Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Tak musím se "pochlubit". Dnes sem si přivezl od kluků z TK knives- http://tkknives.com/ nůž Kyre elegant. Zpracování výborné, vše sedí jak má, hladký chod čepele s krásným lupnutím na konci. Nůž překvapivě lehký, pouhých 150 g. Na výstavě v Brně měli spoustu dalších nožů, jak zavíracích, tak pevných i kuchyňských. Jde vidět, že kluci tím opravdu žijí. Rozhodně doporučuji.

Přikládám pár škaredých mobilovek. Později sem přidám hezčí fotky.

IMG_20141129_170817.jpg

IMG_20141129_170828.jpg

IMG_20141129_170852.jpg

IMG_20141129_170916.jpg

Upraveno uživatelem Petr_123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z jakého kovu jsou origo? Můžeš si je nechat udělat od soustružníka a pak anodizovat, jestli na to máš chuť.

Origo tam je taková, zřejmě plastová destičky, tohle se mi líbí více, navíc to modření.....

Podložky to nejsou. 700 neni tak moc ale když nůž stojí 1500 tak už docela jo :D

Nejspíš do toho půjdu, mám nově damašového Shallota s černou rukojetí, tak to určitě bude vypadat super, ještě k tomu přidám nový klip (jako je na fotce od stejného prodejce) a v podstatě zdvojnásobím cenu nože  :frusty:

post-11054-0-46898900-1417295042_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Origo tam je taková, zřejmě plastová destičky, tohle se mi líbí více, navíc to modření.....

Nejspíš do toho půjdu, mám nově damašového Shallota s černou rukojetí, tak to určitě bude vypadat super, ještě k tomu přidám nový klip (jako je na fotce od stejného prodejce) a v podstatě zdvojnásobím cenu nože :frusty:

attachicon.gif $_57 (1).JPG

Na dámaškový se to dá odůvodnit :-) :-D
Odkaz ke komentáři

Potřebuju radu:-) Zajímám se o Spyderco Tri-Angle Sharpmaker a zajímá mě váš názor na tento brusný systém. Je ta cena adekvátní? Zvládnu to i jako úplný začátečník v oboru broušení nožů?:-) Popřípadě nějaké cenově dostupnější alternativy?

Ještě doplňující info nosím u sebe malý wenger na klíčích popřípadě v práci Victorinox Forester a štve mě, že nemám na čem brousit a na kameni mě to moc nejde:-( 

Díky za rady

Odkaz ke komentáři

jestli to nebude titan

já jsem tady řešil přesně opačnej případ - jak tu modrou dostat dolů http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/78264-povrchovka-titanu/

co jsem zatím zjistil, tak chemicky to likvidujou čističe na grily a kamna

standoffy.     Z jakého kovu jsou origo? Můžeš si je nechat udělat od soustružníka a pak anodizovat, jestli na to máš chuť.

Odkaz ke komentáři

pěkný nože, docela mě tvarem připomínají nože Brouse-knife

Tak musím se "pochlubit". Dnes sem si přivezl od kluků z TK knives- http://tkknives.com/ nůž Kyre elegant. Zpracování výborné, vše sedí jak má, hladký chod čepele s krásným lupnutím na konci. Nůž překvapivě lehký, pouhých 150 g. Na výstavě v Brně měli spoustu dalších nožů, jak zavíracích, tak pevných i kuchyňských. Jde vidět, že kluci tím opravdu žijí. Rozhodně doporučuji.

Přikládám pár škaredých mobilovek. Později sem přidám hezčí fotky.

Odkaz ke komentáři

Zdravím místní osazenstvo :)) tak jsem po pročítání tohoto tématu naznal, že taky nějaký ten nůž jako děsně potřebuju! Chtěl jsem zavírák do kapsy jako EDC a výběr jsem zúžil na spyderco tenacious a kershaw skyline. Nakonec zvítězil kershaw, jehož tvar a vzhled mě oslovil víc. Navíc je made in USA, což potěší. Kvalita je za ty peníze (1200 Kč) na velice dobré úrovni, nikde žádná vůle nic se nehýbe a čepel je pěkně vycentrovaná. Jo a je ostrý jako břitva! Jsem moc spokojený. Za fotku se omlouvám, mám jen telefon. 458f56ac53227ba70c146dab0498e564.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...