cali Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 Tak tenhle trik mně zajímá. Mám číslo 9. Čepel je lehká a má tuhý chod. Mohl byste napsat, jak na to? Klidně SZ - ať to tady nezas*ráme. V podstatě je to jediný "nedostatek" Opinelu. moj tajny tip je ze sa zavrety noz chyti za cepel a svihne sa s nim tak ze sa otvori potom sa s nim zazongluje aby ho clovek vo finale drzal za rucku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 moj tajny tip je ze sa zavrety noz chyti za cepel a svihne sa s nim tak ze sa otvori potom sa s nim zazongluje aby ho clovek vo finale drzal za rucku A útočník jen tupě zírá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 (upraveno) A útočník jen tupě zírá. no zadanie bolo otvorit opinel jednou rukou, nie pouzivat ho ako utocny noz.... v druhom pripade by som volil noze odlisych konstrukcii Upraveno 13. dubna 2008 uživatelem cali Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 no zadanie bolo otvorit opinel jednou rukou, nie pouzivat ho ako utocny noz.... v druhom pripade by som volil noze odlisych konstrukcii Ještě ho zajistíš otočnou pojistkou o špičku levé boty a je to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaS Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 Nechci žádný útočný nůž. To Opinel ostatně ani omilem není. Prostě se jen občas hodí otevřít nůž jednou rukou, protože druhá je zaměstnaná něčím jiným. Chytit za čepel a švihnout - minimálně u mého to nejde. Dřevěná střenka je lehká a čpel má tuhý chod. Olejovat se mi to ve dřevě nechce, navíc mám pochyby, že by to fungovalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 14. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2008 Pokud máš ten standardní, laciný opinel tak naněm pracuje, je řidké a tahá do sebe vlkost,... chce to mít Opinel buď se střenkou z nějakého exotického dřeva a nebo z rohu. Tím se ale vytrácí to, proč si většina z vás Opinel kupuje - velmi nízká cena:D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 14. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2008 Malé military - hodinkovo - nožové zátiší PS: Tento model G-Shocku byl u vojáků docela oblíbený (jedna elitní francouzská jednotka žabích můžů je měla dokonce oficiálně ve výzbroji), takže se klidně spolu mohli i potkat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimsy Odesláno 14. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2008 Muze mi nekdo rict, kdo z vas nosite treba Spiderco Police, k cemu vam v beznem pracovni dni je uzitecny? Krome toho ze tlaci v kapse? Kdyz nuz pro denni noseni, tak Svycara. Treba tenhle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žabák Odesláno 15. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2008 Police osobně nemám, je ale jen o něco delší a štíhlejší než endura, ale je stejně plochý, čili o konfortu nošení si myslím, že tady problém nebude. Spíš tady vidím dva průšvihy. Běžně dostupná verze má nerezovou i střenku, která asi klouže v mokrých rukách a v zimě přimrzá k dlani. A potom, nůž má výrazně militantní design, což v některých situacích nemusí být milé. Viděl jsem i verzi s příložkami z kompozitu(asi skelná vlákna - možná uhlík) ale to byla zřejmě sběratelská záležitost a cenově dost mimo. Co se týká "šýcara" na obrázku, tak to je taky asi spíš sběratelská raritka, praktické využití nevidím. IMHO nůž je na řezání a jedna slušně dlouhá ostrá čepel stačí - na ostatní věci jsou ostatní nástroje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 15. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2008 mám všechny varianty střenek modelu POLICE. Nejčastěji nosím ten s carbon fibre. Za minulý týden jsem s ním: Ohobloval prkno, oškrábal práh od dveří z lepidla a stejně tak linoleum od téhož lepidla, uřezal nějaké větývky v lesoparku, rozbalil několik obálek, otevřel balík, nařezal salám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 15. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2008 ten se střenkami z oceli nestudí, neklouže a jeho jedinou nevýhodou je, že je těžší než zbylé dvě varianty... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 15. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2008 (upraveno) Police osobně nemám, je ale jen o něco delší a štíhlejší než endura, ale je stejně plochý, čili o konfortu nošení si myslím, že tady problém nebude. Spíš tady vidím dva průšvihy. Běžně dostupná verze má nerezovou i střenku, která asi klouže v mokrých rukách a v zimě přimrzá k dlani. A potom, nůž má výrazně militantní design, což v některých situacích nemusí být milé. Viděl jsem i verzi s příložkami z kompozitu(asi skelná vlákna - možná uhlík) ale to byla zřejmě sběratelská záležitost a cenově dost mimo. Co se týká "šýcara" na obrázku, tak to je taky asi spíš sběratelská raritka, praktické využití nevidím. IMHO nůž je na řezání a jedna slušně dlouhá ostrá čepel stačí - na ostatní věci jsou ostatní nástroje. Sp. POLICE mě, až tak militantní nepřipadá, je to pěkný gentlemanský nůž. Účelově, ,,militantně" může působit Sp. CIVILIAN, oblíbený to nástroj Dr.Lectera. Upraveno 15. dubna 2008 uživatelem BUBÁK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2008 Já teda OneHandy moc(vůbec) nemusím.......mám 2x MacGyver messer,ale do čeho asi půjdu,tak to je tahleta klasika :P http://www.highlife.cz/?m=cat1&mrk=229&grp=4 Samozřejmě,že mluvím o noži z prvního dílu........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2008 Bráchovi jsem dal Benchmade Eisen Monochrome. Je to skvělý nůž pro lidi, kteří chtějí mít celoocelový gentlemanský, neagresivní nožík. Velmi dobré zpracování, solidní ocel (N690) a cena výborná. Rozhodně v ruce neklouže ani netlačí a na rozdíl od střenky z FRN se s ním dá i maličko páčit (třeba otevřít pivko). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2008 Já teda OneHandy moc(vůbec) nemusím.......mám 2x MacGyver messer,ale do čeho asi půjdu,tak to je tahleta klasika :P http://www.highlife.cz/?m=cat1&mrk=229&grp=4 Samozřejmě,že mluvím o noži z prvního dílu........ Pěkný nůž, do vitríny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2008 (upraveno) No Jasně.... Přece bych se s takovou krávou velkou někde netahal.Pokud někam vyrážím pá,mezi kytičky do lesíčka,potom ssebou tahám klasického MacGyvera + malou sekeru.To je totiž ta ouplně nej kombinace. Bratr má teho Wilkinsona velkýho a to mi přijde takový divný,na dřevo je to moc lehký,na krájení všeho zase tlustý..... Upraveno 2. května 2008 uživatelem Gilius Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2008 Já nosím do lesa buď druhoválečné khukrí a nebo Jabali od Muela... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2008 Tak je pravda,že to Kukri je takovej spíš víceúčelovej nástroj,než jen kudla..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 10. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2008 ... chybi snad uz jen revolvery...? Tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 10. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2008 takže tu nechybí nic..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se