Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Tak tenhle trik mně zajímá. Mám číslo 9. Čepel je lehká a má tuhý chod. Mohl byste napsat, jak na to? Klidně SZ - ať to tady nezas*ráme.

V podstatě je to jediný "nedostatek" Opinelu.

moj tajny tip je ze sa zavrety noz chyti za cepel a svihne sa s nim tak ze sa otvori potom sa s nim zazongluje aby ho clovek vo finale drzal za rucku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

moj tajny tip je ze sa zavrety noz chyti za cepel a svihne sa s nim tak ze sa otvori potom sa s nim zazongluje aby ho clovek vo finale drzal za rucku

A útočník jen tupě zírá.

Odkaz ke komentáři

A útočník jen tupě zírá.

no zadanie bolo otvorit opinel jednou rukou, nie pouzivat ho ako utocny noz.... v druhom pripade by som volil noze odlisych konstrukcii :)

post-1266-1208118919.jpg

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři

Nechci žádný útočný nůž. To Opinel ostatně ani omilem není. Prostě se jen občas hodí otevřít nůž jednou rukou, protože druhá je zaměstnaná něčím jiným.

Chytit za čepel a švihnout - minimálně u mého to nejde. Dřevěná střenka je lehká a čpel má tuhý chod. Olejovat se mi to ve dřevě nechce, navíc mám pochyby, že by to fungovalo.

Odkaz ke komentáři

Pokud máš ten standardní, laciný opinel tak naněm pracuje, je řidké a tahá do sebe vlkost,... chce to mít Opinel buď se střenkou z nějakého exotického dřeva a nebo z rohu. Tím se ale vytrácí to, proč si většina z vás Opinel kupuje - velmi nízká cena:D

Odkaz ke komentáři

Police osobně nemám, je ale jen o něco delší a štíhlejší než endura, ale je stejně plochý, čili o konfortu nošení si myslím, že tady problém nebude.

Spíš tady vidím dva průšvihy. Běžně dostupná verze má nerezovou i střenku, která asi klouže v mokrých rukách a v zimě přimrzá k dlani. A potom, nůž má výrazně militantní design, což v některých situacích nemusí být milé.

Viděl jsem i verzi s příložkami z kompozitu(asi skelná vlákna - možná uhlík) ale to byla zřejmě sběratelská záležitost a cenově dost mimo.

Co se týká "šýcara" na obrázku, tak to je taky asi spíš sběratelská raritka, praktické využití nevidím.

IMHO nůž je na řezání a jedna slušně dlouhá ostrá čepel stačí - na ostatní věci jsou ostatní nástroje.

Odkaz ke komentáři

mám všechny varianty střenek modelu POLICE. Nejčastěji nosím ten s carbon fibre. Za minulý týden jsem s ním: Ohobloval prkno, oškrábal práh od dveří z lepidla a stejně tak linoleum od téhož lepidla, uřezal nějaké větývky v lesoparku, rozbalil několik obálek, otevřel balík, nařezal salám...

Odkaz ke komentáři

Police osobně nemám, je ale jen o něco delší a štíhlejší než endura, ale je stejně plochý, čili o konfortu nošení si myslím, že tady problém nebude.

Spíš tady vidím dva průšvihy. Běžně dostupná verze má nerezovou i střenku, která asi klouže v mokrých rukách a v zimě přimrzá k dlani. A potom, nůž má výrazně militantní design, což v některých situacích nemusí být milé.

Viděl jsem i verzi s příložkami z kompozitu(asi skelná vlákna - možná uhlík) ale to byla zřejmě sběratelská záležitost a cenově dost mimo.

Co se týká "šýcara" na obrázku, tak to je taky asi spíš sběratelská raritka, praktické využití nevidím.

IMHO nůž je na řezání a jedna slušně dlouhá ostrá čepel stačí - na ostatní věci jsou ostatní nástroje.

Sp. POLICE mě, až tak militantní nepřipadá, je to pěkný gentlemanský nůž. :)

Účelově, ,,militantně" může působit Sp. CIVILIAN, oblíbený to nástroj Dr.Lectera. :hannibal:

Upraveno uživatelem BUBÁK
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Bráchovi jsem dal Benchmade Eisen Monochrome. Je to skvělý nůž pro lidi, kteří chtějí mít celoocelový gentlemanský, neagresivní nožík. Velmi dobré zpracování, solidní ocel (N690) a cena výborná. Rozhodně v ruce neklouže ani netlačí a na rozdíl od střenky z FRN se s ním dá i maličko páčit (třeba otevřít pivko).

Odkaz ke komentáři

No Jasně.... :smile_anim: ;) Přece bych se s takovou krávou velkou někde netahal.Pokud někam vyrážím pá,mezi kytičky do lesíčka,potom ssebou tahám klasického MacGyvera + malou sekeru.To je totiž ta ouplně nej kombinace.

Bratr má teho Wilkinsona velkýho a to mi přijde takový divný,na dřevo je to moc lehký,na krájení všeho zase tlustý.....

Upraveno uživatelem Gilius
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...