Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 14 hodinami, Traveller napsal:

Já měl období OTF v době, kdy jsem měl malé děti. Necháš (zavřený) nůž  na stole, nic se neděje. 

Jo to je další věc, děti 4 + 9 let ... OTF neotevřou,

• Dát hlas 1
Odesláno
před 15 hodinami, ... napsal:

Nevím, jakým věkem myslíš "malé děti", ale já bych se tedy spíše obával záludnosti OTF vystřelováku,
než zavřeného skládacího kapesního nože.
Do určitého věku jsem nože/zbraně schovával, pak děti poučil; s jejich zvědavostí nic jiného nenaděláš.
A ze zkoumání běžného nože bych byl klidnější, nežli v případě záhadné krabičky s tajemným šoupátkem...

v cem je OTF zaludny?

Jak pisou kolegove, deti OTF neotevrou a az bude ve veku, ze ho otevre, klidne mu ho daruju.

Riznout se muze stejne na OTF i na foldru a pri vystreleni mu OTF neublizi.

• Dát hlas 1
Odesláno

Proč čtyřleté (natož devítileté) děti OTF neotevřou?
Můžeš přihodit video, jak si "vystřelíš" OTF proti dlani, a nic se nestane?

Odesláno
před 2 minutami, ... napsal:

Protoze na to nemaji silu, mluvim tedy za svuj microtech ultratech. 

Odesláno

V devíti letech nemají sílu palcem posunout šoupátko? 😮
Tak to jsme asi každý z jiného kraje vesmíru. 😄

Odesláno
Právě teď, ... napsal:

V devíti letech nemají sílu palcem posunout šoupátko? 😮
Tak to jsme asi každý z jiného kraje vesmíru. 😄

Nemaji, zkouseno hodnekrat, malej se o to furt snazi a jeste se mu to nepovedlo :D .. Ted sem zkousel otevrit ten Ultratech proti parku, trosku se to tam zapichne, takze by mozna na dlani par kapek krve bylo, ale rozhodne zadna extra rana. Bavim se o dospele dlani, na detech (aspon svych) tohle vyjimecne netestuji, :)))) 

Odesláno (upraveno)

Vybavuji si ten snímek! 😄

Hm, tak to si někdy budu muset nějaký OTF model vyzkoušet;
na pojistku (nového nevychozeného kusu) je prý třeba cca 5kg -
- že by to pravá ruka nedala proti noži zapřenému do dlaně levé..?

Každopádně vliv OTF nožů na rozvíjející se estetické cítění dospívající mládeže je přímo devastující!
A ještě k tomu žít na sídlišti, chodit do posilovny, chytnout se nějaké party zelených bikerů -
- za pár let je světová válka na spadnutí!!! 😵‍💫

To už je snad lepší indoktrinovat je všelijakými Sebenzami apod. 🤓

Upraveno uživatelem ...
Odesláno

Do dlane zkouseno, zustane tam mala tecka a kapka krve. Taky zkouseno s MT ultratech MY2019.

OTF 4 lete dite samozrejme neotevre, coz ale nelze napsat o foldrech lionsteel, protech, microtech atd, ktere mam doma.

Takze zaludnost zavreneho OTF v rukach 4 leteho ditete je z meho pohledu nulova.

Je ale mozne, ze OTF od jinych znacek maji otevirani snazsi.

Odesláno (upraveno)

No vždyť jsem psal, že se mi OTF nože nelíbí, tak nebyl důvod si je pořizovat.
A v představách jsem vycházel z toho, co jsem začátkem školní docházky zvládal já či mé děti...

Upraveno uživatelem ...
  • Like 1
Odesláno

Takže jaký závěr z této bouře ve sklenici vodky plyne?
Ještě že mám odrostlé děti, a nic mě tak nemůže ponoukat k pořízení OTF a následné inzerci s děkovačkami na místním bazaru. 😄

To takový Kizerův lelek kozodoj si o pozornost fajnšmekrů přes nože, kteří to s pečlivým roztíráním paštiky myslí opravdu vážně, vyloženě říká:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Confused 1
Odesláno
před 5 hodinami, ... napsal:

Můžeš přihodit video, jak si "vystřelíš" OTF proti dlani, a nic se nestane?

Moje OTF neotevřela ani moje žena. OTF samo nevystřelí. 

Odesláno (upraveno)

Ano. Jak by řekla teta Kateřina: "Kůň je jednou hříbětem, člověk dvakrát dítětem."

Má původní myšlenka byla, že dítě samostatně zkoumající své okolí (byť mající základní představu o vlastnostech nože),
nemusí vždy předpokládat riziko při manipulaci s předmětem, který většinou neznalým nůž (nebo něco nebezpečného) neevokuje.
A děti kolikrát překvapí tím, co by dospělé nenapadlo. Toť vše.
Tímto bych považoval debatu o neschopnostech některých příbuzných pro sebe za uzavřenou.

😄

Každopádně děkuji za rozšíření mých obzorů stran (snadnosti) ovládání OTF nožů!

Upraveno uživatelem ...
Odesláno

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Někdy před nás život staví překážky, před kterými by se nepřipravení jedinci sesypali v hromádku zbledlého popcornu,
ovšem ti s promyšleně budovanými a vizionářsky pojatými kolekcemi funkčních sběratelských skvostů - ti jen zaplesají!

Vždyť co může býti velkolepější oslavou lidského ducha,
nežli když v barevně sladěném harmonickém celku snoubí se
duchovní strava s kulturou stolování a aktivně užívaným užitným uměním?!?

Kansept XL Korvid - základní element jídelního setu pro kulturní a zdravé stravování při sledování filmů.
I takto prostě lze vyjádřit erupci pocitů a myšlének kolotajících v závitech řádně namazaného mozku!

Přitom tento gargantuovský až, nebál bych se to tak říci, hrubý inštrument disponuje detaily nepopsatelně jemnými jak pohlazení třívrstvého!
Jen pohleďte na skvostně klenuté vnadné vykrojení pro dolní pysk retů lačnících delikátně vysrkávat lahodný rajský sos
z drenážní drážky ze záchytného žlabu velkoryse dimenzovaného nekorozivního servírovacího podnosu:

O takových finesách může se majitelům OTF vystřelováků jen zdát! Přitom tento svou podstatou brachiálně vražedný nástroj je díky enormní váze
zcela bezpečným před nedomrlými pažemi napříč všemi věkovými kategoriemi těch, kteří by si s tak velkolepou čepelí zbůhdarma pohrávati chtěli!!!

Ó, vy potměšilí malověrní
jimž klump střelby čelní
po mé akvizici
posměchu škleb v tváře vryl!

X.L.Korvid stále maká
ať o zelí jde či v maso fláká
ten ve vitríně ocitne se vskutku
jen coby sbírka poezie jeho skutků!

🤓

• Like 3
Odesláno (upraveno)

To je klasická cesta "bačkorovatění" s přibývajícím věkem;
jak se říká: "Šlo to s ním od vystřelováku s koksem ke kuchyňáku s rajčetem." 
Však i Samir o tom jistě spáchá něco depresivního pro album The Final Cut/Flashback, až ho pustí houser...  😄

Upraveno uživatelem ...
  • Haha 2
Odesláno

Pane Lorenc, co si mam pořídit?

TLDR: budou mne při broušení iritovat zmagnetizované kudly?

Konečně jsme v kuchyni převážně v Blue Paper oceli a je třeba upgadovat uložení nožů. Teď máme dřevěný blok vykuchaný na široké nože a nastavený na dlouhé, ale nově se nevejdem a chci něco hygieničtějšího.

Zdá se, že obecný konsensus je magnet v (třeba) dřevěném potahu na zeď.
Já mám ale hororovou vzpomínku, jak se mi na zmagnetizovaný nůž při broušení lepily piliny hobliny a bylo to strašný.  Už jak to píšu, vidím, že je to blbina, žádný špony na kamenech nebývají (užívám jap. vodní) - ale nemůžu to dostat z hlavy. 

Takže, pane Lorenc: organizér do šuplíku, nebo lištu na zeď? 
Je to kulturní? Magnetizovat nože?
Ď.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...