grakij Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Ad. broušení http://www.itstactical.com/warcom/knives/how-to-sharpen-a-knife-while-minimizing-mistakes-and-maximizing-cutting-edge-performance/
Lu2cz Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Pani, ja som sa dnes ( tak trochu z nudy ) pustil do anodizacie titania. Mam lesteny Ti Spine a bol dost nudny, tak som sa rozhodol, ze mu pomozem. Robil som to po domacky, asi po 10 minutach studia. Ako roztok som pouzil voda+ocot+soda bikarbona. Pustil som do toho 32V@750mA a vysledok na seba nenechal dlho cakat . Nevyslo to na 100%, mam tam male skvrnky, ale som nadmieru spokojny Hezkyyyy, vypada to fakt dobre, hodne zajimavy a povedeny pokus. Mas foto i pred, jak vypadal?
Filip.J Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Pani, ja som sa dnes ( tak trochu z nudy ) pustil do anodizacie titania. Mam lesteny Ti Spine a bol dost nudny, tak som sa rozhodol, ze mu pomozem. Robil som to po domacky, asi po 10 minutach studia. Ako roztok som pouzil voda+ocot+soda bikarbona. Pustil som do toho 32V@750mA a vysledok na seba nenechal dlho cakat . Nevyslo to na 100%, mam tam male skvrnky, ale som nadmieru spokojny WOW! Hezkej nožík a super customizace! Takhle by měly jít nabarvit i titanový hodinky, že?
Tomas_2002 Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Pani, ja som sa dnes ( tak trochu z nudy ) pustil do anodizacie titania. Mam lesteny Ti Spine a bol dost nudny, tak som sa rozhodol, ze mu pomozem. Robil som to po domacky, asi po 10 minutach studia. Ako roztok som pouzil voda+ocot+soda bikarbona. Pustil som do toho 32V@750mA a vysledok na seba nenechal dlho cakat . Nevyslo to na 100%, mam tam male skvrnky, ale som nadmieru spokojny Tak to je bomba ! To by úžasně rozsvítilo můj Spyderco Sage 2.....
Tomas_2002 Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Pani, ja som sa dnes ( tak trochu z nudy ) pustil do anodizacie titania. Mam lesteny Ti Spine a bol dost nudny, tak som sa rozhodol, ze mu pomozem. Robil som to po domacky, asi po 10 minutach studia. Ako roztok som pouzil voda+ocot+soda bikarbona. Pustil som do toho 32V@750mA a vysledok na seba nenechal dlho cakat . Nevyslo to na 100%, mam tam male skvrnky, ale som nadmieru spokojny Ještě poprosím, mohl by jsi to nějak více rozepsat ? Jak jsi to prováděl atp. ?
huhu4d Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 tu je ako vyzeral predtym. Chcel som si objednat matny, ale nejak omylom som klikol na leskly, a ten sa mi az tak nepacil. Dlho som rozmyslal, co s tym, a vcera len tak zo srandy som googlil. Popis v dalsom prispevku Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Lu2cz Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Hmmmm, tak to je rozdil jako prase Teda tedka ma nozik fakt stavu, jak rikam, moc povedena uprava... taky jsem zvedavy, na podrobny postup...
huhu4d Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 (upraveno) Takze kratky popis anodizacie titanu. Budete potreboval nejaky zdroj jednosmerneho prudu, podla pozadovanej farby ako chcete dosiahnut. Vacsinou sa to robi tak, ze sa do serie zapoja 9V baterie a dosiahne sa pozadovane napatie. Mne sa nechcelo vrazat peniaze do 9v baterii tak som doma vyhrabal stare 32V trafo. Dalej budete potrebovat nejaky roztok, v ktorom sa to anodizuje. Je toho viacej, da sa to robit vraj so Savom a podobne, ale v domacich podmienkach sa odporucala Coca Cola Light ( nie zero, s tou to nejde ) alebo roztok octu+vody+sody bikarbony. Ja som zvolil sodu, pretoze pri pouziti Coly nevidite aky to ma odtien a co sa vlastne deje. Takze, mame cca 0.7l doby + 50ml octu + polievkova lyzica sody bikarbony. Zmiesat, nechat postat. Najlepsie pouzit teplejsiu vodu, 40-60C. vodu nalejeme do nadoby.Dalej vam bude treba nejaky kov, najlepsie rovnakej plochy ako anodizovany kusok. Ja som pouzil alobal, cca 10x10cm na ktory som pripojil negativny ( minus ) pol a ponoril do vody. Pozor, tento kus kovu sa nesmie dotykat anodizovaneho prvku, inac bude skrat... Plusovy pol sa pripoji na anodizovany predmet. POZOR, drot sa nesmie ponorit do vody ( ten vodi ) takze to treba anodizovat na 2x ( prva polovica, zmenit polohu a potom zvysok ). Ked to vsetko mame pripravene, pripojime to k prudu a po cca 3 sekundach to v kupeli zacne bublat a za dalsich 5-10 sekundach titan anodizuje. Ja som ho tam nechak 30s, otocil na druhu polku a zase 30sekund. Chytilo to na rovnaky odtien. Pripajam tabulku pouziteho napatia a aky odtien chyti titan pri danej voltazi... Staci do googlu zadat anodizing titanium a je tam toho spusta. Este jedno upozornenie, vzdy sa da vrstva prekryt len vyssim napatim. Teda ak nieco anodizujem na 20V, potom to viem prekryt 25,30V a podobne. Opacnym smerom to nefunguje. Preto je vyhoda mat 9V baterie pretoze sa da pridavat po 9V. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. května 2014 uživatelem huhu4d
marosh Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Můj první pořádný nůž. Buck. Děkuji kamarádům, prezent k polojubileu. ...pjekný je! Vezmeš ho na příští sraz, kam půjdeme oba? Provedu, jde ho tahám všude...
huhu4d Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Tak to je bomba ! To by úžasně rozsvítilo můj Spyderco Sage 2.....Pri to sage by som bol opatrnejsie, pretoze ten je bead-blasted nie ? Tam ti to asi chyti trochu inak....
Tomas_2002 Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Pri to sage by som bol opatrnejsie, pretoze ten je bead-blasted nie ? Tam ti to asi chyti trochu inak.... Co prosím že to je ? :-) Jsi na mě nějakej moc odbornej :-)
Hasňa Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Můj první pořádný nůž.Buck.Děkuji kamarádům, prezent k polojubileu. Krasnej.
Filip.J Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Co prosím že to je ? :-) Jsi na mě nějakej moc odbornej :-)Bead blasted = povrchová úprava tryskáním (matná)
huhu4d Odesláno 9. května 2014 Nahlásit Odesláno 9. května 2014 ze je matny povrch, takze asi to trochu chyti iny odtien. ale skus
Frantik Odesláno 9. května 2014 Nahlásit Odesláno 9. května 2014 (upraveno) Marosu, dobrej vyber :-) Ja uz ho mam potřetí a nechám si ho :-) Upraveno 9. května 2014 uživatelem Frantik
marosh Odesláno 9. května 2014 Nahlásit Odesláno 9. května 2014 Franto: :-) Já ho mám poprvé a na furt, voe.:-)Dárky si nechávám.Dobrý výběr provedl Honzoush.
Frantik Odesláno 9. května 2014 Nahlásit Odesláno 9. května 2014 Franto: :-) Já ho mám poprvé a na furt, voe.:-)Dárky si nechávám.Dobrý výběr provedl Honzoush. Jo
Trojan Odesláno 14. května 2014 Nahlásit Odesláno 14. května 2014 Bead blasted = povrchová úprava tryskáním (matná) Je i otázka jak dobře to půjde oxidovat...může to jít hůř.
kilosunky Odesláno 16. května 2014 Nahlásit Odesláno 16. května 2014 Tak sebbie je uz doma.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Hasňa Odesláno 16. května 2014 Nahlásit Odesláno 16. května 2014 Wow. Nova primo od vyrobce? O 25ce jsi nepremyslel?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se