Pozorovatel Odesláno neděle v 12:07 Nahlásit Odesláno neděle v 12:07 Já jsem kdysi klukům pořídil tohle Ganzo. https://zlepsovak.cz/cs/liner-lock/812-454-ganzo-firebird-fh921.html#/33-barva-zelena Sice není do 500, ale je to D2 a otevírání fliprem. Mladší ho už zničil, protože s ním zkoušel na chatě batoning, aniž bych si toho všimnul , ale ten starší ho má dodnes.
... Odesláno neděle v 12:09 Nahlásit Odesláno neděle v 12:09 Levnější (AUS-10A, Al střenky) snad tento: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Případně ultralevný: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
... Odesláno neděle v 12:17 Nahlásit Odesláno neděle v 12:17 před 4 minutami, Pozorovatel napsal: ... ale je to D2 ... Na D2 jsem zaregistroval pár nářků stran koroze/skvrn - v jakém stavu ho dnes má? Resp. je mírná koroze u D2 běžná (pokud se o nůž nepečuje), nebo se jedná o výjimky (kvality materiálu či péče majitelů)? Nějak jsem se zafixoval na uživatelsky přívětivou ocel 14C28N...
bohus76 Odesláno neděle v 12:25 Nahlásit Odesláno neděle v 12:25 Neviděl bych to nějak dramaticky,dle mého jsou to spíš zmatneni,jak říkají místní,nic co by nešlo rozleštit.Ten Sanremu vypadá dobře.
... Odesláno neděle v 12:34 Nahlásit Odesláno neděle v 12:34 (upraveno) Sanrenmu je tam ve třech provedeních střenky; velikostně i hmotností mi přijde pro menší ruce v pohodě, dobrý je i větší flipper jako záštita (při bratrském šermování ); jaký je chod otevírání a hlavně kvalita/pevnost/trvanlivost nože - kdo ví..? Zas za tu cenu. Ale osobně bych šel cestou "dostals kvalitní nůž - tak se o něj nauč starat (jiný už ti nedám)"... Upraveno neděle v 12:42 uživatelem ...
bohus76 Odesláno neděle v 12:46 Nahlásit Odesláno neděle v 12:46 Tak jsem objednal ty Sanremu, uvidíme, myslím, že na první nůž to bude dobré.
... Odesláno neděle v 13:03 Nahlásit Odesláno neděle v 13:03 Na Slovensku není v pondělí svátek, tak to bys to mohl mít Zásilkovnou už v úterý k vyzvednutí; dej pak vědět, jak se ti pozdává - trochu mě zarazila malá hlava čepu. Ale celkový design je pěkný, škoda jen, že kvůli tvaru velkého očka je klip u čepele.
papun Odesláno neděle v 13:07 Nahlásit Odesláno neděle v 13:07 před 48 minutami, ... napsal: Na D2 jsem zaregistroval pár nářků stran koroze/skvrn - v jakém stavu ho dnes má? Resp. je mírná koroze u D2 běžná (pokud se o nůž nepečuje), nebo se jedná o výjimky (kvality materiálu či péče majitelů)? Nějak jsem se zafixoval na uživatelsky přívětivou ocel 14C28N... Já mám takový malý nožík do té malé kapsičky na riflích s D2. Čistě omylem už třikrát prošel pračkou a nestalo se vůbec nic.
... Odesláno neděle v 13:13 Nahlásit Odesláno neděle v 13:13 To jsou ty enzymy v pracích prostředcích - po předpírce byl totálně zrezivělý, ale prací chemie ho pak zas dala do pucu.
Pozorovatel Odesláno neděle v 13:27 Nahlásit Odesláno neděle v 13:27 @... U žádného nože doma jsem nezaznamenal korozi. Ani u Ka-Bar USMC z uhlíkovky. Stačí to po práci očistit a pak zakrojit do štangle salámu
... Odesláno neděle v 13:48 Nahlásit Odesláno neděle v 13:48 (upraveno) Já maso moc nemusím, ale za poslední dva týdny jsem zkonzumoval klobás a salámů jako předtím za deset let. Problém je, že pokud ta "práce" spočívá převážně v krájení salámů, pak se s následnou konzervací při troše nepozornosti snadno zacyklí... Upraveno neděle v 13:53 uživatelem ... 1
AndyAaron Odesláno včera v 10:06 Nahlásit Odesláno včera v 10:06 Děda mě vždycky učil, že je potřeba mít u sebe nůž a ještě kousek špagátu. Nepamatuju si situaci, kdy by u sebe kudlu neměl. Učil mě jak se s nožem zachází. Pamatuju si, že jednou za čas na cirkulárku místo řezného kotouče nasadil brusný a brousil nože až jiskry lítaly. Pak je ještě přelízl na brousku a bylo.Jeho rady jsem se vždy držel a asi tisíckrát mě už v životě zachránilo, že jsem kudlu v kapse měl. Ať ještě ve škole, nebo v lese, nebo v kanceláři na Manhattanu.Dvacet let zpět jsem dědovi k narozeninám věnoval Opinel No. 8. Děda byl z toho nože nadšený. Krásně vešel do kapsy, byl lehký a řezivý. Stejně tak, jak děláme wrist check s hodinkama, když potkáme známého chronomagora, jsme s dědou dělali knife check. On vždycky vytáhl Opinel a já zrovna to, co jsem měl v kapse. Minulý týden mi tohle skončilo. Přišel jsem o blízkého člověka. Doufám, že nikdy nezapomenu na to, jak se děda vždycky smál, jakým způsobem říkal mé jméno a jak mi vždycky třásl rukou. Pokud bych měl skončit pozitivně, tak se mi ale do sbírky vrátil nejcennější nůž na celém světě.P.S. Dědovi bylo 93 let. 24 1 2 4
bohus76 Odesláno včera v 11:26 Nahlásit Odesláno včera v 11:26 Drž se Ondro, pěkné vzpomínky jsou nade vše. 1
papun Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Odesláno před 20 hodinami Nějak v těch nožích začínám lítat. Výhodu to má v tom, že je to o dost levnější než hodinky a hlavně mě zajímají ty tradiční obyčejné kousky. Počínaje rybičkou přes Higonokami, základní Victorinix po Opinel. No a právě ten poslední příspěvek mě nakopnul, že Opinel ještě nemám. V zásadě zbožňuju dubové dřevo, ale problém je, že mě to táhne k čepeli z uhlíku a tato kombinace se běžně nedělá. Nicméně jsem ochoten z toho dubu slevit a zůstat u klasického buku. Já jsem téměř rozhodnutý, ale zeptám se stejně. Nerez X uhlík? Nechci ho na práci, ale spíš na hraní. Mám Higonokami a pořád přemýšlím co bych pokrajel, aby to hezky chytalo patinu. Nechci to máčet v octu chci to pomalu a přirozeně. Pak mě baví sledovat odlesky jak se to barví. Může mě něco přemluvit, abych šel do nerezu, krom dubové střenky?
... Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Odesláno před 19 hodinami (upraveno) Tak si to dřevo opal - a hnedka bude dub i uhlík! Upraveno před 19 hodinami uživatelem ... 1
AndyAaron Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Odesláno před 18 hodinami @papun v nerezu se daji sehnat i jina dreva nez ta zakladni Jinak aspon pocitove mi prijde, ze ten uhlik reze jeste kapku lip. Ale je potreba o nej pecovat.
Zlý Jabko Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Odesláno před 18 hodinami před 1 hodinou, papun napsal: Nějak v těch nožích začínám lítat. Výhodu to má v tom, že je to o dost levnější než hodinky a hlavně mě zajímají ty tradiční obyčejné kousky. Počínaje rybičkou přes Higonokami, základní Victorinix po Opinel. No a právě ten poslední příspěvek mě nakopnul, že Opinel ještě nemám. V zásadě zbožňuju dubové dřevo, ale problém je, že mě to táhne k čepeli z uhlíku a tato kombinace se běžně nedělá. Nicméně jsem ochoten z toho dubu slevit a zůstat u klasického buku. Já jsem téměř rozhodnutý, ale zeptám se stejně. Nerez X uhlík? Nechci ho na práci, ale spíš na hraní. Mám Higonokami a pořád přemýšlím co bych pokrajel, aby to hezky chytalo patinu. Nechci to máčet v octu chci to pomalu a přirozeně. Pak mě baví sledovat odlesky jak se to barví. Může mě něco přemluvit, abych šel do nerezu, krom dubové střenky? Ta opinelí ručka je v zásadě jednoduchá záležitost, co si koupit špalík dřeva a zkusit to vyrašplit?
papun Odesláno před 17 hodinami Nahlásit Odesláno před 17 hodinami @AndyAaron to víme, ale mě so de toho nerezu moc neche..... @Zlý Jabko sice tak nějak i pracuju se dřevem, ale to už by se pak dalo říct, že si můžu rovnou vyrobit jednoduchou čepel.... atd. Prostě to chci koupit :).
... Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Odesláno před 16 hodinami Není nejpohodlnější/nejsnazší/nejrychlejší koupit si obě varianty, a prohodit čepele? 1
papun Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Odesláno před 16 hodinami to mě taky napadlo, ale to už zase budu mít dva nože a ne nechci se do toho zase úplně zamotat. už tka mám víc nožů, než kdy budu potřebovat
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se