Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

ja dost vela cestujem, a preto som si zadovazil na cestovanie spyderco pacific salt 1. Nejde o hard-core nozik typu ZT, BM a podobne, ale kriterium vyberu bolo:

- nizsia cena, v pripade kradeze z kufra/straty ( da sa zohnat za cca 50usd)

- bez zubatej cepele, bez assistu, s cepelou do 3.5 incha ( z dovodu legalnosti, tieto kriteria casto vyhovuju )

- nizka udrzba - ( h1 ocel pouzita na tento model je odolna voci korozii )

- nizka hmostnost - kazdy gram v kufry sa pocita ( tento model okolo 70g )

mam ho zatial 1 tyzden a som spokojny. Pride mi taky trochu ako hracka, ked konstrukciu porovnam s inymi nozmi. Neviem si predstavit, ze by som s nim nieco pacil a podobne, ale to vychadza z konstrukcie noza a s tym som aj pocital. Pivot mi pride dost pod-dimenzovany. Prioritne ho vsak potrebujem na rezanie...

Kazdy si musi vybrat noz podla toho, naco ho bude potrebovat....

post-22370-0-83582500-1394462412_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když nůž,tak pořádný-viz foto.Tyto dva paroháčky tahám do lesa,normálně nosím v kapse ZT0200,nebo za opaskem RAT3.Momentálně si nechávám nůž dělat u nožíře.Člověk si může zvolit materiály,velikost,tvar a pojistku a zas taková palba to není ;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Na fóru je několik na slovo vzatých znalců jako traveller, bandicoot , YPO, JDenver, Onion a další a další. Zná někdo z kolegů tuto firmu ? KLIK.

O oceli nevím vůbec nic, jaká je 154CM ? 

Dík.

Edit - doplnění snímku.

Edit - tenhle Benchmade 707-701 Sequel Limited Edition je parádní, že ? Jaká asi mohla být cena ? (Není to blbá otázka ?)

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Ocel 154 CM je prostě dost dobrá :)

http://en.wikipedia.org/wiki/154CM

http://www.knife.cz/default.aspx?tabid=53&g=posts&t=75

http://www.noze-nuz.com/nozirske_oceli/154CM.php

mám z ní Benchmade 530 Mel Pardue design a holí i po třech letech používání (není z nejdodolnějších proti korozi, ale co se týče tvrdosti, "nestupitelnosti", možností nabroušení naprostá pohoda a spokojenost...

Odkaz ke komentáři

Na fóru je několik na slovo vzatých znalců jako traveller, bandicoot , YPO, JDenver, Onion a další a další. Zná někdo z kolegů tuto firmu ? KLIK.

O oceli nevím vůbec nic, jaká je 154CM ? 

Edit - tenhle Benchmade 707-701 Sequel Limited Edition je parádní, že ? Jaká asi mohla být cena ? (Není to blbá otázka ?)

Snow : Emerson je znama firma, pouzivana statnymi zlozkami, ale hlavne je preslaveny pri pouzivani v sebaobrane. 

Ma patentovany vytahovaci jazycek, ktory sa pri vytahovani noza "zahakne" o rifle a nasledne rychle otvori. 

V spracovani bude Benchmade lepsi, ale co je dolezite je tvrdost Emersonovej 154CM (cca 57-58HRC) a tej od Benchmade (cca 59-60HRC), tak isto este pozor na vybrusy cepeli od Ernieho. Pouziva hlavne jednostranne, koli rychlejsiemu bruseniu o dno hrnceka, napr. Inak oboje lifetime warranty. 

Odkaz ke komentáři

Co vy na to kluci? První počin...

Jinak 154CM můžu za prvních asi 14 dní jen chválit. Drží opravdu krásně.
0200 mě ale zklamal při řezání - komfort nic moc. Boule na hřbetě mě tlačila do toho "masíčka" u palce na dlani, ke konci už docela výrazně (bylo to fakt takové hardcore řezání, přeřezal jsem během pár minut smrkovou fošínku).
A zabíjení ryb taky nic moc, čepel furt vyjížděla z řezu (kvůli tomu obloučku).
Výborně se ale čistí a čep drží i po kácení dvou náletů...

ion4tu.jpg

Odkaz ke komentáři

Z dobře vytvarovaného pouzdra ten nůž nevypadne. Já jsem to vytlačoval asi půl hodiny a pěkně tam zacvakne.

Myslím, že by si to zvládl i sám, třetí pouzdro už bude ucházející :D
Navíc ten pocit, že si to člověk nemusel nechat někde dělat...

Odkaz ke komentáři

Nechci zbytečně zakládat nové vlákno, tak využiji tohoto. Chtěl bych se zeptat povolanějších, kteří výrobci nožů (značky) jsou zajímavé z pohledu kvalita/cena. Zajímám se o zavírací nože. Abych udělal příměr na hodinky, jde mi o to, najít takové výrobce nožů, kteří budou jako třeba Stowa v hodinkách, popřípadě trošku výše (Sinn). Vyšší patra už mě nazajímají. Taky nechci úplnou masovku typu Tissot... Díky za info.

Odkaz ke komentáři

Nechci zbytečně zakládat nové vlákno, tak využiji tohoto. Chtěl bych se zeptat povolanějších, kteří výrobci nožů (značky) jsou zajímavé z pohledu kvalita/cena. Zajímám se o zavírací nože. Abych udělal příměr na hodinky, jde mi o to, najít takové výrobce nožů, kteří budou jako třeba Stowa v hodinkách, popřípadě trošku výše (Sinn). Vyšší patra už mě nazajímají. Taky nechci úplnou masovku typu Tissot... Díky za info.

Benchmade

Odkaz ke komentáři

Ty Kershaw jsou dobré nožíky za rozumné peníze... trošku výš třebas ten Benchmade, jsou dražší (zejména kusy made in USA), ale i made in PRC stojí za to a cenově jsou jako Kershawy, možná troche dražší...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...