JaK Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2008 JaK: Nůž v horní řadě zcela vpravo, špička něco jako reversní tanto, rukojeť něco jako hadrokarta - to je vlastní výtvor (je to ten z knife.cz)? Ten je fakt hezkej... Díky za pochvalu, je to jeden z mých oblíbených. Podílel jsem se na něm tak z 55% (možná ještě míň), za zbytek můžou Dohnal + Dohnal, za což jsem jim nesmírně vděčný. Rukojeť je opravdu hadrokarta (epoxid + plátno). Čepel tloušťky 4,5mm z D2. Tvrdost 58 Hrc. Tu špičku jsem si vymyslel takhle masivní aby se s mí dalo v případě potřeby zapáčit. Bodat nepotřebuju. On celkově ten nůž je tak předimenzovaný, že nás všechny přežije a to já mám rád Není to ale na úkor řezivosti - plochý výbrus je vytažený hodně vysoko. Tak tomuhle já říkam survival nůž index.php.jpeg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2008 JaK: Fakt super, pro sebe bych si odpustil tu zpětnou křivku na ostří. Jak se mi líbí bílej medvěd, tak tenhle tvůj bulík je daleko lepší, protože nemá ty multifunkční serepetičky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2008 (upraveno) Já bych si s dovolením jeden kámen hodil . Popisovaná brousek je hodně hrubý a je dobrý na kosu, sekeru apod. Na jemné ostří Tenaciousu bych ho nikdy nepoužil. Osobně bych doporučil zakoupit keramický brousek, který velice výhodně vyrábí a prodává jeden nadšenec (nechci dělat reklamu). Nebo v úvahu přichází takový ten oboustranný - na fotce je vpravo nahoře (břidlice/vápenec), myslím, že v obou pžípadech se do 300 vlezeš. Prostě to chce něco jemnějšího.Keramika se nemusí máčet, stačí jednou za čas umít a vydrží asi nadosmrti. Brousek se máčet musí. Odpověď na|Fiskars brousekNo já bych si dovolil oponovat, mluvil jsem na výstavě pražská kudla s jedním podle mne nejlepších nožířů Petrem Dohnalem s kterým mám přátelské vztahy a jaké bylo moje překvapení když mi řekl,že si ten brousek Fiskars koupil a nemohl si ho vynachválit, nepoužívá jej na svoje damaškové skvosty ale tvrdí, že na normální kuchyňáky nebo bežné EDC je ideální -jak jsem slyšel tak podávám citace Petra Dohnala z knifeTak tohle já vřele doporučuji - do kuchyně ideální. To nejsou ty kolečka, který rvou ostří, ale kameny - fakt dobrá věc. Předtím než jdu krájet cibuli, vezmu nějakou tu naši hrůzu, 5x přešmrcnu a jde to jak do másla. No a jak se to osvědčilo na našich výpravách do Norska na fileťáky - paráda. Koupil jsem to i všem příbuzným ... Upraveno 11. listopadu 2008 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2008 (upraveno) Jak jsem psal - TENACIOUS nebrousim klasickym brouskem, ale pouze keramickou ocilkou. Ten Fiskar jsem daval prave proto, ze ho na knife.cz doporucovali. Upraveno 10. listopadu 2008 uživatelem JohnDoeX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaK Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2008 To Conrad: Jé, ty se taky znáš s Petrem? I podle mě je to jeden z nejlepších nožířů a hlavně moc fajn člověk . Pokud já vím, tak nože si většinou brousí v dílně stejně jako ty které vyrábí. Tak asi to má na kuchyňáky doma, nevím. Nemá cenu to nějak dál rozebírat. Kvality Fiskarsu nepopírám, ten nemám, neznám. Pro někoho, kdo neumí a nechce/nemá čas se učit brousit ručně je to asi dobrá věc za pár peněz. S tím musí zvládnout broušení každej a výsledek tedy asi nebude zlý. Já předtím reagoval na brousek na kosu (současná produkce s velkou hrubostí). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghill Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2008 Tak sa mi dnes z noze-nuz.com prisiel CRKT H.U.G. - part cerrated. Pekny funkcny klip na peniaze. Stranku mozem doporucit, rychla komunikacia, bezproblemove dorucenie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 pekne, moc pekne... tenhle Jo, tenhle Camillus znam. Pro me nepouzitelny, nema vyvrtku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 Dnes dorazil Tenacious za ty peníze super nůž Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 parada, gratuluju Dík přinesu předvedu / a k tomu ještě další 3 dohnaly/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 Dnes dorazil Tenacious za ty peníze super nůž Doufam, ze s nim budes spokojenej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 Doufam, ze s nim budes spokojenej. Uvidím první dojmy předčily očekávání Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 ad Tenacious: ačkoliv je 5x levnější než Manix, zdaleka není 5x horší. V mé pomyslné tabulce nožů řazené dle poměru cena/výkon je na špici (vedle KaBaru Heavy Bowie). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 20. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2008 (upraveno) Není sice "survival", ale zase je můj: custom od Buddyho Westona. Zcela určitě limitka 1/1 Upraveno 20. listopadu 2008 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 20. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2008 Ja svou touhu po survival nozi ukojil modelem Desert Cruiser (7914D) od CRKT. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 21. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2008 TO Conrad: Opravdu nádhera, umělecké dílo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 21. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2008 Není sice "survival", ale zase je můj: custom od Buddyho Westona. Zcela určitě limitka 1/1 Povedeny Westy. Pekny vzor damasku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 21. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2008 (upraveno) Protože dotazů k zavíracímu nožíku bylo víc, foxterier Chianti Star Franke odpovídá: - střenky (scale) jsou opravdu z mamutoviny. Jedná se o povrchovou zoxidovanou vrstvu, která je probarvena minerály z okolí nálezového místa. Tyto střenky jsou z Kanady. Povrch může být natural nebo broušený a leštěný. - čepel (blade) je damašková ocel švédské společnosti Damasteel AB, v Česku ji můžete koupit např. zde: http://www.damascen.cz/ Její použití např. na pouzdro limitek by určitě nebylo "fejkování" světové produkce. - boční záštity (bolster) jsou rytecky zpracovány do nerezu, jedná se klasickou ryteckou práci. Dělá ji pár lidí v ČR, je možné dodat vlastní návrh. - fileworks je způsob zdobení pilováním a broušením s následným leštěním. Používá se většinou na zdobení hřbetu čepelí a pera. Původně sloužilo hrubé rýhování proti sklouznutí ruky na čepel, když nůž při zabodnutí narazil např. na kost v těle. U Buda Westona, člena Canadian Knifemakers Guild, jinak mého známého, http://www.westonknives.com/ je možné vybrat buď z hotových kousků, vždy má něco skladem. Nebo si u něj složit nůž ze všech možných materiálů (blade, scale, bolster), navrhnout tvar i velikost, cvaknout zálohu a těšit se na hotový kousek. Ceny začínají dnes na cca 480?, prezentovaný krasavec byl za cca 2400?. Pokud by někdo měl zájem, může se mi ozvat přes SZ, zařídím návštěvu. Upraveno 21. listopadu 2008 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 27. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2008 Designově velmi čistý neagresivní nožík-flipper za milou cenu (přesto je made in usa). http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS1630.php Já mám bohužel stop-stav, objednal jsem si na cesty autem Rescue nůž Gerber Hinderer CLS. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 27. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2008 (upraveno) JohnDoeX - damasteel je v tom vzoru bohužel omezený... pěkný vzor je toto... Edit: omlouvám se pánům Dohnalům za využití fotky z jejich webu Upraveno 27. listopadu 2008 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaK Odesláno 28. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2008 Co si budem povídat, lepší a hezčí damašek, než dělají Dohnalovi, těžko seženeš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se