Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Cold steel hold out je super nozik v pomere cena/vykon. Poistka triadlock je jedna z najpevnejsich aka bola vymyslena. Nozik je lahky na svoju velkost. Mohli by este upgradovat ocel a isiel b som donho opat :clap:

Odesláno

A co tak alox cadet?

Když já chci aby byl co nejtenčí/nejlehčí a některé ficury považuju za ptákovinu - jako třeba loupač pomerančů, nebo otvírák na lahve či odstraňovač izolace. Na druhou stranu chci nůžky, pilník na nehty a šroubovák. A líbí se mi i kleště :) jenže to už se dostávám s velikostí o dvě patra výš.

Odesláno (upraveno)

Zrno: Holdout byl dlouhou dobu (asi tři týdny) pro mě úplný top. Ale AUS8 je AUS8.
Já už prostě nejsem schopný mít radost z nože který nemá pořádnou ocel (mimo uhlíkovek, tam mi je to kupodivu celkem jedno).
Na každou ocel jsem si toho našel tolik špatného nebo je tolik lepších variant, že mi trochu vadí i VG-10... :giljotiini:

Edit: a to nechci říct že AUS8 je nějaké bláto nebo ti kazit radost z nože, holdout-y jsou moc pěkné ;)

Upraveno uživatelem Trojan
Odesláno

Ja to tolik neresim , ja si jedu v lowendu :) do budoucna stejne skoncim u sebenzy nebo si necham udelat takovej jako dela guy goggeti . A porad lepsi aus 8 nez 440 a podobny ....

Odesláno

Jedu uz dlouho "noze do jednoho litru" jako SW SWAT, Buck Vantage, Victorinox nebo Gerber a naprostá spokojenost. Sebenta cílová stanice určitě neni, do vitrinky a na machrovani dobra, ale na běžný nošení určitě ne.

Odesláno

Ja sebenzu mam uz pomerne dlho a popravde stale som neprisiel na to, preco z toho ludia robia taku ikonu. Chcel som tomu dat sancu, chvilu som ju podstivo nosil, ale nie, nevidim to tam. V mojom vrecku si to so sebenzou moze v pohode rozdat kdeake spyderco, BM a pod. Napriklad u mna konkretne ho najcastejsie porazi BM tipika.

Jedine co ma napada, je ze mozno to bol prvy design tohoto typu a teda akasi pramatka elegantnych vacsich zatvarakov z kvalitnych materialov.... Povedzme akasi obdoba oyster case u hodiniek.... Vo svojej dobe popravu zaplatena vychytavka, kotra to cele posunula niekam dalej, ale s odstupom casu uz skor iba mierne predrazena ikona, na ktoru ka konkurencia v uzitnej hodnote uz davno dotiahla a za zlomok ceny.

Odesláno

Nebit Reeva, ktory nepatentoval svoj reeve- integral- lock/ po novom framelock, tak by asi vela konkurecnych nozov nebolo.

Je to nudny noz, klasicka konstrukcia spracovana castokrat lepsie nez custom, dozivotna zaruka a clovek to moze rozoberat a cistit do strhania zavitov. Je drahy, ale tiez sa uz vyraba 27 rokov bez vyraznej konstrukcnej zmeny...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Vystřídal jsem pár nožů do 5k a musím říct, že třeba u Spyderco jsem byl docela zklamán. Zůstalo mi Military (jako EDC) ale nijak nadšený z něj nejsem.
Celkem mě pustila i ta Sebenza, protože dávám teď peníze do jiných věcí. Obecně ani nevím, jaký nůž bych chtěl, na každém mi něco vadí.
S pevnými je to lepší.

Odesláno

Ahoj vespolek, poradíte úplnýmu neználkovi, jaký nůž si má pořídit? Bude to zavírák, to je to jediné, co vím na beton. Pak se budu samozřejmě rozhodovat podle vzhledu... ale...

Jak to tady pročítám, tak nejste úplně "nadšený" z vlastností ocele 440. To je pro mě trochu komplikace, protože jsem mířil na Böker, který ale vyrábí výhradně z 440. Třeba zrovna na tenhle nůž...

Zajímá mě váš názor, jestli je aspoň trochu použitelný a neodložím ho do šuplíku, jako ty předchozí noneme kudly, které jsou po uříznutí pár prutů na pomlázku nepoužitelný...

Není to o penězích, klidně si připlatím, když budu vědět, že to mám smysl.

díky!

Odesláno

Ahoj vespolek, poradíte úplnýmu neználkovi, jaký nůž si má pořídit? Bude to zavírák, to je to jediné, co vím na beton. Pak se budu samozřejmě rozhodovat podle vzhledu... ale...

Jak to tady pročítám, tak nejste úplně "nadšený" z vlastností ocele 440. To je pro mě trochu komplikace, protože jsem mířil na Böker, který ale vyrábí výhradně z 440. Třeba zrovna na tenhle nůž...

Zajímá mě váš názor, jestli je aspoň trochu použitelný a neodložím ho do šuplíku, jako ty předchozí noneme kudly, které jsou po uříznutí pár prutů na pomlázku nepoužitelný...

Není to o penězích, klidně si připlatím, když budu vědět, že to mám smysl.

díky!

AUS8 nebude proti 440C žádná hitparáda...

Umíš brousit? Nebo budeš někomu posílat?

Odesláno

Lion: Ten Buck je pěknej, díky za tip. S30V by měla být tvrdší, takže déle drží ostří? Na druhou stranu pak bude logicky křehčí a náchylná k vylamování.

Trojan: Spíš to nechám čas od času nekde nabrousit. Jsem na tohle poleno...

Přijde mi, že si hlavou stejně nevyberu. Každá ocel má nějakou mouchu, jenom prostě nechci koupit uplnou sr**ku...

A trochu to popoženu, protože se potřebuji celkem rychle rozhodnout. Dám sem pár linků a zkuste mi poradit.

Buck, Böker, CRKT, Cold Steel, Kershaw, ZT 

Díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...