Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

LOL :) .. promiň - já si s nožem (noži) hraji pořád - i v práci (kolegové si již zvykli) .. a mám jej k dispozici stále... A pro info - moje nejdražší hodinky nedosahují ani poloviny částky nejdražšího nože... Prostě je úplně fuk, co sbíráš... hlavně, že z toho máš radost, ne? :thumbsup_anim:

x-D

tebe bych chtěl zaměstnávat, někdo v práci pracuje a někdo si tam chodí hrát ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budo, žere Tě něco? Nauč se rozeznávat mezi vážne myšlenými věcmi a nadsázkou. A pokud chce někdo nůž s dlouhou životností, proč by si ho nemohl koupit?

Co se týče těch nožů, asi jsi něco přehlídl, kousek se vrať a přečti si můj post, kde píšu, ať si každý kupuje co chce ...

A jestli mne něco žere? Tos možná trefil, je mi blbě a chci do postele, místo toho tady píšu o blbostech a ne a ne se zvednout ... tak čau

Odkaz ke komentáři

Hele Spidere, kup si asi to Spyderco, je to kvalita. Z vlastni zkusenosti jen mohu doporucit, vybirej take podle toho, jak pohodlne se nosi. Ja jsem vybral subtilnejsi model, abych ho mohl mosit i do prace a nemel v kapse kudlu jako krava. Takze mam jen takovy maly zihadlo :thumbsup_anim:

post-643-1232971874.jpg

Odkaz ke komentáři

...já jen dodám, že na chronomag.cz jsem přišel z knife.cz. Nůž za 100, pokud by to nebyl nějaký vintážní mikov, by mi radost neudělal. Je to o pocitu ze špičkových ušlechtilých ocelí, promakaném a prověřeném designu (vlastním designu!), případně i o ruční práci.

Odkaz ke komentáři

Ja myslim ze ak by si hajtek kudliky kupovali len ti co ich potrebuju uzivil by sa na svete s biedou tak jeden vyrobca.....to iste potom plati o mnohych dalsich veciach ....spada sem napr cely outdoor priemysel, velka cast automobiloveho, spotrebna elektronika......... no a hodinky tomu vsetkemu svojou nepotrebnostou kraluju.

Odkaz ke komentáři

Předpokládám,že kdo se zajímá o survival nože je často v přírodě a v lese.Gorg mi poslal výtečný odkaz a dal mi souhlas s jeho uveřejněním možná že by vás to mohlo také zajímat.

http://vlovec.txt.cz/clanky/54534/priroda-on-line

Odkaz ke komentáři

Prisli divocaci...

no to je paráda tohle většinou nevidím ani po mnoha nocích na vymrzlém posedu a ted u kávičky a panáčka pěkvě v teplíčku

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

asi jo, jen s rozdílem, že hodinky máš na ruce a můžeš se na ně dívat kolikrát denně chceš za vynaložení minimálního času a energie, stačí zvednout ruku. Kdežto nůž budeš mít v kapse, báglu, tašce, kufříku ... vyndáš ho zpočátku na hraní a očumování několikrát za den, ale po max. 14 dnech tam zůstane ležet a vyndáš ho fakt jen jednou týdně na ten rohlík ....

Budo, mrkni se sem: http://www.knife.cz/ , nezávazně, je tam i vlákno o baterkách. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

x-D

tebe bych chtěl zaměstnávat, někdo v práci pracuje a někdo si tam chodí hrát ....

Já jsem kancelářská krysa... takže mezi klikáním myší si klidně jednou rukou hraji s nožem. No a když je třeba, klidně s ním zaútočím i na nějakou tu krabici.

Pro Spyderera: Vyprdni se na levné Spyderca (zas taková sláva nejsou) a kup rovnou jejich vyhazovák - Citadel. No a pokud se ti nebude líbit, tak ho od tebe odkoupím. Začíná se mi po něm stýskat.

117p.jpg

Odkaz ke komentáři

Bubáku, nepopírám tady přece rozdíly v kvalitě nožů. Jen jsem prostě poznamenal, že pro můj přímočarý způsob myšlení se jeví jako holá zbytečnost zeširoka probírat vhodnost typu a kvality spousty různých nožů v nákupních cenách v řádech 100 a 1000, když vím, že z 99% budou využity pro ukrojení jabka v úterý v 10:03 a gothaje v pátek ve 14:15. Že s tim jednou za rok celej napnutej otevřu plechovku paštiky a budu div živ, jestli ostří vydrží nebo ne a pak budu jásat, že vydrželo, tak na to mi prostě fakticky stačí výše zmiňovanej nesmrtelnej Opinel. To je celý.

Už jsem výše napsal, že Vám do toho radši nebudu kecat a krájejte si jabko čím chcete, tak co se do mne furt serete? Buď čti všechny posty nebo radši nereaguj. A znova říkám, že obyč nůž ti na ukrojení chleba stačit bude, ale svítilna s neefektivní LEDkou, nekvalitní nebo žádnou elektronikou ti oproti tomu službu fakt neudělá. Protože svítí málo, baterie vybíjí rychle a brzo ti vyhoří. To je celý.

Tak, neber si to osobně, preventivně to platí pro další, co by se chtěli furt dokola se mnou hádat o ničem a sčítat jabka s hruškama.

Web co doporučuješ jsem párkrát navštívil, přesto vřelý dík za doporučení, jdu se znovu podívat.

Ještě zmíním, že že beru nákup kvalitního nože větších rozměrů na horší práci a neberu investici do kvality nože rozměrů vhodných akorát tak k loupání pomeranče.

EDIT: ještě doplním, že s one handem na fotce si taky umím rychle poradit, je to noname za 150 a na běžný denní potřeby bohatě stačí.

post-2721-1233003139.jpg

post-2721-1233003157.jpg

Upraveno uživatelem budo
Odkaz ke komentáři

Bubáku, nepopírám tady přece rozdíly v kvalitě nožů. Jen jsem prostě poznamenal, že pro můj přímočarý způsob myšlení se jeví jako holá zbytečnost zeširoka probírat vhodnost typu a kvality spousty různých nožů v nákupních cenách v řádech 100 a 1000, když vím, že z 99% budou využity pro ukrojení jabka v úterý v 10:03 a gothaje v pátek ve 14:15. Že s tim jednou za rok celej napnutej otevřu plechovku paštiky a budu div živ, jestli ostří vydrží nebo ne a pak budu jásat, že vydrželo, tak na to mi prostě fakticky stačí výše zmiňovanej nesmrtelnej Opinel. To je celý.

Už jsem výše napsal, že Vám do toho radši nebudu kecat a krájejte si jabko čím chcete, tak co se do mne furt serete? Buď čti všechny posty nebo radši nereaguj. A znova říkám, že obyč nůž ti na ukrojení chleba stačit bude, ale svítilna s neefektivní LEDkou, nekvalitní nebo žádnou elektronikou ti oproti tomu službu fakt neudělá. Protože svítí málo, baterie vybíjí rychle a brzo ti vyhoří. To je celý.

Tak, neber si to osobně, preventivně to platí pro další, co by se chtěli furt dokola se mnou hádat o ničem a sčítat jabka s hruškama.

Web co doporučuješ jsem párkrát navštívil, přesto vřelý dík za doporučení, jdu se znovu podívat.

Ještě zmíním, že že beru nákup kvalitního nože větších rozměrů na horší práci a neberu investici do kvality nože rozměrů vhodných akorát tak k loupání pomeranče.

EDIT: ještě doplním, že s one handem na fotce si taky umím rychle poradit, je to noname za 150 a na běžný denní potřeby bohatě stačí.

Budo, nikdo se snad do tebe nesere, nebo jo ? Nebuď vztahovačnej. :) Nožomilství stejně jako, chronománie, není přece o cenách, je jedno, jestli máš nůž za 3stovky, nebo za 5000,-Kč a víc, je to, zálibě, v který se člověk najde, kterou můžeš probrat s podobně trhlýma lidma, kteří jsou na stejný vlně :smile_anim: Určitý nebezpečí hrozí, v hromadění věcí, samozřejmě je nejlepší vyzkoušet dostatek nožů, hodinek atd. aby člověk zjistil , co mu nejlíp sedí. :thumbsup_anim: A následně zjištění, že člověk nutně potřebuje, nejen kvalitní hodinky, onehandy, ale taky pevné nože, multitooly, kvalitní kovanou sekeru, skládací pilu, firesteell, brousky, baterku, čelovku svítilny, atd........

Odkaz ke komentáři

budo - nejsou zbytecny tyhle vystupy? Nikdo alespon kdyz jsem si to tu precetl se do tebe ne*ere, to ze tady nekteri lide nechapou tvoje automaticke zavrzeni noze za 1000 Kc nechapu taky - to ze tobe to prijde zbytecny je OK, ale neustale o tom presvedcovat i ostatni kteri maji jinej nazor asi smysl uplne nedava ;)

Jenom jeste doplneni k tvemu editu - hodinky za 150 Kc mi odvedou naprosto stejnou praci jako mechaniky za padesat tisic, ale to snad nemusi nutne znamenat ze nakup muze uskutecnit jen debilni clovek, ze to je naprosto k nicemu atd.. fanda do cehokoliv nakupuje veci, ktery nemusi na prvni pohled davat pomerem cena/vykon smysl - nekomu to tak pripadat muze - OK, ale je zbytecny aby o svoji pravde nekoho neustale presvedcoval..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...