budo Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 Včerejší koupě. 200,-Kč Mavep. Bytelný nástroj, který svou hmotností dává znát, že není ošizený na materiálu a něco vydrží. Koupil jsem si ho do práce, bude se mi tam docela hodit.
Andreas.ks Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 (upraveno) Conrad napsal: Nechci ti do toho mluvit,ale zkus se podívat na www.knife.cz ono mezi strojovkou a nožem od nožíře je asi takovej rozdíl jako mezi mechanikou a quartzem.A pokud nebudeš trvat na extra materiálech nebo zdobení cena nebude zase až tak odlišná Conrade, a mohl bych tě poprosit případně o tip na nějakého konkrétního nožíře? Pár jsem jich vygooglil, no většinou to byli záležitosti dle mého soudu spíše umělěcko-sběratelského charakteru... Pokud by se mi podařilo najít nožíře, který by mi udělal nějaký docela obyčejný nůž, určitě bych do toho šel mnohem raději, než do utonů nebo kabarů... Apropos nožíři, je damašk. ocel vhodná na běžné (nenáročné) užívání? Nebo je to pouze záležitost pro oko? Upraveno 19. března 2008 uživatelem Andreas.ks
Conrad Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 Andreas.ks napsal: Conrade, a mohl bych tě poprosit případně o tip na nějakého konkrétního nožíře? Pár jsem jich vygooglil, no většinou to byli záležitosti dle mého soudu spíše umělěcko-sběratelského charakteru... Pokud by se mi podařilo najít nožíře, který by mi udělal nějaký docela obyčejný nůž, určitě bych do toho šel mnohem raději, než do utonů nebo kabarů... Apropos nožíři, je damašk. ocel vhodná na běžné (nenáročné) užívání? Nebo je to pouze záležitost pro oko? posílám sz
budo Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 Andreas.ks napsal: Kde se "to" dá sehnat??? Zruc nad Sazavou, pokud bys ho opravdu chtel, pis mi do SZ, muzu ti ho koupit a poslat.
mars65 Odesláno 19. března 2008 Nahlásit Odesláno 19. března 2008 Onion napsal: Přesně tak. Je to dobrýa kvalitní pracovní nástroj, který sice nepotěší oko, ale nadchne svými výkony Mám ho z práce také a je to jeden z mála nožů které postupně nedaruji, neprodám a nebo nevyměním ty stará cibule,,, nože se nikdy nedarují..... vždy se musí prodat.... to bys snad měl vědět jinak Hladík se udusil šunkou
Onisan Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 jo, a kdepak si to slyšel? Darovaná zbraň je standard... chtěl jsem ti jeden nůž darovat, ale máš smůlu.... jenom ti ho prodám
Onisan Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 Já například dostal jedno kukri , památeční z IIWW přímo od "náčelníka" vesnice.... asi jsem mu měl říct, díky dědku, strč si do do.... a pak odejít bez hlavy jiný než darovaný nůž snad v současnosti nevlastním....
Conrad Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 Onion napsal: Já například dostal jedno kukri , památeční z IIWW přímo od "náčelníka" vesnice.... asi jsem mu měl říct, díky dědku, strč si do do.... a pak odejít bez hlavy jiný než darovaný nůž snad v současnosti nevlastním.... Škoda že nejsi ženská kukri II.WW a Portuguese to by bylo slušné věno.
Onisan Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 nech si zajít chutě, smilníku Vyměním ho za jednoho kňoura
xmenm05 Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 Andreas.ks napsal: Apropos nožíři, je damašk. ocel vhodná na běžné (nenáročné) užívání? Nebo je to pouze záležitost pro oko? Určitě je to kvalitní materiál, ale pokud to není nerez damašek, tak je dost náročný na údržbu. Mluvil jsem s kovářem, který damašek umí a dělá a pro sebe si na běžnou práci ukoval obyčejný (ale jinak nádherný ...), když jsem se ho ptal proč, říkal že je to nanic, prostě estetika ...
Conrad Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 gandalf napsal: Ahoj, jaký máte názor na Kizlyar? Velmi dobrý poměr výkon/ cena.
Conrad Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 xmenm05 napsal: Určitě je to kvalitní materiál, ale pokud to není nerez damašek, tak je dost náročný na údržbu. Mluvil jsem s kovářem, který damašek umí a dělá a pro sebe si na běžnou práci ukoval obyčejný (ale jinak nádherný ...), když jsem se ho ptal proč, říkal že je to nanic, prostě estetika ... Damasteel je téměř nulová údržba jako u nerezu a klasický kovaný má stejnou náročnost na péči jako kterákoliv jiná uhlíkatá ocel .
BUBÁK Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 gandalf napsal: Ahoj, jaký máte názor na Kizlyar? http://www.renesancecz.cz/cat.asp?page=2&a...yrID=&Cena= Čepele, ocel 65x13 = cca. 440A,B(AUS 6), občas dělají z franc. Z 60= AUS8. Na běžné používání, naprosto dostačující, velmi slušné nože.
xmenm05 Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 Conrad napsal: Damasteel je téměř nulová údržba jako u nerezu a klasický kovaný má stejnou náročnost na péči jako kterákoliv jiná uhlíkatá ocel . No prosím ... ono už je to pár let a taky koval klasický damašek... takže pokud damasteel je něco technologicky lepšího, potom asi neplatí to co jsem napsal ...
PepaSFI Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 Onion napsal: jo, a kdepak si to slyšel? Darovaná zbraň je standard... chtěl jsem ti jeden nůž darovat, ale máš smůlu.... jenom ti ho prodám je to mezi nožířema poměrně dost rozšířená pověra. Většinou se to řeší symbolickou jednou korunou, jakési rituální vyrovnání účtu aby nůž neřízl do přátelství. Nůž je velmi mystická věc, nástroj i zbraň současně. A umí se za špatné zacházení i pomstít. Nedávno jsme to v jedné diskusi probírali a jeden se tomu skoro vysmíval když popisoval jak nožem řezal komínovou rouru. No a pak přiznal že tam ten nůž zapoměl a už nikdy nenašel. Jako technomystikovi je mi jasné že se noži u něj nelíbilo a tak šel jinam
PepaSFI Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 xmenm05 napsal: No prosím ... ono už je to pár let a taky koval klasický damašek... takže pokud damasteel je něco technologicky lepšího, potom asi neplatí to co jsem napsal ... damasteel je vlastně damašek vyrobený průmyslově ve válcovně z moderních materiálů. Třeba Mikov to taky používá na dražší nože. 1
BUBÁK Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 (upraveno) PepaSFI napsal: je to mezi nožířema poměrně dost rozšířená pověra. Většinou se to řeší symbolickou jednou korunou, jakési rituální vyrovnání účtu aby nůž neřízl do přátelství. Nůž je velmi mystická věc, nástroj i zbraň současně. A umí se za špatné zacházení i pomstít. Nedávno jsme to v jedné diskusi probírali a jeden se tomu skoro vysmíval když popisoval jak nožem řezal komínovou rouru. No a pak přiznal že tam ten nůž zapoměl a už nikdy nenašel. Jako technomystikovi je mi jasné že se noži u něj nelíbilo a tak šel jinam Onion se jistě rád poučí, co se týká nožů, neb je v této oblasti začátečníkem... Upraveno 20. března 2008 uživatelem BUBÁK
BUBÁK Odesláno 20. března 2008 Nahlásit Odesláno 20. března 2008 PepaSFI napsal: damasteel je vlastně damašek vyrobený průmyslově ve válcovně z moderních materiálů. Třeba Mikov to taky používá na dražší nože. Damasteel - je nerezový damašek vyráběný stejnojmennou švédskou firmou metodou práškové metalurgie. Při ní je tekutý kov rozprášen tryskou a ochlazen do pevného stavu. Vzniklý prášek se pak lisuje za vysoké teploty do homogenního bloku. Získaný materiál má některé lepší vlastnosti než materiál o stejném složení získaný konvenční metodou, navíc je takto možno dosáhnout i složení klasickým způsobem nedosažitelného. Ocel Damasteel se vyrábí tak, že při násypu prášku před lisováním se střídavě vrství prášky ze dvou nerezových ocelí - RWL-34 (odpovídá složením nožířské oceli ATS-34 s přídavkem 0,2% vanadu) a PMC-27 (odpovídá nožířské oceli 12-C-27). Blok získaný slisováním se pak zpracovává do různých vzorů, jak bylo uvedeno výše. Damasteel je materiál s vzhledem shodným s jednoduššími pravými damašky, velmi dobrými mechanickými vlastnostmi a výhodou korozivzdornosti. (převzato)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se