Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Dneska jsem skoro celej den makal na tomdle krasavci. Sice to nevyšlo úplně tak, jak sem chtěl ale aspoň vím, že to pude. Zejtra ho ještě líznu a pak šmirgly. Ve čtcrtek mně na aukru utekla malá vypalovací pec, škoda. Moh sem zejtra zakalit.

koukám a gratuluju. hlavně ať to při práci voní!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milisi, té kůže bych se až tak nebál. Když to nebudeš nějak extra zdobit......kydex a spol, to bych, já osobně, zavrhnul. Když už je to ruční práce, tož na všem.

Nebo bych ho dal do nějaké prošité látky....aby to bylo "rustikální" ;) ( hlavně ne nic maskovaného ! )

Odkaz ke komentáři

Milisi, té kůže bych se až tak nebál. Když to nebudeš nějak extra zdobit......kydex a spol, to bych, já osobně, zavrhnul. Když už je to ruční práce, tož na všem.

Nebo bych ho dal do nějaké prošité látky....aby to bylo "rustikální" ;) ( hlavně ne nic maskovaného ! )

Vono to budu muset vymyslet nějak generálně. Tak jako tak tydle krasavci možná ani nepostoupěj do dalšího kola (kalící pec)... Ale asi se budu zdokonalovat na uhlíkovce, je mně líto dobrýho materiálu. Dnes jsem spíchnul tohle - a netrval ani dvě a půl hodiny. Nicméně ten výbrus jsem chtěl vejš ale blbě jsem odhadnul sklon. Takže si budu chvíli mrskat cvičné polotovary a pak se uvidí - každopádně cíl jsou zavíráky. :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Princ Milis
Odkaz ke komentáři

Tak když je tady tolik kutilů, tak se zeptám :-).

Budu si dělat limitku nějakého pevného EDC. Co mě ovšem trápí je to, že nevím jestli je nutno základní tvar vykovat. Mám možnost to nechat říznout laserem z kvalitní nerezky a po opracování to nechám zakalit na vakuovce. Ale nebude tomu chybět zhutnění toho materiálu kováním? Někde na netu jsem našel nože kované a i řezané z plátů, tak nevím nevím.

Jinak první návrh :-) (jen střenky budou z jiného dřeva, nemám databázi dřev)

Posted Image

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

Poprosim o radu, nasel jsem prodejce co nabizi spoustu zajimavych noziku a mezi nimi SOG KLIK Dle meho nazoru se jedna o fejk z ciny, take tam pise ze je to cina. Jde mi spise o to jestli je mozne ze je to opravdu SOG nebo fejk a ma to opravdu 440 ocel nebo mu neverit nic.

Odkaz ke komentáři

Tak když je tady tolik kutilů, tak se zeptám :-).

Budu si dělat limitku nějakého pevného EDC. Co mě ovšem trápí je to, že nevím jestli je nutno základní tvar vykovat. Mám možnost to nechat říznout laserem z kvalitní nerezky a po opracování to nechám zakalit na vakuovce. Ale nebude tomu chybět zhutnění toho materiálu kováním? Někde na netu jsem našel nože kované a i řezané z plátů, tak nevím nevím.

Jinak první návrh :-) (jen střenky budou z jiného dřeva, nemám databázi dřev)

k tomuhle návrhu: koukni na McGowanův CRKT.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

zdroj: http://www.crkt.com/McGowan-MAK-1-Multiple-Access-Knife-Black

ten uštípnutej roh není pro parádu, při drsné práci by se musel ulomit, i když ten tvůj bude spíš takový gentlemanův sekáček, co? McGowana jsem měl. stačilo dobrousit předek, urazit hrot na rozbíjení skel a byl to výborný nástroj.

Odkaz ke komentáři

Poprosim o radu, nasel jsem prodejce co nabizi spoustu zajimavych noziku a mezi nimi SOG KLIK Dle meho nazoru se jedna o fejk z ciny, take tam pise ze je to cina. Jde mi spise o to jestli je mozne ze je to opravdu SOG nebo fejk a ma to opravdu 440 ocel nebo mu neverit nic.

Tak fejk je to zcela určitě a osobně bych do toho nešel, i těch 14$ je moc. Jestli chceš Soga tak koukni po netu u nás, jsou poslední dobou za slušné ceny a kvalita je jinde.

Odkaz ke komentáři

Dle meho nazoru se jedna o fejk z ciny, take tam pise ze je to cina.

Mě přijde zpracováním OK, i modelově sedí.

Čína jako výrobce nic neznamená, spousta známých značek vyrábí nože v číně nebo na tchajvanu.

Akorát mi vadí, jak je takovej akčně americky hnusnej. Tanto, řezačka...

edit:

Tak fejk je to zcela určitě a osobně bych do toho nešel.

Podle čeho to poznáš? Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

bandi, co ti nie je jasne?

No i to na mém odkaze je fejk? Resp. všechny SOG Flash Tanto v odkazu níže jsou fejky?

http://www.google.cz/search?hl=cs&q=sog+flash+tanto&gs_sm=e&gs_upl=672l2938l0l3172l15l8l0l3l3l1l344l1890l0.2.4.2l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1680&bih=842&wrapid=tlif132672637155910&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=1jwUT5TyLszQ4QTs--H8Aw

edit: ještě jinak, jediný správný je Flash bez řezačky (pár jich v odkaze taky je)?

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

k tomuhle návrhu: koukni na McGowanův CRKT.

zdroj: http://www.crkt.com/...ess-Knife-Black

ten uštípnutej roh není pro parádu, při drsné práci by se musel ulomit, i když ten tvůj bude spíš takový gentlemanův sekáček, co? McGowana jsem měl. stačilo dobrousit předek, urazit hrot na rozbíjení skel a byl to výborný nástroj.

Díky za odkaz. Ten CRKT vypadá taky dobře, ale ten můj by měl být EDC :-) Ne uplný mini, ale ani žádný Rambo nůž.

Odkaz ke komentáři

Diky za rady do toho SOG nejdu nechce se mi to libit. preci jen se mi to zda uz kuli cene pritazene za vlasy, nezda se mi ze by to za $14 bylo kvalita. Asi prisetrim.

Určitě, je tu spousta nožů za litr co jsou úplně jinde(jasně není to 14$, ale zas to není tolik), malé ka - bary, Spyderco Tenacious atd. Nebo právě i ten sog flash který vypadá takhle

http://www.sog-knive...A-8-600x507.jpg

samozřejmě jsou různe verze, černěné, zubaté, tanto a dělají se i aspon ve dvou velikostech .atd.

ještě edit Bandicoot : jo přesně tak, jsou to fejky, takhle žádný sog nevypadá, mají k nim blízko asi jako nějaké Breitlingeny z trnižnce k origo Breitlingu.

Liší se úplně vším. Jinak i čína umí vyprodukovat dobré no - name nože, jen to není tento

Upraveno uživatelem Speedster
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...