Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

On je ročník 1931. Nepodařilo se mi zjistit, zda žije. 

No v každém případě jsem dnes udělal inventuru své sbírky. Trochu mě to překvapilo, myslel jsem, že jich mám méně. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 3
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čím to, že každá snaha o optimalizaci portfolia skončí pokaždé failem a dalším bobtnáním...🤔

A to jsou jen ty, které nutně potřebuju mít a pravidelně točím venku...pak existují drbani, jednoúčelové, zatracenci...jsem nemocný 🥺

Odkaz ke komentáři

V 9. 2. 2025 v 16:51, AndyAaron napsal:

U nozu je pruser ten, ze to je levnejsi jak hodinky, takze dela mensi problem fouknout to do kosiku

😄

Pěkná fotka... 👍

Odkaz ke komentáři

Sice to není kudla, ale do rodiny rozhodně patří 😉

Dával jsem sekačku do servisu, aby mi jí připravili na sezónu a tentokrát už neodolal této krásce 😁

Odkaz ke komentáři

V 9. 2. 2025 v 10:36, Bukoowsky napsal:

Čím to, že každá snaha o optimalizaci portfolia skončí pokaždé failem a dalším bobtnáním...🤔

A to jsou jen ty, které nutně potřebuju mít a pravidelně točím venku...pak existují drbani, jednoúčelové, zatracenci...jsem nemocný 🥺

pěkná sbírka, jak jsi spokojen s tím malým obsikiri?

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, papun napsal:

Má ten horní nůž oficiálně nějaké speciální určení, k čemu by měl sloužit? Díky 

Čistě sebeobranná záležitost - skrze jedovatý a poměrně křehký hrot to nemá jiné využití.

Samozřejmě se dá normálně nosit na provazy, lepenky a krabice...just sayin' :)

Odkaz ke komentáři

K civilianu (původně s hladkým a pak i zubatým ostřím) se i na stránkách Spyderca uvádělo, že původně byl vyvinutý pro agenty DEA a podobných úřadů jako obranný prostředek "na jedno použit"í v kritických situacích, kdy už nebylo jiné řešení. Prioritní byl/je devastační účinek a kombinace zakřivení, zubů a tloušťky čepele je při použití na měkké tkáně krajně efektivní. S matriarchem jako menší verzí bylo spojováno, že byl upraven pro ženy v Jihoafrické republice a podobných vůči ženám "přátelských" zemích (jako matriarch/matriarcha je označována vůdčí slonice ve stádu). Jak je to doopravdy čertví. Je to možná takový lehce učebnicový, omlouvám se, snažil jsem se zhustit informace 🙂.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, chloupek napsal:

K civilianu (původně s hladkým a pak i zubatým ostřím) se i na stránkách Spyderca uvádělo, že původně byl vyvinutý pro agenty DEA a podobných úřadů jako obranný prostředek "na jedno použit"í v kritických situacích, kdy už nebylo jiné řešení. Prioritní byl/je devastační účinek a kombinace zakřivení, zubů a tloušťky čepele je při použití na měkké tkáně krajně efektivní. S matriarchem jako menší verzí bylo spojováno, že byl upraven pro ženy v Jihoafrické republice a podobných vůči ženám "přátelských" zemích (jako matriarch/matriarcha je označována vůdčí slonice ve stádu). Jak je to doopravdy čertví. Je to možná takový lehce učebnicový, omlouvám se, snažil jsem se zhustit informace 🙂.

nn, takto to reálně sedí, pokud vím. Já měl ciivilian dlouho jako vlhký sen, s vědomím, že to je spíš jen na osahání, protože na první dobrou vypadal nepoužitelně. Nakonec jsem ho koupil a...je přesně takový 🙂 Pokud ho někomu nemáš potřebu zašoupnout do krční tepny, výrazně většího využití mít nebude. Takže jsem ho obratem poslal dál a jelikož tam to šimrání stále zůstávalo, přešel jsem právě na matriarcha, který už nemá tolik jedovatý hrot, nechal si od Mydlinky udělat krásné střenky a jsem s ním spokojený. Jelikož reálně většina mého edc využití jsou obálky, lepenky, paracord, krabice a nitky u hadrů...tak mi to tak stačí 🙂

Upraveno uživatelem Bukoowsky
Odkaz ke komentáři

Matriarcha jsem nosil několik let. Civilian má aspoň pro mě obrovský charisma, tak jsem ho - logicky - pustil dál a periodicky toho hořce lituju ... ale znovu si ho nepořídím, stejně jako harpyho, určitě, to je jasný 😀

Upraveno uživatelem chloupek
  • Haha 1
Odkaz ke komentáři

Mám Civilian i černý Matriarch s Emersoním zubem - a i když je Civilian impozantní, stejně na "večerní venčení" sahám výhradně po menším a ošklivějším kolegovi. Na občasné ufiknutí zavazející větvičky je vynikající, stejně jako na párání balíků v obchodě - akorát "standardní střenky" (tvarově určené pro úplně jinak tvarovanou čepelku) jsou hnusné, jednou se budu muset rozhoupat a v rámci "hardtuningu" vymyslet něco s podobným zakřivením zadní části jako je na Civilianu, který je díky tomu v poměru k délce mnohem kompaktnější.

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...