku jo, neco jsem tim pridrzoval, uz nevim co. Lupu spolu s pinzetou jsem pouzil pri vytahovani trisky z prstu. No a ten zbytek...clovek nikdy nevi, ne? :robot:

Odesláno
Karlos, 911 při dobrý oceli a dobrým tvaru čepele by ani nemusela nastat na ostří újma. Ale je to prasárna, to jo...

Já vím, jenže s kvalitou oceli rapidně stoupá cena kudličky a s takovou kudličkou, která tohle snese, se zase konzervy neotevírají.

Odesláno (upraveno)
omfg - tohle orizne zakalenou vrstvicku oceli na ostri - nuz to zkurvni definitivne... :)

Ahoj Kibi,ne že bych s tedou chtěl polemizovat ale tohle o tom Fiskars brousku napsal Petr Dohnal na Knife a ten o tom asi neco ví

Tak tohle já vřele doporučuji - do kuchyně ideální. To nejsou ty kolečka, který rvou ostří, ale kameny - fakt dobrá věc. Předtím než jdu krájet cibuli, vezmu nějakou tu naši hrůzu, 5x přešmrcnu a jde to jak do másla. No a jak se to osvědčilo na našich výpravách do Norska na fileťáky - paráda. Koupil jsem to i všem příbuzným ...

Pro Filipes byl jsi o minutu rychlejší promiň.

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
omlouvam se :)

je to on?

CS29XC.jpg

no, ja mam tohle v aute, to je muj oblibenej, jen uz je dost tupej a taky dost malej, tzn chtelo by to neco vetsiho.

DSCN4252.jpg

teda jak koukam na ty coldsteely, desitku fakt za to nedam, vzhledem k tomu, jak casto noze ztracim...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...