Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Taky, jsem anglána měl, viz., jeho fotky. Řeknu, k tomu jen tolik: Jestli, chcete slušný nůž, na nošení v kapse a denní používání, tak si za ty prachy, kupte Victorinox, nebo Wenger.

Victorinox uz mam dlouho, chtelo to trochu neco jineho.

A nahodou, ted jsem Sheffielda testoval: rozkrojil jsen napul koblihu a pak nakrajel vajicko na chleba. Musim rict, ze to zvladl paradne!!!! Takze na moje denni "survival" potreby dostacujici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Victorinox uz mam dlouho, chtelo to trochu neco jineho.

A nahodou, ted jsem Sheffielda testoval: rozkrojil jsen napul koblihu a pak nakrajel vajicko na chleba. Musim rict, ze to zvladl paradne!!!! Takze na moje denni "survival" potreby dostacujici.

Bylo li to vajíčko na tvrdo musí to být dobrá ocel :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Aby těch škod nebylo málo, dneska se mi při porcování králíka povedlo toto. Já idiot použil nůž jako sekáček a dopadlo to takhle. Nejraděj bych se neviděl. Dalo by se s tím něco udělat? Je mi jasný, že už to asi nikdy nebude ono... Sakra, ten nůž miluju.

post-1578-1253555930.jpg

Odkaz ke komentáři

přebrousit to samozřejmě půjde ale asi už to fakt nebude ono. Tyhle čepele jsou dělané tak že ostří je jiného složení než zbytek čepele a když se zub odbrousí tak už to bude v měkčím materiálu. Ale myslím že to za záchranu stojí. Chce to šikovného brusiče.

Odkaz ke komentáři

Ten střed bude dost tvrdej, takže vybrousit nový výbrus nebude zadarmo, nůž bude mít jinde těžiště, zkrátka, jestli nebyl moc drahej, koupil bych novej, navíc nikdy nemáš jistotu, že v místě lomu není mikrotrhlina po které se to bude štípat dál.

Odkaz ke komentáři

Aby těch škod nebylo málo, dneska se mi při porcování králíka povedlo toto. Já idiot použil nůž jako sekáček a dopadlo to takhle. Nejraděj bych se neviděl. Dalo by se s tím něco udělat? Je mi jasný, že už to asi nikdy nebude ono... Sakra, ten nůž miluju.

Souhlasím s PepaSFI, to chce šikovného brusiče, profíka. Nechci mentorovat, on nůž je opravdu od slova řezat a ne sekat. Sám jsem také na králíkovi spáchal něco podobného, naštěstí mnohem menšího rozsahu a na kuchyňáku od Poka za 7 stovek. I tak jsem byl naštvaný a stálo mě to 3 hodiny broušení na kamenech než jsem svoji pitomost napravil.

Odkaz ke komentáři

Z fotky to vypadá jako lamino - tedy "damašek" na bocích a ve středu něco jiného homogenního. To je divný, skoro mě to vede k tomu, že ten damašek je jen jako (protože to nedává smysl). Vybrousit to půjde u dobrýho nožíře (nikoliv jen brusiče, aby chápal nůž jako celek), ale asi by to mělo smysl, jen pokud je nůž srdcovka.

edit: MILIS, nic si z toho nedělej na knife.cz maník popisoval, jak vyštíp kus prémiovýho modelu od Fallknivenu za 10t na prasečí kosti

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Pod názvem "Survival nože" si zřejmě představuji jiné nože než většina pisatelů zde... A to něco na tento způsob:

Nůž od Maděriče, jménem si nejsem jist :worried_anim: (znám lidi, co si na jeho nože stěžují, ale moje zkušenost je taková, že je to nejlépe zpracovaný a nejkvalitnější nůž co jsem zatím měl možnost zkusit. Je pevný, bytelný a s perfektní povrchovou úpravou. Jedinou výhradu mám k tomu zubatému ostří - je úplně na****o, tak jako u všech nožů. Ale tak holt zněla objednávka, nechat si nůž dělat sám, byl by hladký, jako ty ostatní), dále BON (BOjový Nůž) v černé úpravě (uhlíková ocel), Vz. 85 - BONUS (úžasný bojový nůž, ta čepel je fantastická, je to nerez) a nakonec jen pro srovnání velikostí UTON...

post-3414-1253612394.jpg

V praxi používám kombinaci velkého nože a k němu vždy multikleště Leatherman. Multikleště jsem měl různé a tyhle nakonec zvítězily a nosím je doslova denně.

post-3414-1253612482.jpg

Před časem jsem také pořídil nůž od Mudžahedína, je to na styl Busse... Kluci tomu říkají "sekyra ve tvaru nože" a v Africe jsem s ním měl velký úspěch :D (foto od tvůrce)

post-3414-1253612665.jpg

Nože dostaly docela dost zabrat. Na nejhrubší práci používám BON, snese neuvěřitelně moc, je to prostě železo na nejhrubší práci - kopání hlíny, zatloukání hřebíků a podobně. Nůž od Maděriče prošel mnoha místy na zemi, je to uhlíkatá ocel s nějakou povrchovou úpravou a i v džungli se 100% vlhkostí obstál úplně hvězdně... To samé Leatherman - jediné místo, kde jsem ho musel nějak ošetřit, bylo v poušti, protože jemný písek se dostal všude a otevírání začlo drhnout. BONUS používám výhradně na potápění (abych ho nezničil), je asi můj nejoblíbenější a mám i jeho cvičnou (gumovou) verzi pro nácvik boje s nožem...

Tohle je z výcviku přežití, vykopali jsme si díru na spaní - na tom BONu už je pěkně vidět jak ta černá povrchová vrstva je ošoupaná až na kost :)

post-3414-1253612312.jpg

O čem ještě do budoucna přemýšlím je něco od Mercworx. Jejich nože jsou technicky dokonalé a tvary čepelí se mi líbí víc a víc. No uvidím, kdy mne to zlomí a definitivně neodolám :D (foto od výrobce)

post-3414-1253613650.jpg

Odkaz ke komentáři

nejak me dostava tohle... rozmluvite mi to, prosim...? :D

Nerozmluvime. Mam ho a je to fesak za par korun. Az si neco budu zase objednavat u Dicka tak si na nej priobjednam tuto etuji.

http://www.****.biz/****/product/719072/detail.jsf

post-3194-1253617317.jpg

edit:link

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odkaz ke komentáři

Pod názvem "Survival nože" si zřejmě představuji jiné nože než většina pisatelů zde... A to něco na tento způsob:

Před časem jsem také pořídil nůž od Mudžahedína, je to na styl Busse... Kluci tomu říkají "sekyra ve tvaru nože" a v Africe jsem s ním měl velký úspěch :D (foto od tvůrce)

Tak ten mě dostává nejvíc, to je opravdu "survájvl" nůž. Jednoduché, ladné tvary při maximální funkčnosti.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...